Login  |  Register

Laatste Reacties

On Tuesday 23 Mar 2021 10:43:22 Gast commented:

Reactie van:  Erik van den Berg

Wat een schattige dieren zeg!

On Thursday 18 Mar 2021 00:15:04 Gast commented:

Wat een prachtige fotos van een prachtige omgeving.

Groet,
Ronald

On Sunday 14 Mar 2021 23:32:59 fred commented:

Zeg nou toch zelf, dit zijn toch schitterende dieren?

On Thursday 14 Jan 2021 23:21:14 Gast commented:

Maar amersfoort is ook mooi!

On Sunday 27 Jan 2019 22:19:27 fred commented:

Prachtig toch! Niet voor niets dat Joost Prinsen bij het oplezen tot tranen geroerd was.

Pages: 1 [2] 3 4

Gisteravond hebben we een spelletje kaart gespeeld. Nog even gesproken met de familie in NL via skype. Gaat allemaal prima daar, de katten hebben het naar hun zin, en Oskar lijkt een steeds grotere verrader te worden ;-) Lag hij vorig jaar nog steeds naast mijn moeder op de bank, nu ligt hij steeds bij haar op schoot. Dat doet hij bij ons niet! Slechts 1 keer heeft hij bij Fred op schoot gelegen, toen ook Alexx daar lag,... Wel ligt hij tegenwoordig steeds vaker naast Karin op de bank, dus wie weet,.... Maar ze hebben het dus echt wel relaxed zo! Omdat we laat gegeten hadden, hebben we 's avonds maar een soepje gemaakt in het huisje. Daarna een spannende film gekeken op de laptop. Toch wel handig zo'n ding mee. Muziek en radio bij de hand (Fred heeft net via internet de giro gezien), beetje nieuws en weer bijhouden, verslagjes tikken, foto's bekijken en opslaan.

Vanochtend was het lichtjes bewolkt, maar de zon scheen toch behoorlijk daardoorheen. Na het ontbijt (waar we elke dag genieten van allerlei verse spulletjes, zoetigheid met name) zijn we naar Knossos gereden. Dwars door het drukke Heraklion heen, wat een chaos is het daar met auto's! Bij Knossos was het echt druk, wat bussen en voor de ingang een korte rij. Ook binnen was het erg druk, maar te doen. Het paleis heeft een beetje dezelfde grote en indeling als bij Festos, alleen zijn hier stukken gerecontstrueerd. Ook zijn er wat meer muurschilderingen gevonden en weergegeven.

Het blijft vaak een gok waar de diverse ruimten voor hebben gediend, er is uit die tijd niets op schrift overgebleven. Zoals de ronde gaten die bij de ingangen gevonden zijn, zijn dit offergaten of gewoon afvalgaten? Er zijn iig veel dierlijke resten in gevonden. Nadat we alles bekeken hadden zijn we op een terrasje een sapje gaan drinken. Daarna weer terug gereden naar Zaros. In het dorpje nog even rondgelopen. Daarna bij de taverne aan het meertje allebei een ommelet gegeten. Ook hierbij vooraf brood met olijven, tzaziki, olie en tappenade en na fruit met raki. We hebben gekeken naar de vele forellen in het water en de eenden en ganzen die voorbij zwommen. Af en toe stak een schildpad zijn hoofd boven water. Het blijft licht bewolkt hier, morgen wordt er eventueel regen verwacht, dus dan willen we een klooster bezoeken. Koud is het echter niet.

Wat zijn olijven?

0 Reacties | Geef je reactie !

Gisterochtend zijn we na het ontbijt nog wel een stukje gaan wandelen. Eerst naar de paardenboer hier vlakbij. Hij heeft ook kippen, konijnen, fazanten en duiven. Ook staan er wat geiten in een wei. Daarna nog een stukje doorgelopen door de olijfboomgaarden. Er groeit hier overal wilde salie, en ook christendoorn bijvoorbeeld. Vanochtend hebben we eerst een beetje uitgeslapen en het ontbijt in de taverne overgeslagen. Karin had afgelopen nacht ineens veel pijn, of dat door de weersveranderingen hier komt,..... Het is wat onstabiel in de lucht. Rond 11en vertrokken we richting zee, het was weer een stralende dag! Manos had ons een tip gegeven voor een bladplaatsje een stuk verderop waar je goed zou kunnen snorkelen. Ongeveer halverwege werden we echter tegengehouden door de politie. De weg was afgesloten en zou over ongeveer een uur weer open zijn. Nou zaten we net in een kleine badplaats, dus maar even lekker langs het strand gelopen en daarna op een terras aan het strand wat koffie gedronken. We hebben toch alle tijd! Na ruim een uur zijn we weer verder gereden en toen konden we idd doorrijden. Er was nog wel een opstopping, maar daar konden we langzaam langsrijden. Er was blijkbaar een of andere demonstratie, boel mensen op de been, spandoeken e.d.

Vanaf de doorgaande weg zijn we via een heel kleine bergweg in Agio Pavlos gekomen, de snorkelplek. Het was echt een prachtige rit naar een nog mooier strand!

Een prachtige baai tussen de rotsen met een taverne en een kiezel/zandstrand. Prima toegang naar het water, weinig zee-egels, heerlijk rustig water. We hebben lekker gesnorkeld, wel eea gezien; diverse vissen, slakken en een zeester. Het water was vreselijk helder, maar wel redelijk koud. Dus na een klein uurtje hielden we het voor gezien en gingen we opwarmen op het strand.

Daarna maar wat gedronken en een broodje gegeten bij de taverne. Dit was echt een uniek plekje, er waren ook maar weinig toeristen, maar voornamelijk Grieken. Om een uur of 5 zijn we weer rustig terug gereden naar Zaros, nog even een paar boodschapjes gedaan in Mires. Ook hier is het nu nog steeds stralend zonnig! Denk wel de mooiste dag tot nu toe. Morgen willen we naar Knossos rijden, ben er wel benieuwd naar!

0 Reacties | Geef je reactie !
Vanochtend werden we weer door de zon gewekt, en was het strak blauw. We besloten om dan maar weer een relax dagje in te lassen. Na het ontbijt lekker op het terras gelezen en kaartspelletjes gedaan. De dag verloopt zo razendsnel, en ineens was het alweer tegen 4en. Ondertussen was er wat bewolking rond de berg gekomen, en besloten we om nog even een rondje te rijden in de omgeving. We wilden eens zien hoe die weg nou liep bij dat stuwmeer, waar we van de week zo binnendoor via onverharde wegen zijn gestuurd. Eerste afslag, kaart erbij, dorpje door, en hoe we dat dorpje ook doorreden, steeds weer eindigden we op een onverharde weg. OK, terug naar de grote we en de volgende afslag proberen: zelfde verhaal!!!! We zagen steeds wel de dam van het stuwmeer,... Zou de weg daardoor verdwenen zijn,... Maar wel vreemd, je gaat toch geen asfalt weghalen,.... We zijn toen een stuk over de onverhardde weg doorgereden naar het stuwmeer, om te zien of er daarvandaan wel weer een gewone weg liep. Maar dat leek er niet op. Toch raar dat het wel op de kaart staat. Uiteindelijk aan iemand gevraagd, die bleek dan weer prima duits te spreken. Het klopte, er was geen verharde weg, dat is verkeerd op alle kaarten gekomen, nadat ze het stwumeer hadden gemaakt (paar jaar geleden). Uiteindelijk hebben we een asvaltweg naar een bergdorpje genomen en zo, via een omweg weer terug in Zaros gekomen. Daar waren de bergen inmiddels in de wolken verdwenen, en de temperatuur was ook behoorlijk gedaald! Na even opwarmen was het alweer tijd voor het avondeten. Vandaag stond er heerlijke lam op het menu. Karin had lam met dille, Fred lam met sperziebonen. Na was er yoghurt met dadels en meloen met raki! Omdat het buiten zo koud is, besloten we om de open haard weer lekker aan te steken. In huis is het niet echt koud, maar 't is wel gezellig, en we zetten dan boven wel een raam open om de warmte eruit te laten! Bij elk huis ligt een stapel hout dat we zo kunnen pakken, fijn hoor! Oh, de geit die we gisteren geslacht zagen worden lag vanmiddag bij localen op de bbq. Het schijnt in deze maand traditie te zijn om dat te doen, en daarbij worden dan alle vrienden en familie uitgenodigd die hebben geholpen met schapen scheren (wordt hier met de hand gedaan).

0 Reacties | Geef je reactie !
Op het dagmenu stond vandaag konijn! Dus we hoefden allebei niet verder te kijken! Manos vertelde het ons erg voorzichtig dat dat op het menu stond, want hij merkt bij veel mensen verzet, omdat ze konijnen als huisdier hebben. Wij vertelden dat wij ook konijnen als huisdier hebben gehad, maar dat we ze toch ook lekker vinden om te eten! Maakt ons niet uit! We hadden vandaag nog maar weinig gegeten, dus was er ook plaats voor een voorgerecht. Fred had een varkensschotel en Karin gerookte forel (zalig!). Het konijn was ook zalig, traditioneel gemaakt met veel uien. Het konijnenvlees wordt daar heerlijk zoetig van! Uiteraard was het dier gewoon in zijn geheel in stukken gehakt, Karin had bijvoorbeeld een ribstuk met hart en halve long, en ook de kop, tenminste, de onderkaak. De wangen en tong waren erg lekker! Aan de organen heb ik me maar niet gewaagd,..... Als nagerecht was er vandaag een stukje chocoladecake, meloen, geconfijte dadels en natuurlijk de heerlijke raki. Fred kijkt nu voetbal, Karin gaat zo verder lezen in het derde boek! Voor morgen geen vaste plannen, even kijken wat het weer doet.

0 Reacties | Geef je reactie !

De weersverwachting voor vandaag luidde: "thunderstorms", onweer dus! Dus prima weer om te winkelen en evt. een klooster te bezoeken. Vanochtend drupte het hier een beetje, maar er was toen ook nog flink blauw in de lucht. Koud was het ook niet. Na het ontbijt zijn we naar Mires gereden, naar de markt. Dat was heel erg leuk! Alle mensen uit de omgeving komen daar shoppen, allerlei groente te koop, maar ook kippen en konijnen (levend), kleding, huiswaar etc. Fred heeft voor 20 euro 2 hele leuke broeken gekocht! Verder hebben we nog wat kruiden en honing meegenomen. Terwijl we daar liepen kwam er 1 kort buitje over, maar dat mocht geen naam hebben. Na de markt zijn we naar het vlakbij gelegen Gortyna gereden waar Romeinse opgravingen te vinden zijn.

Lekker van het zonnetje en de ruines genoten. Daarna op het terras een koffie gedronken. Tijdje zitten kijken naar moederkat met 3 brutale kittens!

We zagen af en toe wel wat wolkenvelden, in de verte donkere wolken, maar waar wij zaten bleef het nog even droog. Even, want toen we daarna richting zuid-oostkust reden begon het wat te regenen. We zijn via een kloof in de bergen naar een rotsige kustweg gereden, waar we een stuk langs zee zijn gereden. Maar omdat het toch meer begon te druppelen, de lucht donker werd en de wegen gladder, besloten we na een tijdje weer terug naar het dal te rijden. Aan dit stuk kust zaten wel wat badplaatsen, maar die waren nu ook nog helemaal uitgestorven. In het dal kregen we een flinke bui over ons heen: de auto is weer bijna schoon,..... Het is wel een eiland van de geurtjes hoor! Bloeiende planten en brem in de bergen die je ruikt, allerlei soorten kruiden en regelmatig ruik je de eucalyptus bomen. Zalig! Onderweg terug naar Zaros hebben we ook maar wat eucalyptus geplukt. Wat laten drogen hier en lekker meenemen! Het landschap is zo mooi hier, allemaal bergen, heel ruig en dor, en daarna kom je weer in een vrij groen dal met een meer heuvelachtig karakter. Kleine schilderachtige dorpjes, vriendelijke mensen. Het bevalt ons hier wel. Tegen het einde van de middag waren we weer terug in Zaros. Nog een paar kleine boodschapjes gedaan en een pak speelkaarten gekocht (waren we vergeten). Vanavond weer in de taverne hier eten, er is live muziek! Bij de stallen zagen we net dat er een geit geslacht werd, weet niet of dat voor vanavond of morgen is: wel lekker! Morgen zou het nog wat bewolkt zijn, maar wel droog, daarna weer zon. We passen ons maar aan het weer aan! Hebben nog wat plannen om te gaan zien, maar relaxen staat zeker ook op de agenda!

0 Reacties | Geef je reactie !
Pages: 1 [2] 3 4