Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: [1] 2 3 4

Het was een hele vlucht, om 09.00 uur vanaf Schiphol naar Atlanta en vandaar door naar Philadelphia maar we zijn er.

Later meer!

Goedemorgen! Heerlijk geslapen, en dat was wel nodig. Pfoe, wat waren we moe gisteren En de reis was uiteindelijk nog vlotter gegaan dan verwacht. Ons vluchtschema was ondertussen 3-4 keer gewijzigd, en de laatste gegevens die we hadden, zeiden dat we op Atlanta een overstap hadden van een uur of 4-5. Dat was wel prima, want het duurt echt vreselijk lang voordat je langs immigratie bent! Wij stonden daar dus wel relaxed. Daarna koffers ophalen en weer even verderop afgeven voor de binnenlandse vlucht. Daar kregen we een nieuwe instapkaart voor de vlucht naar Philadelphia. Daarop ontdekten wij niet zo snel de exacte tijd van de vlucht, maar we moesten wel direct door naar de gate. Rond 2 uur zouden we al doorvliegen in plaats van om 5 uur! Even snel plassen en toen met een treintje naar de andere gate. Daar keken we op de borden, en toen hadden nog een kleine 10 minuten voordat onze vlucht vertrok,.... ff doorlopen dus, en 5 minuten voor vertrek renden wij als laatsten het vliegtuig in. Net gehaald! Maar bij aankomst in Philly bleek onze bagage het net niet gehaald te hebben,... Gelukkig kwam de volgende vlucht een klein uurtje later, met onze koffers.We hadden ondertussen al uitgevonden dat we met een busje van Herz naar de autohuur zouden worden gebracht. Daar alles snel afgehandeld, we hebben een midsize auto, voor ons heel groot dus, een Nissan Altima (nooit van gehoord!). Met Fred's navigatiesysteem op de telefoon reden we in een kwartiertje direct naar ons hotel, wel makkelijk toch, als alle straten recht lopen en haaks op elkaar staan ;-).

We zitten echt midden in het centrum! In een klein, zogenaamd boutique hotel. Kleine lobby op de 2e verdieping, onze kamer zit op de 3e, aan de achterkant, heel rustig. We kregen nog een upgrade naar een grotere kamer. Echt heel groot dus, gigantisch bed. Allemaal mooie oude meubelen, donker hout (kamer is wel vrij donker daardoor), en een bank. Mooie ruime badkamer met heerlijke douche met dubbele douchekop. Ontbijt wordt in een mandje voor de kamer bezorgd, de avond van te voren kies je hoe laat en wat je wilt hebben. Koffie en thee kun je op de kamer maken, daar is ook een koelkast en magnetron. In de lobby kun je water, ijs, frisdrank, koffie en thee en fruit halen. Doordeweeks is er elke avond gratis wijn en kaas. Dat komt dus wel goed deze eerste dagen! Nu eerst ontbijten en dan lekker de stad verkennen!


284856_10150735148725344_10150105457990344_19973951_7566378_n

Vandaag een volle dag in Philadelphia. Vanochtend vroeg opgestaan (beetje jetlag nog), en rond 9 uur de stad in gegaan. Winkels gingen pas om 10 uur open, dus eerst maar lekker een Starbucks koffie gescoord ;-)

Daarnaast zit een hele mooie Macy's, dat is een soort Bijenkorf. Deze zit in een prachtig gebouw! Karin wist dat we daar met ons Nederlandse paspoort een kortingspas konden krijgen, die 10% korting op alle aankopen gaf, dus dat eerst geregeld bij de klantenservice. We hebben een pas die de hele maand geldig is, kunnen we ook in andere steden gebruiken. Fred had namelijk al een paar mooie, goedkope spijkerbroeken gezien. En Karin wilde ook voor kleding kijken, die vond een jurkje met een vestje en 2 spotgoedkope shirts. Daarna zijn we doorgelopen naar de skyscrapers, city hall, etc. Hier zit je dus wel tussen de hoge gebouwen, maar de straten zijn zo breed, dat je je helemaal niet ingesloten voelt.

Ook vonden wij het allebei erg rustig, voor zo'n grote stad. Dan is het in de Europese steden toch heel wat voller! Ondertussen werd het wel behoorlijk warm! Na een paar uur lopen zijn we terug naar het hotel gegaan om de ergste warmte, midden op de dag, te ontlopen, inkopen weg te brengen (hadden ook nog wat drinken gehaald) en onze voeten even rust te geven. Om een uur of 3 besloten we om de metro te nemen naar het honkbalstadium. Vanavond en ook morgen wordt er onweer verwacht, dan is het leuker om nu met mooi weer daar rond te lopen en foto's te maken. Helaas spelen de Phillies deze week niet thuis. Het stadium was dus ook dicht. We zijn er wel helemaal omheen gelopen, foto's gemaakt en zo. De souvenierswinkel was wel open, dus daar hebben we lekker rondgekeken (alleen een vaantje gekocht, tjonge wat is alles duur daar!).

Toen hadden we van het lopen in de brandende zon wel flink dorst gekregen. Gelukkig was de sportsbar bij het ijshockey stadium wel open, dus daar een lekker local biertje gedronken. Aan het einde van de middag weer terug het centrum in met de metro, waar we nog even een grote markt onder een treinstation hebben bezocht. Allemaal eten en eettentjes. Ze hadden in 1 kraam zelfs drop, nog erger, ze hadden zelfs katjesdrop (noemden ze ook "katjes") en Amsterdammertjes ("mokum"). Ook waren er kraampjes van de Amish, die hun eigengemaakte etenswaren en zelfgeteelde groenten verkochten.

Helaas was het al half 6, en waren veel kraampjes en eettentjes al dicht. Ondertussen voelden we onze voeten flink, dus de kortste weg terug naar het hotel genomen.

Fred is nu alleen even weg om wat te eten, Karin haar voeten wilden echt niet meer,.... Daarbij speelt de jetlag nog een beetje op, het voelt al een stuk later dan het is,.....Ondertussen komt er uit een nabijgelegen cafe heerlijk relaxte jazzmuziek. Het is natuurlijk morgen een vrije dag voor de Amerikanenen, dus zal er vanavond wel gestapt worden. Wij houden het nog even rustig, morgenavond willen we wel van de concerten en het vuurwerk genieten. Morgen overdag is er een parade, ben heel benieuwd!


Vanochtend werden we pas laat wakker, heerlijk! Karin had gisteren 2 hele grote blaren gelopen, midden onder haar voeten, dus vandaag maar schoenen met sokken aan, ondanks de warmte. Na het ontbijt de stad ingegaan, want om 11 uur begon de parade voor de viering van de onafhankelijksheidsdag. De onafhankelijkheid is destijds hier in Philadelphia getekend, dus het is wel extra bijzonder om dit hier mee te maken. We vonden een mooie plek in een bocht, net na het begin van de parade. Het duurde 1 1/2 uur, een groot feest, heel kleurrijk, veel brandweer en militair vertoon, maar ook groepen van verschillende etniciteiten. Het was echt heel leuk! Wel was het heel erg warm, graad of 32, we stonden gedeeltelijk in de zon, maar op deze kruising waaide het heerlijk door, dus was het goed uit te houden. Vannacht en vanochtend had het wat geregend, maar de tijd dat wij buiten waren, was er weer strakblauwe lucht.

Na de optocht hebben we even de koelte en een stoel opgezocht in een Starbucks. Lekker caramel machiato en chai latte gedronken en wat gegeten. Nadat we wat relaxed hadden besloten we toch maar door te lopen naar de historische wijk. Daar waar liberty bell is, independence hall, etc. Mooie oude europees aandoende huizen, beetje parkachtige wijk. Daarna zijn we terug gelopen naar ons hotel, we blijven ons erover verbazen hoe rustig deze stad is, als je maar even buiten het centrum bent. Bijna dorps, mooie stenen huizen ook met houten luiken voor de ramen, leuke steegjes met veel groen. Nu even relaxen, douchen, lezen, etc. En dan vanavond weer de deur uit om iets te eten en het vuurwerk te zien. Ook zijn er diverse gratis optredens. Oh, in de parade deden ook de zusjes Sledge mee, die komen blijkbaar uit Philadelphia, uiteraard zongen ze "we are family"! 

Voor het avondeten zijn we weer richting Stadhuis gelopen, er waren echter nogal wat restaurants gesloten, en omdat er deze dag zoveel toeristen in Philadelphia zijn, zat alles behoorlijk vol. Uiteindelijk zijn we naar Chinatown gelopen en hebben daar lekker Maleisisch gegeten. Met stokjes, tot verdriet van Fred, hihi. Maar alles is opgekomen hoor! Vooraf hadden we een soort gebakken roti pannenkoek met een curry dip. Daarna had Fred een beef rendang (lekker pittig) en Karin kip met mango, ook goed scherp, lekkere cocosrijst erbij en een biertje, cola en jasmijnthee om te blussen! Toe hadden we ijs, Fred gebakken ijs, en Karin ijs van groene thee. Na het eten zijn we weer richting constitution park gelopen en hebben daar lekker op een bankje gezeten, helaas niet aan de muggen gedacht,...Dus na een half uurtje toch maar weggegaan. We besloten om niet helemaal naar het Washington Park te lopen waar de concerten en het vuurwerk zijn, maar terug te gaan naar het hotel. Nu kijken we alle activiteiten hier in Philadelphia lekker live op tv! Met airco, want het was nog steeds boven de 30 graden, en de wind was gaan liggen, dus heel warm!


Vandaag verlaten we Philadelphia, en reizen iets verder naar het zuiden, naar Baltimore.

Maar eerst gaan we nog naar een heel groot winkelcentrum even ten westen van Philly; King of Prussia Mall. Lekker koel daar, kunnen we ook lunchen en nog lekker shoppen!

Het vuurwerk gisteravond was trouwens prachtig! Veel en lang, wow! Er werd ook op tv nog benadrukt dat Philadelphia toch The Place to Be is met 4 july. Wij vonden het een hele belevenis!

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Vanochtend op ons gemakje de koffers ingepakt (ja, alles pastte nog, maar hoe lang dat duurt,....)

Daarna eerst naar de Mall of Prussia gereden, een heel groot winkelcentrum. Daar lekker geshopt, onder andere "bath and bodyworks" leeggekocht ;-) Dat is een winkel met heerlijke douche en badspullen. In het winkelcentrum nog even een Philly cheese steak gegeten, een plaatselijk gerecht dat je volgens zeggen gegeten moet hebben. Het is een broodje met gesneden rundvlees (beetje zoals shoarma, maar minder gekruid) met kaas eroverheen. Patatjes erbij, en we zijn klaar voor vandaag! Hierna op ons gemak naar het zuiden gereden, het was vrij druk op plaatsen, maar overall is het erg relaxed rijden hier, men rijdt sowieso veel minder hard an bij ons. Alles is ook erg overzichtelijk. Onderweg nog even gestopt bij een informatiecentrum, toen de man daar hoorde dat we helemaal uit Nederland kwamen werden we overladen met folders van de stad en streek! Nog even op het terras, onder de bomen (warm! het was op dat moment 102 graden Fahrenheit, dat is 39 graden celsius!) een cola en een smoothie gedronken, en weer verder gereden. Rond half 5 reden we Baltimore in, het hotel was snel gevonden. Maar oh jee, ff schrikken, wij zaten in de auto voor het hotel, even alle spullen bij elkaar te zoeken, worden allebei de deuren opengemaakt "Hi, welcome at the Beabody, can we help you" Uhm, nou, wij redden ons wel, hoe lang mogen we de auto hier laten staan. Dat mocht voor 20 minuten, darna konden we ofwel zelf een parkeerplek zoeken, of hem door de valet laten parkeren. Fred is nog wat rond gereden voor een betaalbare plek, maar vond die eigenlijk ook niet, dus dan maar 3 dagen valet-parking.

We zitten op de 8e verdieping, mooi klassiek hotel me restaurant op de 1e. Iets kleinere kamer dan in Philadelphia, maar nog steeds ruim. Weer een kamer met oude, donkere mubels, iets kleiner bed. 2 grote ramen, dus lekker licht! We lopen zo even naar buiten, er is hier recht tegenover een concert. Ook gaat er een gratis bus hiervandaan naar het centrum en naar de haven, dus dat is wel fijn!

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !
Pages: [1] 2 3 4

logo-home

Spam filter in the cloud