Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: [1] 2 3

Alles ligt klaar, huis is schoon, dieren extra verwend, we kunnen gaan!
Karin haar ouders komen weer in ons huis vakantie vieren ;-) We hebben er zin in! Vanmiddag gaan we al naar schiphol, overnachten daar in een hotel om morgenochtend in te checken voor onze vlucht. De reisplannen zijn toch nog gewijzigd, we vliegen niet via Londen, maar direct naar Philadelphia om van daar uit met een binnenlandse vlucht door te vliegen naar Chicago.

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Alweer twee dagen op vakantie, nou ja, de eerste dag was wel lang, maar die bestond alleen uit reizen en wachten! We sliepen de nacht voor vertrek al op Schiphol, wat heel relaxed was. Ook het hotel was goed gekozen: het moderne grappige CitizenM. Leuke compacte kamer met grappige douche- en wc-cel. Ook het uitzicht op de vliegtuigen maakte het speciaal.

Maandagochtend konden we zo naar de vertrekhal lopen, in de regen, maar de route was overkapt. Rond 11 uur stegen we op, na een heel eind taxiën. Eerste deel van de reis ging naar Philadelphia, dat was iets meer dan 8 uur vliegen, onderweg hadden we behoorlijk wat turbulentie, vooral op het eerste en laatste stuk.In Philly gingen we erg vlot door de douane en door met de koffers naar de binnenlandse vlucht naar Chicago. Daarvoor uiteraard weer door security via eindeloze rijen. Maar aangekomen bij de gate hadden we toch nog een uur over om wat te drinken en te eten. Even snel een Philly cheese steak, om te kijken of Fred het thuis net zo maakt als het origineel (en ja hoor, dat is zo!).

Het toestel naar Chicago kwam pas laat in Philly aan, dus met iets vertraging vertrokken we 5 uur dan toch. De vlucht ging wel erg snel, slechts 1 uur en 45 minuten. In Chicago hadden we snel onze koffers en konden we op de shuttle bus naar Hertz voor onze huurauto. Daar besloten we toch een upgrade te nemen voor een grotere auto, Fred vertelde dat hij 4 jaar geleden zo blij was met de Nissan Altima. Nou, die hadden zij ook wel staan: een spiksplinternieuwe! Dus die kregen we mee. Een auto waar onze twee toch niet kleine koffers in de achterbak verdwijnen! Hij ruikt zelfs nieuw, en heeft een achteruitrij-camera!

Na een klein half uurtje waren we al bij ons hotel, in een buitenwijk van Chicago, een erg rustige omgeving en het hotel ligt in een parkje. De naaste buren zijn 3 restaurants, dus dat komt wel goed! Het hotel is mooi, netjes, ruime kamer met uiteraard een groot en hoog bed. Een bank met salontafel (waar Karin lekker kan knutselen), een buro, 2 kasten en een lage tafel. Mooie badkamer met heeeeel veel handdoeken! Oh ja, en strijken kunnen we er ook , haha!
Uiteindelijk waren we al 16 uur onderweg die dag, dus we vielen als een blok in slaap na aankomst. Maar na een stevige nacht waren we alweer vroeg aan het ontbijt. Daarna een kleine wandeling om de directe omgeving te verkennen. Naast de restaurants zit er aan de overkant een Target (reuze-supermarkt) en een drive-inn Starbucks, prima buurt dus! Oh ja, en de grote shopping Mall zit ook op loopafstand (als je niet teveel koopt, hihi).
Maar Fred wilde toch eerst naar een outlet in de buurt, daar doe je echt goedkoop shoppen, en Fred wilde nog wat Levi's broeken en converse schoenen. Helaas kon hij vandaag niet slagen, maar Karin des te beter! 3 broeken en een t-shirt bij GAP voor 115 dollar!
Dit outletcentre was overigens in Aurora, een stukje buiten Chicago, en in de buurt van waar een vriendin van Karin woont (nooit ontmoet, maar ken haar al jaren via een Bonaire forum). We hadden gisteravond en vanochtend al berichten uitgewisseld om vandaag eventueel af te spreken. Dus tegen lunchtijd een berichtje naar haar dat we in de buurt waren, en of ze mee wilde lunchen. Zij zocht een leuke tent uit in de buurt en daar troffen we elkaar, zo leuk! Heerlijk gegeten en lekker gekletst en gelachen, het klikte in het echt ook!!!!Pas halverwege de middag reden we terug naar Schaumburg, waar ons hotel is. Bij de Target nog wat boodschapjes gehaald, en toen waren we eigenlijk allebei best moe. Het was ook heerlijk warm en zonnig vandaag, zo'n 28 graden, maar met een lekker windje erbij.
Maar eens kijken wat we morgen doen, wat het weer wordt. De Mall hier is elke avond tot 9 uur open, dus tijd genoeg voor de andere spullen op ons lijstje!

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Vandaag een bezoek gebracht aan Chicago.


Omdat we de stad niet in wilden gaan met de auto zijn we met de trein gegaan. Onze eerste treinreis in de USA! De afstand is niet veel meer dan 35 km maar duurde toch nog bijna een uur. Maar ach, zo zie je ook nog eens wat!


We kwamen aan op Union Station en als je daar naar buiten loopt dan sta je eigenlijk gelijk tussen de hoge gebouwen. Op zo'n 500 meter lopen was daar Willis Tower (voorheen Sears) en daar kun je naar boven om op 412 meter hoogte naar de stad te kijken. Je moet er wel voor betalen maar dan heb je ook wat!

Je kunt op die hoogte ook een in een volledig glazen ruimte stappen om daar hoog boven de grond naar beneden te kijken. Dat is best een vreemde ervaring! Zeker met trillende benen!

 

Na weer veilig Willis Tower te hebben verlaten zijn we op zoek gegaan naar de vertrekplaats van Wendella's Chicago's Original Architecture Tour rondvaartboot. Dat duurde even want de navigatie op fred's telefoon was een beetje in de war en stuurde ons eerst alle kanten op. Maar na enig rondlopen waren we toch op de goede weg en was het zo'n 35 minuten lopen met gelijk wat sightseeing!
Op de foto hieronder zie je links Trump Tower!

Na de rondvaart zijn we terug naar Union Station gegaan met de watertaxi en weer met de trein terug naar Schaumburg.

's Avond zijn we naar het steak restaurant naast het Hotel gegaan en hebben we daar heerlijk gegeten waarbij de bediening je echt het gevoel geeft dat jij een belangrijke gast bent. Dat blijft toch bijzonder!
Karin had een tonijnsteak en Fred een trio van supermalse steaks. En toen nog een toetje.

Niet schikken..... dit was een voorbeeldplateau van de mogelijke soorten toetjes! Wij hebben de keuze laten vallen op het toetje rechts bovenaan: drie soorten gebak!
Echt heel erg lekker!

Toen we terugkwamen in het Hotel was op televisie te zien dat vlak nadat wij Chicago hadden verlaten er heel veel regen was gevallen en een stevige storm had huisgehouden en dat terwijl wij nog in de stralende zon de dag hadden doorgebracht. Bij ons hotel was wel wat onweer en wat regen maar niet overdreven veel.


Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Na de regen en onweersbuien van vannacht was het ook vanochtend nog wat bewolkt, het was ook wat koeler dan de afgelopen dagen. Een mooie dag om ons verlanglijstje compleet te maken, we besloten om het ontbijt in het hotel over te slaan en lekker op ons gemakje naar de Mall hier aan de overkant te gaan. Daar zat een Cheesecake Factory waar we hebben gebruncht. Toen op naar Bath and Body Works en de Sephora, lekkere douchespullen en wat make-up gekocht. Nadat we compleet waren besloten we om naar het noorden te rijden om daar naar de oever van Lake Michigan te gaan. Op de landkaart sprak de plaatsnaam Zion ons aan, dus maar in die richting gereden. Dit is net aan de grens tussen Illinois en Wisconsin, een uurtje rijden van waar wij zitten. Zion stelde niet veel voor, de gebruikelijke Amerikaanse plaats met winkels langs de hoofdweg. Er was even verderop wel een grote haven aan het meer, daar heengereden en even rondgelopen. De wind waaide vanaf het meer en was lekker fris! Iets meer landinwaarts was het inmiddels alweer 28 graden, ook de zon kwam er weer door.
Wat een gigantisch meer is dit! Je hebt echt het idee dat je aan de zee staat! Het strand was helemaal verlaten, ook de haven was erg rustig.

In het riet zagen we ineens voor ons bijzondere vogels: pikzwart met op hun schouders plukken rode (en beetje gele) veren. Inmiddels opgezocht blijkt dat de veelvoorkomende red-winged blackbird (epouletspreeuw).

Voor een beschrijving (in het engels) klik hier: Audebon

Hierna zijn we nog een heel klein stukje naar het noorden gereden, de staat Wisconsin in.
Op de terugweg kwam de avondspits al wat op gang, het was druk op de weg! Maar onderweg kwamen we nog wel langs een Hobby Lobby, een hele grote hobbywinkel waar Karin heerlijk rond heeft gedwaald (onderwijl wat spulletjes in een mandje gooiend....).
Een geslaagde dag weer, waarop we ook al een beetje moesten inpakken. Morgenavond/middag vertrekken we richting West Virginia. De weersvoorspellingen geven de hele dag regen aan, dus of de honkbalwedstrijd van de Cubs morgen doorgaat lijkt onzeker helaas. We zullen het zien!

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !
We hebben ruim tijd om naar ons gehuurde huis in West Virginia te rijden. Omdat het vrijdagochtend al flink regende, en er in de middag nog meer regen zou komen, besloten we om niet te wachten of de honkbalwedstrijd die middag wel door zou gaan maar direct richting zuiden te rijden. We gaan aan het eind van onze vakantie nog wel 1 of meer honkbalwedstrijden zien!

Ergens in Chicago hadden we informatie gevonden over een Amish dorp in het noorden van Indiana, mooi op onze route. We besloten om daar heen te rijden, slechts 2 uur vanaf Chicago, en het was er mooi droog en warm! Amish Acres ligt in Nappanee, rond 1900 streek hier een Amish familie van Duits-Zwitserse origine neer en bouwden een boerderij, later uitgebreid met een theater, restaurant, winkels, molen, bakkerij, enz. Nu is het een soort openluchtmuseum, waar je alles kunt bezichtigen, informatiefilms kunt zien en meerijden op een oude buggy getrokken door een paard. Heel erg interessant, we hebben hier de hele middag doorgebracht.

Hierna zijn we doorgereden tot de staat Ohio, waar we in Wauseon in een Best Western motel een kamer vonden voor de nacht.

Lekker geslapen en goed ontbeten en toen konden we weer de weg op, het motel lag vlak naast de tolweg, en tegenover een benzinestation (35 dollar voor een volle tank). We reden door het noorden van de staat Ohio, wat voornamelijk vlak tot glooiend landbouwgebied is, beetje saai dus, als zijn die mooie grote boerderijen altijd wel fraai om te zien! Net even voorbij Cleveland hebben we gepauzeerd, wat gegeten en gedronken en toen verder richting Pittsburgh. Een stukje voor Pittsburgh vonden we het wel saai worden op de tolweg en omdat we toch al heel erg opschoten besloten we de tolweg te verlaten. Veel beter! Door leuke dorpen en stadjes, veel te zien, ondertussen werd het landschap ook wel interessanter, meer bergachtig en bebost. Uiteraard zagen we ook veel meer dieren......dood langs de weg. Heel veel wasberen, een enkele opossum en wel 4 herten (waarvan 1 heel groot!), pfoe! Ook zijn we dwars door Pittsburgh gereden, waarschijnlijk komen we hier over 1 1/2 week terug voor een honkbalwedstrijd.

We besloten om tot ongeveer 100 mile van onze eindbestemming door te rijden voor een laatste overnachting. Dan zijn we morgen ruim op tijd in West Virginia. Inmiddels zijn we in de 5e staat van deze vakantie beland: Pennsylvania. Best een grote plaats: Somerset, we vonden een heel goedkoop motel, Knights, beetje oud, beetje versleten, maar schoon en van alles voorzien (2 grote bedden, badkamer, buro, zitje, tv, koelkast, magnetron en wifi. Inclusief ontbijt 53 dollar per nacht! Prima voor die ene nacht, en lekker goedkoop dus ;-) Zo maar eens even wat te eten zoeken, keuze genoeg hier!
Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !
Pages: [1] 2 3

logo-home

Spam filter in the cloud