Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: [1] 2

Afgelopen dagen té druk geweest om wat te schrijven! Waren uiterst boeiende dagen, veel goede contacten opgedaan ook, zelfs vanochtend in de metro nog!
Vrijdag stond Fred in een platenzaak en vond een LP waarvan hij dacht dat zijn broer hem misschien zou willen hebben. Dus belde hij zijn broer op "ben in Berlijn, heb die en die lp gezien, zal ik hem voor je meenemen?" Antwoord: "nee, hoeft niet, we zijn net in Berlijn aangekomen,...." Blijken zijn broer en schoonzus een weekendje Berlijn te hebben geboekt. We wisten van elkaar niet dat we naar Berlijn zouden gaan, en nu zitten we tegelijkertijd! Bizar.
Diner vrijdagavond was erg gezellig, geen bijzonder eten, maar wel heerlijk bier! Nog even met een Nederlandse kinderneurochirurg gesproken die in 2012 een congres in A'dam organiseerd, en graag iets met de patiëntenvereniging samen wil organiseren.
Zaterdagochtend de laatste lezingen van het artsencongres, heel interessant weer, voornamelijk over revalidatie, herstel en pijn management. 's Middags zijn we naar de patiëntendagen afgereisd. Daar weer verschillende oude en nieuwe bekenden ontmoet. Er waren een paar lezingen van artsen, er waren en een stuk of 10 meegekomen vanuit het artsencongres. Dezen vormden samen een panel om vragen te beantwoorden die patiënten vooraf in konden zenden. Ze waren zeer open en eerlijk, was erg nuttig! Het was vrij warm en benauwd in die zaal, jammer genoeg. En eigenlijk had ik al zo vreselijk veel gehoord de afgelopen dagen dat mijn hoofd overliep. 's Avonds zou er een chiari patiënt 1 uur uit zijn boek voorlezen, en daarna zou er entertainment zijn van een cabarettier en zangeres. Maar wij hadden meer zin in frisse lucht, dus zijn we weggegaan. Hans en Marion gebeld om ergens af te spreken en lekker met z'n 4en in een gluhhwein tent gezeten op de kerstmarkt aan de Kurfürstendamm. Daarna samen ergens gegeten in een Duits restaurant, lekker veel vlees dus! ;-)
Rond 11 uur waren we weer terug in ons hotel. Zo 's avonds is het overal erg druk, veel uitgaanspubliek, veel mensen met grote flessen bier in hun hand, erg luidruchtig en behoorlijk lam soms ook,....
Het weer was vandaag ook wat minder, niet zo koud maar wel veel regen en wind.

Zondag is de laatste dag en we besloten om naar de dierentuin te gaan. Ik heb jaren gedroomd van een bezoek aan Berlin Zoo (hier hebben ze verschillende kleine knagers, ook wat gerbil soorten), dus ik zou spijt krijgen als ik dat zou overslaan.
Grappig om eens een dierentuin in de sneeuw te zien, maar het was wel koud! Af en toe sneeuwde het ook weer.
Mooie foto's kunnen maken. Het was lekker rustig, in het apenhuis had Fred sjans met een slingeraap,.... echt bizar, ze was helemaal geopsedeerd door Fred, bleef maar kijken, zijn aandacht trekken en kusjes geven tegen het raam. Andere mensen stonden met verbazing te kijken wat er gebeurde! Toen we na een tijd wegliepen begon ze vreselijk te schreeuwen,....
Nu even op de kamer om onze spullen in te pakken, zo uitchecken en maar in de bar wat drinken. Ondertussen sneeuwt het weer flink, dus maar even goed in de gaten houden of onze vlucht (op tijd) gaat,....

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !
Vanochtend vroeg uit de veren! Het congres begon alweer om 9 uur. Vandaag sneeuwde het niet meer, en was er zelfs ruimte voor blauwe lucht. Helaas heeft Karin er verder niets van gezien, want die heeft tot na 16 uur in de collegezaal gezeten! Erg boeiend weer allemaal, maar heb de laatste sessie over geslagen, toen werd het wel erg technisch, welke schroefjes je het beste hoe en waar aan de ruggenwervels kon bevestigen en zo. Dus nog even wat gelezen in het hotel, en nu klaar om naar het congresdiner te gaan, in een Berlijnse brouwerij.
Wordt vervolgd!

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Vanochtend sneeuwde het nog steeds, alles bij elkaar is er toch een centimeter of 5 bij gevallen gisteren en vanacht! Het was ook bitter kou, want het was flink gaan waaien! We hadden vanochtend nog heel even tijd voor onszelf. Zijn eerste even langs het adres van het congres gelopen, naast het ziekenhuis, zodat ik wist waar ik heen moest. Daarna zijn we naar de Friedrichstrasse gelopen, en hebben wat gewinkeld. Daarna heerlijke koffie gedronken en cake gegeten bij,.... Starbucks! Echt, als je dat eenmaal ontdekt hebt,.....

Rond de middag terug naar het hotel om om te kleden en klaar te maken voor het congres. Mooi, oud gebouw, lezingen zijn in een hele mooie grote collegezaal. Helaas waren vandaag nog niet alle specialisten geariveerd ivm problemen met sneeuw op luchthavens en wegen. Er zijn artsen van over de hele wereld, vanmiddag ongeveer 70, er zullen er uiteindelijk 120 komen. Zeer interessante en leerzame lezingen gehoord! Zeker ook nieuwe dingen! In de pauze kort met wat neurochirurgen gesproken die ik ken, Dr Amelink uit Utrecht, Dr Mauer uit Ulm. Ook kort gesproken met de voorzitter van de duitse patiëntenvereniging, die wist dat ik er zou zijn en was erg enthousiast. Pauze was helaas kort, maar afgesproken later verder te praten!
Om half 7 waren de lezingen afgelopen en toen ben ik terug naar het hotel gegaan waar Fred ook alweer was. In het hotelrestaurant gegeten, Karin had krokant gebakken eend met puree van aardappelen en pompoen en ingelegde vijgen, echt zalig! Fred ging voor de traditionele Wiener Schnizel met frietjes en sla. Toe nog een koffie en ice-koffie.
Morgen weer vroeg op, hele dag congres, begint om 9 uur. Fred gaat overdag zijn eigen gang. Morgenavond dineren we gezamelijk met alle congresgangers in een Berlijnse bierbrouwerij.

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !
Gisternamiddag eerst een film gekeken, daarna naar buiten, op zoek naar een leuk restaurant. Het sneeuwde nog steeds flink, het verkeer had er ondertussen ook goed last van. Een paar straatjes verder vonden we een italiaans restaurant, zag er gezellig uit, dus maar naar binnen. Fred bestelde de gegrilde inktvis met aardappels en Karin de gegrilde kipfilet met patatjes. Erg smakelijk, met heerlijk verse kruiden! Wijntje erbij, helemaal goed. Erna nog een lekkere cappucino en toen weer de kou in. Ziet er toch ook mooi uit, Berlijn 's avonds in de sneeuw!

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Vandaag weer heel veel gezien! Vanochtend een lijstje gemaakt waar we perse nog heen wilden, alle metrostations erbij gezocht en gaan maar weer! Eerst vanochtend naar Checkpoint Charlie gereisd. Daar kregen we voor het eerst een idee van het verleden, toen de muur er nog was. Verder merk je er nu in de stad maar weinig van.


Bij Checkpoint Charlie is een museum, ten tijde van de muur werden daar nogal eens vluchtelingen door een raam naar binnen gehesen, soms levend, soms ook niet,.....


Nu is het een zeer groot museum, met de hele geschiedenis, zeer veel info, verhalen over geslaagde en niet geslaagde vluchtpogingen, er staan bijvoorbeeld auto's die gebruikt zijn voor vluchtpogingen (met vergrootte benzinetank bijvoorbeeld), in 1988 is er een vrouw meegesmokkeld in 2 opengewerkte, op elkaar gestapelde surfplanken, en meer van dat soort voorbeelden. Erg indrukwekkend allemaal, en soms ook nog maar zo kort geleden! Ik werd er stil van!
Om wat bij te komen van alle indrukken zijn we aan de overkant bij de Starbucks gaan zitten. Lekker genietend van een kerstkoffie! Hierna besloten we eerst richting Spandau te gaan, een stuk buiten het centrum van Berlijn, vroeger een eigen stadje, met een mooi oud centrum. Was idd een heel eind met de metro! Maar bovengekomen, oh verassing: een hele grote kerstmarkt!


Erg leuk in deze oude setting! Het sneeuwde al de hele dag, en het ging steeds harder! Maar koud hadden we het niet. Mooi plaatje zo! Uiteindelijk toch maar zo'n "kerstdraaimolen met kaarsjes" gekocht ;-)
Wat kwarkbolletjes gegeten bij een standje en toen langzaam weer terug richting metro.
De middagpauze was wel zo'n beetje over, dus tijd om naar het grote KaDeWe (kaufhaus des westens) te gaan, dachten we. Karin had er eea over gehoord, dat zouden we moeten zien. Het is een soort Bijenkorf, maar dan vre-se-lijk veel groter! Op de 5e verdieping een giga mooi restaurant, en op de 4e verdieping is de voedselafdeling. Roep een product en ze hebben het daar! De meest exclusieve etenswaren en dranken (cognac in een kristallen fles voor 6000 euro!). Ertussen waren veel barretjes waar je kon aanschuiven om de meest luxe gerechten en drankjes te nemen, zag er allemaal even prachtig en smakelijk uit. Prijzig ook! (voor de liefhebbers: de catalogus)


Toen we hier uitgekeken waren zijn we naar de Gedächtniskirche gereden. Hiervan staat alleen de ruine van de toren nog, en die is in restauratie, dus grotendeels ook nog ingepakt. Maar aan de voet daarvan,....je raad het vast,.....weer een kerstmartk!!! Even overheen geslenterd, Fred had eigenlijk zin in een worst, maar niet gevonden wat echt lekker leek. Op een gegeven moment stonden we op de Kurfürstendamm, en daar hield de markt op. Dus zijn we maar in de metro richting hotel gestapt, het werd alweer donker! In de supermarkt nog wat drinken gehaald.
Morgen begint het congres, dus dadelijk maar eens wat voorbereiden, kijken wat de eerste praatjes zijn. Ben benieuwd, heb er zin in! Fred gaat lekker in z'n eentje op stap dan.


Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !
Pages: [1] 2