Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: [1] 2
Donderdag 16 mei vertrokken richting Frankrijk. Op de heenreis bizar veel regen gehad, vooral in België. Daar ook een paar keer in de file gestaan. Door Parijs via de Péripherique, uiteraard file, maar goed te doen. Na 780 km en 6 1/2 uur rijden (hele stuk door Karin) kwamen we aan in het kleine dorpje Urciers, waar we eerst door de honden Parker en Chippie en later door de eigenaresse Lucia welkom werden geheten. Het zonnetje scheen ook! Na even opfrissen konden we aan tafel, we waren die avond de enige gasten voor het eten. We aten vooraf een soort tosti met ham, asperges en geitenkaas, prima combi. Daarna hadden we pasta met spinazie en zalm, en toe was er een mousse van banaan en aardbeien. Lekker! Gezellig nagekletst met Lucia, en met later gearriveerde Nederlanders. Parker kroop gezellig bij Karin op schoot.

Vrijdag begon met een stralende zon, en na een lekker ontbijt vertrokken we al snel om wat tuinen te bezoeken. Als eerste naar de tuinen van Orsan, door Lucia aangeraden. Dat was inderdaad fantastisch! Een oude tuin bij een oud klooster, voornamelijk met fruit- groenten en kruiden. Veel vlechtwerk met wilgentakken, mooie oude technieken van ondersteuning van de planten/bomen. We hebben best leuke ideeën opgedaan! Het was de hele dag tegen de 20 graden, dus prima om rond te lopen!

Hierna zijn we naar de tuinen van Drulon gereden, rondom een kasteeltje hebben een Nederlandse vrouw en Belgische man een prachtige tuin aan laten leggen. Één met de natuur, met ruimte voor moderne kunst. In een vijver stikte het van de luid kwakende groene kikkers. Bijzonder mooi was de tuin met nu bloeiende Japanse en Chinese boompioenen.
Hierna hebben we nog wat in Bourges rondgelopen, een wat grotere stad. Mooie oude kathedraal en vakwerkhuizen. Tegen het einde van de middag betrok het een beetje en zijn we terug naar Urciers gereden. Karin ging wat in haar vakantie-plakboek werken, op de drempel van de deur, want daar scheen lekker het zonnetje nog naar binnen. Parker wkam er weer gezellig bij liggen, totdat Chippie haar echt kwam halen. Zo mooi om te zien!
Die avond aten we met nog 4 Fransen. Vooraf was er een aardappeltaartje, daarna biologische kalfsrollade van de buren met haricots vert en gebakken aardappel. Toe was er een frambozentaartje.
Zaterdagochtend vroeg ontbeten, want we wilden weer rond 9 uur gaan rijden. We hoefden niet zo heel ver meer (650 km), maar wel door de bergen.

Onderweg weer zo veel regen gehad, het was ook nog maar 8 graden! Ter hoogte van de Dordogne werd het gelukkig wat droger, en ook gelijk 16 graden (jaja, en dat voor zuid-Frankrijk....) In de Franse Pyreneeën betrok het weer en op een gegeven moment was het nog maar 4 graden. We moesten via erg stijle wegen met haarspeldbochten de bergen in, en er lag steeds meer sneeuw. De weg was wel schoon, maar langs de kant lag er op een gegeven moment wel een paar centimeter sneeuw. In de bergen konden we toen via een tunnel van 3 km doorsteken naar Spanje, richting Bielsa. Aan de Spaanse kant lag beduidend minder sneeuw, en de wegen waren een stuk beter. Het was toen nog maar een km of 25 naar het dorp waar we moesten zijn. Even Nacy en Ronald een bericht gestuurd dat we er bijna waren. Zij zaten al een paar dagen in hetzelfde parkje en Nancy zou een pan soep voor ons allemaal maken.
Was nog even lastig om het pad naar de huisjes te vinden, maar met hulp van Ronald kwamen we er. Ook vandaag heeft Karin weer alles gereden. Ook wel eens leuk om in de bergen te rijden!

We zitten in Escalona, in Casas la Ribera. Een weide aan een rivier met daaromheen 6 grote stenen huizen, die zijn onderverdeeld in kleinere of grotere appartementen. Nancy en Ronals hadden een upgrade gekregen naar een ruimere woning. Wij hadden al de meest luxe geboekt ;-)
Vooral voor de mooie dubbele douchecabine met massagedouches, sauna en stoombad functies. Als het weer niet goed is, blijven we toch warm!
Het is een prachtig appartement! Heel stijlvol ingericht. We zitten op de begane grond, het huis is in 2en gedeeld, voor is de woonkamer met complete keuken. Mooie leren bank, eettafel, grote tv en open haard. De andere helft is een gigantische slaapkamer. Doordat de openhaard in de tussenmuur zit, kun je die zowel vanuit de woonkamer, als de slaapkamer zien.
In de slaapkamer een kingsize bed, een buro, 2 leren stoeltjes, een prachtige wastafel met natuurstenen wasbak. Het toilet is apart, maar in een hoek van de slaapkamer, afgescheiden door een scherm is de grote douchecabine.
Die avond lekker soep gegeten bij Nancy en Ronald, en samen nog een stukje songfestival gekeken.
Daarna geslapen als een blok!

Zondag om 9 uur wakker, en het zonnetje scheen zowaar! Maar eerst even de douche uitproberen! Er zitten 2 zitjes in, 2 handdouches, een stortdouche, diverse massagestralen. Er is ook een stoomfunctie (fijn!) en je kunt muziek luisteren en het licht verschillende kleurtjes geven.

Na het ontbijt gezellig bij Nancy en Ronald gaan zitten (2 huizen verder), vanaf 11 uur zouden er vlotten over de rivier komen, zo langzaam aan gingen er mensen richting rivier dus Karin ook maar vast. Nancy wilde nog even van de zon genieten en Fred en Ronald wilden boodschappen doen. Alleen kwamen zij niet ver, doordat er veel was afgezet door de politie, het was erg druk met kijkers voor de "Navatas". Dus zijn ze maar snel terug gegaan naar de casas, en waren net op tijd terug voor het eerste vlot. Uiteindelijk kwamen er 3 vlotten voorbij. Leuk om te zien, maar zal best koud geweest zijn, met hun voeten in het water!

Daarna hebben Fred en Ronald wat boodschapjes gedaan en Karin en Nancy gezellig op het terras gekletst en gezond. Alhoewel, er kwamen steeds meer wolken, en even regende het ook. Het werd ook gelijk kouder, dus zijn we allemaal naar  binnen gegaan.

Zondagavond zijn we met z'n 2en bij het hotel hiernaast gaan eten. Menu voor 12 euro, 3 gangen, icl. water en wijn.
Karin had een tonijnsalade vooraf, Fred een aardappel-vissoep, daarna allebei konijn en toe een flan.
Daarna gezellig de avond met Ronald en Nancy doorgebracht.

Maandagochtend was het stralend blauw, dus heerlijk van de zon genoten! Daarna zijn we wat boodschappen gaan doen en hebben we een stukje door de bergen gereden. Op een gegeven moment kwamen we bij een prachtige smalle kloof, erg indrukweekend!

In Ainsa zagen we nog de vlotten van zondag liggen, dus daar zijn we even gaan kijken. Die zitten echt alleen met hout en wijnranken in elkaar gevlochten. Daar komt geen touw of spijker aan te pas!

Omdat er hier niet zo heel veel wegen zijn, konden we niet echt rondrijden, en zijn we dezelfde route terug gereden, we hadden ook nog geen kaart.
Die avond hebben we weer bij Nancy en Ronald gegeten, sla, pizza en lasagna.

Vanochtend was het in eerste instantie flink bewolkt, dus lange broeken aan, maar toen we wilden gaan ontbijten trok het helemaal open. Dus lekker buiten gegeten, en daarna omgekleed in korte broek en t-shirt. Beetje gelezen op het terras, beetje met Ronald en Nancy gekletst, die ondertussen ook aan het pakken waren. Hun vakantie zit er alweer op. Helaas begon het rond 1 uur weer te betrekken en zijn we na het gedag zeggen nu maar weer binnen gaan zitten, zonder zon is het frisjes. Maar het is nog steeds droog, dus we klagen niet!Gisteren hebben we trouwens ook nog getankt, het is hier nog goedkoper dan in Frankrijk, een volle tank voor nog geen 60 euro, dat scheelt meer dan 20 euro met Nederland!

Nadat we Nancy en Ronald gedag hebben gezegd, en wat hadden gegeten, zijn we weer een stukje gaan rijden. Aan de overkant van de rivier waaraan we zitten (de Cinca) ligt een stukje hoger gelegen een dorpje.Daar zijn we heen gereden en daarna verder de bergen in. Eerst door een stuk wat opener gebied, hier bloeide en geurde de spaanse brem heerlijk! Een stukje verder kwamen we in een meer bebost gebied. Hier en daar een piepklein dorpje, kerkje of oude boerderij. De weg liep dood bij de ruines van een klooster, in de 5e eeuw gesticht door een Italiaanse monnik, St. Victorio. Een klein stukje terug sloegen we een andere weg in, waarbij we weer een rivier volgden. Hier waren heel mooi de typische "plooien" in het landschap te zien die zo kenmerkend zijn voor de Pyreneeën.


Via Ainsa zijn we weer terug naar ons huis gereden. De lucht klaarde weer helemaal op, volgens de voorpellingen wordt het morgen mooi weer, de wind is ook gedraaid.
We aten een simpele pizza uit de oven. Na het eten vloog er een rode wouw boven het veld voor ons huis. Het is hier nu ook lekker rustig, er is bijna niemand meer in de huisjes.
Er zitten hier heel erg veel roofvogels, we hebben al verschillende soorten gezien, maar we hebben vanmiddag eerst eens goed plaatjes gekeken om te zien welke roofvogels hier zoal voorkomen, zodat we wat kunnen herkennen. Bijna elke dag komt er ook een groep gieren over, hoog tussen de bergen door. Vanochtend heb ik ze goed met de verrekijker kunnen bekijken, en het blijken achteraf vale gieren te zijn.
Ook de lammergier en aasgier komen hier voor, de eerste is wat zeldzamer, maar er zijn plekken waar je ze bijna zeker kunt zien. In Ainsa schijnt er een informatie centrum over te zijn.

Vanavond relaxed tv gekeken, open haard aan, en ik ga zo lekker een stoombad nemen!

Vanochtend beetje uitgeslapen. De zon scheen heerlijk, dus buiten ontbeten. Het was duidelijk een stuk warmer, op een gegeven moment rond de 25 graden.

Aan het einde van de ochtend besloten we naar Bielsa te rijden, en daarvandaan richting de toegang tot het nationale park Monte Perdido. Mooie route, hoe hoger we kwamen hoe kouder het werd. Aan de andere kant van het dal lag nog flink sneeuw. Het begon ook een beetje te regenen.

Op een gegeven moment stak er een vos over. Verder veel koeien en geiten, ook op de weg.

Bij de ingang van het park zijn we weer omgekeerd, daar mag je niet in met je eigen auto. Omdat het regende, ook niet uitgestapt. Terug gereden naar Bielsa, en daar even rondgelopen, maar daar is niet veel te beleven. Fred had hoofdpijn, dus we zijn weer terug gereden naar ons huis. Onderweg nog even moeten stoppen voor een kudde schapen op de weg (met herder en honden) In het dal scheen de zon weer lekker, dus heerlijk buiten gelezen. Op een gegeven moment zaten er weer veel vale gieren in de lucht, sommige zelfs vrij laag. Ook was er weer een rode wouw boven het veld, die iets uit het gras probeerde te grijpen.

Alweer een week op vakantie. Vandaag echt een prachtige dag, strakblauwe lucht, op een gegeven moment 27 graden, de harde wind maakt het prima draaglijk.

Vanochtend eerst een was gedaan, droogt lekker snel nu. In de middag naar Ainsa gereden. De oude stad bezocht, mooi!

Omdat natuurlijk alles dicht was, besloten we om ook maar te eten. In verhouding een duur restaurant. Fred had diverse tapas vooraf, Karin wilde paddestoelen met ei en ham. Daarna allebei een stuk rundvlees met gepofte aardappel. Toe had Fred kwark met honing, Karin mouse van limoen. Fles wijn erbij, en toch voor 41 euro klaar. Dat is voor hier dus best duur,... Je ziet goed dat de crisis in Spanje merkbaar is. Vrij weinig toeristen nog, een enkele Franse. Na het eten nog een paar boodschapjes gedaan en geld gehaald om morgen voor het huis te betalen. 

Pages: [1] 2

logo-home

Spam filter in the cloud