Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: [1]

Gisteravond rond 10 uur landden we op de luchthaven van Lyon. We vlogen trouwens met een klein, voor ons idee zeer luxe vliegtuig. 100 peronen, zo goed als nieuw toestel (air France, gemaakt in Canada), lederen bekleding. We werden er ook met een bus heengebracht en moesten via zo'n "trapje aan de deur" instappen.
Koffer lag al op de bagageband toen we langsliepen dus we stonden al heel snel buiten. Taxi gebeld (knopje op paal bij standplaats) en naar het hotel. Bleek toch een flink eind rijden (ruim halfuur). Maandag nemen we maar de bus ;-) We zitten direct naast het sation van waar een pendelbus naar het vliegveld gaat.
Tegen 11 uur waren we bij het hotel. We hebbenh een echte franse kamer: piepklein! Maar goed bed (alleen steken Fred z'n voeten wat uit) kleine badkamer, maar van alles voorzien, uitzicht op de tuin en helemaal geluidsdicht. tv en perfecte wifi-verbinding (het kastje zit direct naast onze kamerdeur).
Vanochtend was het al strakblauw, prima ontbijt en snel naar buiten.
Door het station komen we direct in de binnenstad. We zitten op het schiereiland tussen de rivieren Rhone en Saone. De winkels waren nog niet open, dus nog lekker rustig. We zijn de Saone overgestoken, nadat we over de markt hebben gelopen (mooie producten!).
Daar kom je dan in het hele oude gedeelte van de stad. Kleine straatjes met doorgangetjes, grote keien op de grond, mooie gebouwen. We hebben wat rondgelopen zijn in de kathedraal geweest en daarna op een terrasje in de zon wat gedronken. Het was al heerlijk warm! Toen hebben we de funiculaire (kabelbaan) omhoog de berg op genomen. Daar boven was ooit de oude romaans-galisische stad. Er staat nu een gigantische basiliek, prachtig uitzicht over de stad, maar ook op de besneeuwde toppen van de alpen. De basiliek is prachtig, en als je dan naar beneden gaat, is daar nog een hele grote kerk onder,.... bizar!
Daarna zijn we naar de romaanse opgravingen gelopen, er is een amfitheater en odeon overeind gebleven.

 

Toen via allerlei kleine stijle steegjes weer afgedaald naar de oude stad.

Op het schiereiland op zoek naar een Starbucks koffiewinkel. Op een bankje in de zon de heerlijke koffie opgedronken en wortelcake erbij gegeten. Doorgestoken naar de linkeroever, aan de andere kant van de Rhone. Hier zijn veel oosterse winkels en restaurantjes. Via een brug verderop weer terug naar het schiereiland en daar op het grote gezellige plein voor het station wat gedronken. Nu terug in het hotel om onze voeten even rust te geven.

 

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Na de zuurverdiende rust voor onze voeten op zoek naar een restaurant. Die zijn er in overvloed maar omdat we Nederlanders zijn gaan we wat vroeger dan gewoonlijk hier en dus is er nog niet veel open. Er was een Italiaans restaurant open waar het behoorlijk druk was. Dus dat zou wel goed zijn. Dat viel wel een beetje tegen. Het eten van Fred was er 10 minuten eerder dan dat van Karin en de smaak was matig. De pizza van Karin was wel redelijk goed. Maar de toetjes maakten veel goed. Karin had haar lievelingstoetje Coupe Colonel (citroenijs met wodka) en Fred een mix van 3 kleine toetjes met koffie. Tijdens de toetjes kregen we al de nota want we moesten eruit. Er stonden buiten mensen te wachten om te mogen eten..... Gezien de smaak van het eten zullen ze wel voor iets anders gekomen zijn.

Vanacht heerlijk geslapen, we werden zelfs laat wakker, dus we slaan het ontbijt in het hotel maar over: snel naar buiten, de zon schijnt alweer!

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Vanochtend scheen de zon alweer volop, en het vest kon snel uit!

Eerst zijn we hier schuin overgestoken, langs een groot gebouw heen, waarvan we vermoeden dat het een gevangenis zou kunnen zijn geweest. Een lokale mijnheer sprak ons aan en legde eea uit over het gebouw (aardig!). Het was idd een gevangenis geweest, nu bezit van de universiteit. Was ooit samen met het station Perrache onder architektuur gebouwd. Klaus Barbie heeft hier destijds gezeten.

Toen zijn we de Rhone weer overgestoken en hebben een heel stuk langs de linkeroever gelopen. Het was een drukte van belang, gezinnen met kinderen (die heerlijk kunnen spelen in de diverse speeltuinen), hardlopers, fietsers etc. Er zijn daar ook diverse restaurantboten en clubs. Op een bankje wat uitgerust en daarna weer verder richting schiereiland. Zijn daar langs het theater gelopen en het stadhuis. Er was hier een finish van een grote hardloopwedstrijd, dus erg druk.

In deze wijk rijden ook trolley-bussen, hele mooie moderne. Toen we bij de Saone uitkwamen, zagen we dat er aan de overkant een markt was. Hier zijn we heengelopen, het was een kunsternaarsmarkt, mooie dingen gezien! Ook was er muziek op diverse plaatsen. Gezellig druk. Terug op de andere oever nog even over de groente- en etens markt gelopen, wat worst geproefd. Daar kregen we trek van! We besloten om nu uitgebreid te lunchen en dan vanavond makkelijk te doen. We zijn weer naar het grote plein gelopen en hebben daar buiten op het terras zalig gegeten! Schuin tegenover het restaurant van de beroemde sterrenkok Paul Bocuse ;-)

Vooraf een terrine van vlees en ganzeleverpate, met geconfijte uitjes en salade. Als hoofdgerecht hadden we kalfszwezerik met kleine aardappeltjes en wat gestoomde groenten. Erg eensgezind waren we vandaag, alleen als toetje kozen we wat anders. Fred nam de tart-tartin en Karin de verse ananas-salade. Hebben gewoon 2 uur gezeten, genieten van het eten, een wijntje, de zon en de mensen die langskwamen. Heerlijk, mensen kijken in een grote stad, zo'n bonte verzameling!

We hebben ook voor vandaag absoluut genoeg gegeten! We zijn binnendoor terug gelopen naar ons hotel, op het station gezocht naar de pendelbus naar de luchthaven, maar die gaat vanwege wegwerkzaamheden vanaf een ander station, dus we moeten morgen eerst een stukje met een tram. Maar goed, dat weten we nu.

Nu terug in het hotel en even siesta!

Gezien dat het morgen wel wat kouder wordt, maar nog steeds met wat zon en droog! Even kijken hoe laat we opstaan, aan de linkeroever is een groot park met dierentuin, misschien is dat wel leuk om heen te gaan,....

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !

Vanochtend kwam de zon er toch alweer doorheen, het was wel een stukje kouder. Eerst uitgecheckt, betaald en de koffer in het hotel opgeslagen. Daarna hebben we de tram genomen naar het grote park in het noord-oosten van de stad. Onderweg een broodje bij de bakker gehaald. Toen we in het park aankwamen scheen de zon alweer uitbundig! Het had afgelopen nacht trouwens wel geregend. Mooi groot park, met veel grote, oude bomen. We zijn naar de dierentuin gelopen, die gratis was. Veel halfaapjes gezien, een zandkat uit noord Afrika, olifanten, giraffen, kleine rovers, luipaard, wat vogels, flamingo's en pelikanen.

Hierna zijn we langs het hertenpark gelopen en hebben we de kassen bezocht. Grote oude kassen, met diverse exotische planten. Helaas bloeide er nog maar weinig. Nadat we uitgekeken waren zijn we terug gelopen naar een groot station (Part Dieu) waarnaast een groot overdekt winkelcentrum is. Daar hebben we wat rondgeneusd, lekker sapje gedronken. Van daar zouden we ook de navette (pendel) naar de luchthaven moeten hebben, dus even nagevraagd waar die vertrokken. We namen de tram weer terug naar het hotel, en daar hebben we in het naastgelegen tentje kebab gegeten.

Toen was het tijd om de tram te nemen richting Part Dieu om richting luchthaven te gaan. Helaas, op het station Perrache (1 halte van ons hotel) bleek er een probleem te zijn, de trams reden niet meer. Ik navraag doen, we konden beter een metro nemen, moesten we wel overstappen, want die ging niet rechtstreeks. Gelukkig hadden we die ochtend een dagkaart voor het openbaar vervoer gekocht, want zou deze dag sowieso het gunstigst zijn. Dus we konden zo overal mee mee.

Via een omweg kwamen we aan bij het grote station, daar moesten we doorheen lopen was ons verteld, en daar zagen we idd de borden van de navette richting luchthaven. Het bleek een pendel-tram te zijn. En met een half uur stonden we op de luchthaven.

Direct inchecken, nog even wat drinken en om kwart over 5 konden we instappen. Weer eenzelfde vliegtuig als op de heenreis, alleen zat hij nu maar half vol.

Halverwege Frankrijk werd het bewolkt en zagen we niets meer, maar boven Nederland was het weer helder. We vlogen helemaal langs de kust en het was een prachtig gezicht. We zagen Den Haag en het ADO stadion, en vandaaruit konden we goed ons huis zien, daarna Leiden en Katwijk, Zandvoort en het circuit, de duinen. Net voorbij hoogovens draaiden we, en we landden met de neus richting zuiden.

We moesten hier wel weer even op onze koffer wachten, en natuurlijk weer met de bus naar de lang parkeren plaats, maar uiteindelijk waren we even na 9 uur thuis.

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !
Pages: [1]