Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: [1] 2 3 4

Helaas, we zijn weer thuis,.....

Gistermiddag lekker nog wat van de zon genoten bij het zwembad, en een spelletje kaart op ons balkon. Tussendoor langzaam aan gepakt en om 6 uur hebben we de sleutel bij Manos ingeleverd. De schade voor alle maaltijden en drankjes was nog geen 200 euro: echt weinig! Voor de extra uren in het huisje (van 12-18 uur) hoefden we ook niet te betalen. We komen hier zeker nog eens terug! Nog even de link van de accomodatie: https://www.eleonas.gr/

In Zaros nog even de tank volgooien. De pompbediende krijgt er voor 23 euro benzine in, ik geef 25 euro en zeg: "het is goed zo" Hij loopt eerst weg, hoort mij en komt terug "nee, nee, is niet goed, is 23 euro!" "Ja, ja", zeg ik, "ik weet het, maar het is echt goed" Fred vult aan: "het is onze vakantie, het is goed" De man is vreselijk verbaasd en blij, en wenst ons een goede reis, enz. Voor 2 euro!!!! Ook de eigenaar van de kleine taverne waar we 1 x gegeten hebben herkende ons, en zwaaide ons allerhartelijkst uit! Echt warme en gastvrije mensen hier!

Rond half 8 waren we bij de autoverhuur op de luchthaven, daar werd alles weer erg gladjes afgehandeld. Inchecken konden we nog niet, we waren dan ook erg vroeg. En we wisten nog steeds niet heel zeker hoe laat we zouden vertrekken. Op onze tickets stond welliswaar 23:55, maar in de papieren stond dat de werkelijke vertrektijd na 1en zou zijn. Dus maar gewoon zorgen dat we op tijd zijn, boeken bij de hand, en we zien wel! Boven in het restaurant was het gelukkig lekker rustig. Daar hebben we eerst een pasta-oven schotel gegeten en een lekkere cappucino gedronken (de duurste maaltijd van de hele vakantie ;-) ). Daarna op een lekker bankje gaan zitten en gelezen. Op een gegeven moment wisten we wel dat we pas om 1:50 zouden vertrekken, inchecken kon nog steeds niet, dus we zaten met onze koffers. Toen het restaurant sloot zijn we benden in de hal gaan zitten, daar was het gelukkig wel een stuk rustiger inmiddels. Een kleine 2 uur voor vertrek konden we dan toch inchecken en onze koffers afgeven. Door de douane heen en daar verder lezen.

Rond half 1 werden we weer met een bus naar ons vliegtuig gebracht en tegen 2en zaten we in de lucht. Het vliegtuig was weer helemaal vol. We hebben geprobeerd om nog wat te slapen, maar verder dan wat dutten komen we toch niet. Even na half 5 Nederlandse tijd landden we weer op Schiphol, en rond half 6 waren we weer door de douane. Karin haar ouders stonden al te wachten en brachten ons lekker thuis, waar we samen wat ontbeten hebben.

De katten leken eerst erg onverschillig, maar waren uiteindelijk toch wel blij dat we er weer waren. We zijn nadat mijn ouders weg waren nog even gaan slapen, en toen kwamen ze er lekker bij liggen, en om beurten ook even onder de dekens kroelen! En nu merkten we wel echt hoe hard het bed op Kreta was!!! Wat hebben wij zelf een heerlijk zacht bed!!!! Tja, dat is het nadeel als je zelf thuis zo'n goed bed hebt, dan valt het elders altijd tegen,.....

Maar de conclusie was toch dat we een heerlijk relaxte vakantie hebben gehad! Heerlijk uitgerust, veel mooie dingen gezien en lekker genoten van het goede weer!

0 Reacties | Geef je reactie !
Vandaag is het nog warmer dan gisteren! Zalig! Na het ontbijt zijn we naar Mires gereden om geld te pinnen. In Zaros lukt dat blijbaar echt niet met onze pasjes (hadden meer Nederlanders last van). Nog even wat drinken voor vandaag gehaald, en een grieks krantje om mee te freubelen! Vanmiddag hebben we weer lekker aan het zwembad liggen lezen. Nu gaan we langzaamaan wat inpakken. Morgenochtend om half 5 landen we op Schiphol, als alles zonder vertraging verloopt.

0 Reacties | Geef je reactie !
Het was vandaag echt de warmste dag, 28 graden. Morgen zal het nog iets warmer worden! Vanmiddag bij het zwembad onder de parasol zitten lezen. Daarna nog een spelletje kaart op het terras! Weer gegeten in de Taverne hier. Vanavond stond er pasta op het menu, en gehaktballen met knoflook. Fred heeft het laatste gegeten, Karin ging nog maar een keer voor gegrild lamsvlees: heerlijk!!! We hebben ook voor het eerst 's avonds buiten gegeten, het was heerlijk zwoel! Gezellig nagetafeld met de andere Nederlandse gasten. Op een gegeven moment liep er over het muurtje langs het terras een bunzing, hij bleef heel even naar ons staan kijken, en liep toen snel weer door. Wat dat betreft zit je hier midden in de natuur. Rond de middag begint het hele dal ook te zoemen, naar alle insecten die rond vliegen! Er worden hier erg veel bijen gehouden, maar er vliegen ook hommels en hele grote zwarte "torren" rond. Die laatste maken echt ongelooflijk veel lawaai! Nu helaas alweer onze laatste nacht, we kunnen morgen wel lekker tot 6 buur in de middag in ons huisje blijven! Wat ook zo lief was: de nederlanders die morgenvroeg al vliegen, kregen vanavond een ontbijtpakketje mee, voor morgenvroeg! Dát is pas service! We komen hier zeer zeker snel eens terug!!! Oh ja, in oktober: dan gaat Manos trouwen, vertelde hij ons. Hij vertelde over hoe griekse bruiloften gaan. Hij is overigens al voor de wet getrouwd, maar voor de kerk geldt pas echt. Hij geeft niet zo'n heel groot feest: ongeveer 1200 gasten!!!! Dat is dus heel normaal hier. Hij vertelde van een vriend van hem die vorig jaar trouwde, en 2800 gasten had. Iedereen geeft dan ook geld, als startkapitaal voor het bruidspaar. Deze vriend had 100.000 euro gekregen! Bizar, ik geloof niet eens dat ik 2000 mensen ken,.....

0 Reacties | Geef je reactie !

Gisteravond naar Zaros gegaan en daar in het dorp wat gegeten bij een kleine taverne. Keuze was beperkt, maar wel lekker op hout gegrild vlees. Fred had varkensfilets en Karin lamsboutjes. Uiteraard kregen we na afloop nog een glaasje raki aangeboden, met wat komkommer erbij. De lucht was inmiddels weer bijna helder. Tot nu toe hadden we nog geen muggen gezien, maar gisteravond had Karin een rok aan, en is ze tijdens het eten in 1 been wel 8 keer gebeten! Komt misschien door de regen van die dag,..... Vanochtend werden we weer heerlijk gewekt door de zon. Het was stralend blauw en warm. Na het ontbijt zijn we naar de kloof gewandelt, eerst naar het meer en vandaar omhoog geklommen.

 

Het is echt jammer dat je geen geuren kunt fotograferen! Al die salie en thijm ruikt zo heerlijk! Heb ook wat zaadjes verzamelt, eens zien of dat wil lukken op onze koude grond,..... De klim was niet makkelijk, flink over rotsen moeten klauteren.

 

En eigenlijk was het alweer te warm. Halverwege hebben we het voor gezien gehouden en zijn we teruggelopen naar het meer. Daar wat gedronken en een ijsje gegeten. Terug naar Eleonas gewandeld en gaan nu lekker met een boekje aan het zwembad zitten! Toch een km of 6 gelopen/geklommen vandaag!

 

0 Reacties | Geef je reactie !

Gisteravond hebben we weer gezellig in de Taverne bij Manos gegeten. Zijn moeder had dit keer varkensvlees met selderij klaargemaakt. Weer helemaal lekker! Geen voorafje dit keer, want we hadden 's middags natuurlijk nog bij zijn broer wat gegeten. Maar na was er zoals altijd weer wat fruit en raki en yoghurt met dadels. 's avonds hebben we deel 2 van een spannende zweedse trilogie gekeken, goede serie! Vanochtend was het geheel bewolkt, zoals ook al voorspeld was. Dus na het ontbijt zijn we met jas en paraplu (het drupte ook wat) naar een klooster gereden net voorbij Mires. Dit is een heel groot, modern kloostercomplex. Bijna een dorp, er is een school en een meisjes weeshuis. Uiteraard een mooie kerk, helemaal volgehangen met gouden wierrookbranders en lampen, overal schilderingen en ikonen. Echt overweldigend! 

In de hoofdstraat bloeiden veel planten erg uitbundig, het maakte een vrolijke indruk. Er was ook een winkel waar allerlei handgemaakte artikelen, boeken, ikonen ed verkocht werden. Er zat wel iemand binnen, de deur stond open, maar het licht was uit,..... Mochten we nu naar binnen of niet,.... Karin was toch zo brutaal om naar binnen te gaan, en werd direct vriendelijk gewenkt door een non, om toch gerust binnen te komen! Toen durfde Fred ook. De lampen werden aangedaan, de radio ging uit,.... Veel zelfgebreide sokjes en baby kleertjes, ook borduurwerk. En verder veel religieuze dingen. We vonden toch dat we niet met lege handen weg konden gaan, en de ansichtkaarten waren hier veeeeeel goedkoper dan elders (20 cent!), dus hebben we maar wat kaarten meegenomen, en een fotoboekje van het klooster. Hierna zijn we naar Mires gereden waar we wat gewinkeld hebben. Het was inmiddels wel droog, en zeker niet koud, maar nog wel bewolkt. En omdat we nu toch een lange broek aanhadden, zijn we naar nog een klooster gereden. Een heel oud klooster, in de bergen even voorbij Zaros. Hier stond een hele oude kerk, met oude wandschilderingen en uiteraard veel ikonen ed.

Een monnik zat gezellig op een bankje te bellen met zijn mobieltje, klonk alsof hij diverse vrienden aan het bellen was,.... Net buiten dit klooster is een van de vele bronnen van Zaros. Zeer helder, drinkbaar water komt hier uit de rotsen! Vlakbij ons huisje is ook een waterfabriek. Op heel Kreta kun je water uit Zaros kopen. De twee grote bomen die voor de ingang stonden waren ook zeer indrukwekkend! Heel groot, en dik in doorsnede, maar allebei hol van binnen!

Ondertussen was het na de middag, en het begon steeds lichter te worden! Terug bij ons huisje konden we lekker in de zon op ons terras zitten. Dit keer was het juist in de bergen helder, en zag je de wolken in het dal en tot aan de kust. Lekker relaxed wat gelezen en weer een spelletje kaart gespeeld! Karin heeft lekker weer een boek uit! Straks gaan we in Zaros wat eten, hebben we besloten. Daar schijn je ook prima te kunnen eten. Ondertussen zijn de wolken bijna helemaal opgelost, morgen beloofd weer een stralende dag te worden! We hoorden vanochtend bij het ontbijt nog wel hoe gunstig onze reis eigenlijk is! Er zijn hier ook friezen, die zouden maandagochtend na ons vertrokken zijn, maar werden dus opgehouden door de aswolk, uiteindelijk waren zij hier pas dinsdagmorgen (wij maandag 12 uur in de middag). Nu blijkt dat zij, net als wij een 12 daagse reis hebben, met dezelfde vertrekdata dus. Alleen, zij vertrekken vrijdagochtend heel vroeg alweer. Terwijl wij dus vrijdagnacht pas vertrekken. Op deze manier hebben wij bijna 2 dagen meer vakantie dan zij,.....

0 Reacties | Geef je reactie !
Pages: [1] 2 3 4