Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: [1] 2 3

Afgelopen nacht zijn we weer thuis gekomen, de terugreis ging erg voorspoedig, we landden zelfs zo'n 20 minuten eerder dan gepland.
Gisterenmiddag hebben we nog lekker bij en in het zwembad gelegen, we hadden een setje kleding voor de terugreis apart in de auto gelegd, en we konden gebruik maken van een toilet/wasruimte op het terrein om ons om te kleden en op te frissen voordat we weg gingen. Rond 5 uur zijn we richting het vliegveld in Preveza gereden. Daar moeten we heel even wachten en toen konden we de auto inleveren en direct daarna inchecken. Het wachten brengen we altijd wel rustig door met een boek. Even na 8en konden we boarden, we zouden een tussenlanding hebben in Keffaloniki, waar het vliegtuig werd schoongemaakt, dus we konden gaan zitten waar we wilden. Eenmaal in de lucht was er op een gegeven moment veel herrie, de piloot vertelde wat er aan de hand was. Ze hadden bij vertrek in Amsterdam een kleiner vliegtuig gekregen, maar dat was wel per ongeluk volgetankt zoals een groter vliegtuig, en nu moesten ze extra brandstof kwijtraken voordat ze op Keffaloniki mochten landen. Dus vlogen we nu met het landingsgestel uit om meer weerstand te hebben,.......
En in Keffaloniki werd het vliegtuig gewoon weer volgetankt, hoezo verspilling,.....
Daar moest iedereen het vliegtuig weer uit, maar na een half uurtje in een overvolle wachtruimte, konden we weer aan boord. Dat ging allemaal lekker vlot, dus voor op planning weer in Amsterdam.
Rond half 1 hadden we onze koffers en om kwart voor 1 zaten we in de trein naar Leiden. Vanaf daar namen we een taxi naar huis, voor half 2 stond ik alweer onder de douche,.....
Bij thuiskomst kwam Florian ons met dichtgeknepen ogen tegemoet lopen, die had erg vast liggen slapen, hihi! Vannacht mochten ze voor een keertje even bij ons op bed, lekker knorren met z'n drieën! Goed om weer thuis te zijn, alhoewel het wel een paar graadjes warmer mag worden!
Fijn om ook weer gewoon je wc-papier in het toilet te kunnen gooien ;-)

0 Reacties | Geef je reactie !

Onze laatste volle dag hier, nou ja, morgenavond vliegen we pas om 20:30 weer terug, dus dan kunnen we ook nog even genieten. We mogen tot 12 hr in het appartement blijven, en daarna gebruik maken van zwembad, fietsen, etc. er is een toilet en douche, dus morgenmiddag brengen we gewoon bij het zwembad door.

Ook vanochtend hebben we na het ontbijt (Fred had met de fiets verse broodjes gehaald!) bij/in het zwembad gelegen. Het was weer 30+ graden! Vanmiddag zijn we naar het strand van Agios Nikitas gegaan. Daar aan het strand wat gedronken en later in de middag de bergen in gereden. We wilden weer naar dat uitzichtpunt boven Nidri, het was nu zo mooi helder. We hebben dus wat betere foto's kunnen maken nu!

In de avond wat brood met brie gegeten, Karin had nog lekkere kersen. Na de mooie voetbalwedstrijd lekker lang op ons terras gelezen, en nog een heerlijke Griekse yoghurt met honing gegeten!

0 Reacties | Geef je reactie !
Het begin van de zomer, hier ging de temperatuur weer naar de 30 graden vandaag en was de lucht weer strak blauw. We besloten om een dagje bij het zwembad te blijven. Lekker lezen en bakken in de zon en af en toe wat baantjes trekken om af te koelen.

Op een gegeven moment hoorde Karin wat gescharrel onder de heg en daarna hard gepiep "kijk hier zitten ook muizen, ze hebben ruzie geloof ik" Maar dacht daarna toch een groter dier te horen, "of het is iets dat een muis gevangen heeft...." Een tijdje later weer geritsel, ook richting het gras om het zwembad, zou het een slang zijn,..... en toen stak een klein smal kopje boven het gras uit, het leek echt een slang, maar direct daarna hupte er een wezel weg, met een muis in zijn bek! Fred zag hem even later ook nog. Grappig!

Vanavond zijn we weer naar Lefkas Stad gereden om bij de Marina weer iets te eten. Tzaziki vooraf en gyros daarna, lekker en goedkoop!
Daarna zijn we nog even door de winkelstraat gelopen, wat ansichtkaarten gekochten een ketting voor Karin. We zijn via de strandroute terug gereden, langs de windmolens bij het kite-strand. Mooi zicht op de bergen van het vaste land, met de ondergaande zon. Terug in "onze straat" was het ineens heel druk, er blijken hier vanavond 2 of 3 bruiloften in de kleine kerkjes hier, vlak voor de boomgaard waar onze huisjes zijn was er een complete "traffic jam", langs de weg stond het helemaal vol met auto's, er kon er nog maar 1 tussendoor, maar die rare Grieken wilden toch met z'n allen twee kanten op rijden, dus toen stond het compleet vast, en niemand wilde achteruitgaan, wij zelf konden geen kant meer op,.... Toen Karin op het punt stond om uit te stappen en de boel te gaan regelen, ging er toch iemand achteruit. Toen bleek er aan het begin van de opstopping gewoon een agent met fluitje te staan, maar erg daadkrachtig was die blijkbaar ook niet,.......
Toevallig daarna nog met de Griekse eigenaresse gesproken over dit land en het gebrek aan regelgeving, toepasselijk!

0 Reacties | Geef je reactie !

Vannacht hadden we eindelijk de eerste regen van betekenis, een flinke onweersbui kwam over. De auto is weer een beetje schoon geworden, die was ondertussen ongelooflijk stoffig, zeker met die enkele druppels af en toe, het regende zand!
Vanmorgen was het lekker koel, maar was ook het vocht wat uit de lucht verdwenen, het was weer veel helderder, de lucht en de zee waren blauwer!
We besloten om de route naar de uiterste zuidpunt van Lefkas te rijden (wij zitten in het noorden). Een route die steeds mooier werd! De kleuren van de zee werden steeds mooier, op een gegeven moment reden we op een bergweg hoog boven de ruige zee. Af en toe was er een afrit naar een strandje. We kwamen door wat kleine bergdorpjes bekend om de productie van thijm-honing. Uiteraard hebben we daar ook wat potten van gekocht, en een klein flesje raki met honing.

We wisten dat er helemaal in het zuiden een strand was dat echt wereld beroemd is, hiervan worden foto's gebruikt voor reclame folders ter promotie van vakanties in Griekenland, wereldwijd. Het was echt adembenemend! Een wit strand tegen een achtergrond van nog wittere rotsen, met daarvoor een azuurblauwe zee, en dan echt azuurblauw, zoals je in de folders ziet en denkt "dat is bewerkt". De zee golft tegen de rotsen en rotsblokken aan, naast het strand is een grot waar het water in kolkt. Er is een soort schiereiland/rots waar een bruggetje/trap overheen gaat waarvandaan je het allermooiste uitzicht hebt. Een plaatje!

Net even boven dit strand was een leuk tentje waar we heerlijk gezeten en gegeten hebben. Fred weer calamaris (veel lekkerder dan in Parga, volgens hem) en Karin had een heerlijke tonijnsalade met een wijntje. Wat is het leven dan fijn!

Hierna zijn we doorgereden naar de uiterste zuidpunt van Lefkas, daar was vroeger een tempel, waar door de eeuwen heen mensen zijn geofferd, om de goden van de zee gunstig te stemmen. Nu staat er een vuurturen die van mijlenver te zien moet zijn. Het waaide stevig hier, de zee was vrij ruig.

Op de terugweg besloten om nog wat extra honing mee te nemen, bij het stalletje met die vriendelijk knikkende Grieks othodoxe geestelijke. (waren we eerder deze vakantie ook al eens langs gereden)
In de bergen was het fris, de wolken hingen al de hele dag om de hoogste berg heen, op een gegeven moment reden we in de wolken, maar richting Lefkas stad werd het weer helder. Thuis konden we nog even van de laatste zonnestralen genieten, het waaide lekker, dus zeker niet te warm. Denk dat vandaag sowieso de koelste dag was, na vandaag gaat de thermometer weer richting 30 graden zag ik op de voorspellingen.
Net hebben we allebei een Thaise soep gegeten (uit Nederland meegenomen) en een frisse Griekse yoghurt, mét honing!
Ik geloof dat we nu het hele eiland wel gezien hebben, 2 weken is precies lang genoeg hier! Kunnen we nog wat relaxen als het weer warmer wordt.

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Helaas heeft Fred gisteren heel veel mooie foto's gemaakt,.....zonder kaart in zijn fototoestel,.....Geen foto's van de slang dus (de foto die bij het verslag staat is van een andere site gepikt maar is wel een soortgelijke slang!), niet van het mooie klaprozenveld en alleen matige foto's met mijn camera van het uitzicht op de eilanden van Lefkas.

Gisteravond een wasje gedaan en buiten gehangen, kregen we vanochtend weer een bui over, gelukkig bleef het onder de parasol droog, dus het rekje daar maar neergezet.
Vertrokken naar het vaste land, we wilden graag de opgravingen bij Preveza zien, die moesten speciaal zijn, er is ook een archeologisch museum.
Onderweg zagen we in de zoutmeren een grote groep Afrikaanse flamingo's, die zijn een stuk bleker dan hun Caraïbische broertjes en zusjes, maar toch heel mooi om te zien!
De opgravingen van Nikopolis zijn zeker bijzonder, het was door de eeuwen heen (vanaf 31 voor Christus) een zeer belangrijke stad. De opgravingen beslaan een heel groot terrein, het is idd een grote stad geweest, tot de tijd van de 10e eeuw na Christus, toen het door de Bulgaren werd vernietigd. Een groot gedeelte van de stadsmuren en poorten staat er nog, resten van gebouwen, een theater en kerken. Mooie ingelegde vloeren gezien ook!


Tussendoor hebben we het archeologische museum bezocht, modern, heel mooi opgezet en heel informatief!

In de middag zijn we terug gereden naar ons huisje en hebben we aan het zwembad wat in de zon gelezen en gezwommen om weer af te koelen. In de avond zijn we naar Lefkas stad gereden en hebben daar in de haven bij een Grieks restaurant gegeten. Fred had vooraf garnalen in een tomatensaus en als hoofdgerecht gemengd gegrild vlees. Karin vond alleen een hoofdgerecht wel voldoende (we eten heel weinig met deze temperaturen), en nam een specialiteit, lamsvlees met groente en aardappel in papier uit de oven. Na de cappucino kregen we ook nog iets zoets van het huis, een soort griestaartje/pudding, lekker!
Fijne dag, Fred kijkt nog voetbal, ik ga op bed nog wat lezen!

0 Reacties | Geef je reactie !
Pages: [1] 2 3

logo-home

Spam filter in the cloud