Login  |  Register

Laatste Reacties

On Monday 15 Aug 2022 18:44:39 Gast commented:


On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

Pages: 1 ... 33 34 35 36 [37] 38 39 40

Wat onrustig geslapen vannacht, Karin heeft toch wat last van jetlag. Dus lekker rustig aan gedaan vanochtend, ontbeten op de kamer, krantje gelezen, radio tour de france geluisterd. Het was ook wat bewolkt, er zou vanmiddag kans op onweer en regen zijn. De winkels zijn hier trouwens ook niet echt vroeg open, de malls om 10 uur, en in het centrum veel pas om 11 uur!

Tegen 10en vertrokken we richting centrum. We wilden de state capitol zien (nagebouwd naar het capitol in Washington), en ook de universiteit zou mooi zijn. Het centrum is niet heel groot, en ligt tussen het water in, wat het ook erg overzichtelijk maakt. In feite zijn er enkele iets drukkere straten (maar nog steeds erg breed en niet drukker dan een groter dorp in Nederland!) Direct daarnaast staan de huizen los, wordt het dorpser. Sommige wijken van de stad zijn erg landelijk, bosrijk. Voornamelijk houten huizen met een veranda, zoals je idd in films wel ziet. Ziet er gezellig en een beetje kneuterig uit!

Eerst naar state capitol gelopen, rondje eromheen, foto's gemaakt.

Naar de eekhoorns in de tuin gekeken, zowel de grote grijze eekhoorn zat er als de kleinere "chipmunk" (4-streep eekhoorn)

Hierna via de gezellige winkelstraat State Street richting universiteit gelopen. Aan state street staan ook nog veel oude panden, veel "india winkels", de wierrook komt je geregeld tegemoet! Ook de mensen die je ziet zijn erg gemengd! Toch ook wel veel oude hippies. Komt erg gezellig en gemoedelijk over! Bij Starbucks wat gegeten en gedronken, en een paar mokken gekocht.

Hiertegenover zat een "Wallgreens", waar we alle drogisterij-artikelen van ons lijstje konden kopen (speciaal muggenspul, anti-jeuk zalf enz) Het blijft verwonderlijk wat hier allemaal vrij verkrijgbaar is! En de enorme keus in medicijnen, geen wonder dat er hier zoveel medicijnverslaafden zijn!

De universiteit ligt direct aan het water en bestaat uit een verzameling mooie, oude gebouwen.

Aan het einde van state street stonden allemaal kleurrijke eettentjes, echt van over de hele wereld!

Hierna zijn we terug gelopen naar de auto, en besloten we om naar de scrapbooksuperstore te gaan. De andere touristische dingen (dierentuin) doen we morgen, als het weer zonnig is!. Inderdaad een grote winkel, en wat me al verteld was: hele wanden met stickers!!! Die worden hier dus veel meer verkocht en gebruikt dan bij ons. Amerika heeft de naam, maar ik denk dat wij in Europa in feite creatiever zijn: wij maken onze eigen dingetjes, en gebruiken minder "kant en klaar" dingen. Hier kun je ook helemaal voorgekauwde "page kits" kopen, met alle stukjes papier al op maat gesneden, zodat je alleen maar alles op z'n plaats hoeft te plakken, foto erbij en klaar!

Maar heb toch wel lekker geshopt, had gelukkig een kortingsbon,..... Maar uiteindelijk is het zo dat je bijna alles ook wel bij ons kunt vinden. In de hobby winkel vond ik meer unieke dingen in feite.

Nog even doorgereden naar een kleine mall aan de andere kant van Odana Road, ook weer een hobbywinkel bezocht, en een honkbal-plaatjes-winkel; heel bijzonder!

Hier nog een stuk pizza gegeten en toen terug naar het hotel gereden. Even relaxen, dutje gedaan (Karin) en wat tv gekeken. Vanavond is er een leuke honkbalwedstrijd tussen de beste honkballers in Amerika van dit moment. Dat gaan we lekker zien. Misschien ga ik nog wel wat scrappen. Heb wat leuke ansichtkaarten van Madison gekocht.

Toen we naar het hotel terug reden vielen er een paar regendruppels, maar ondertussen is het weer helemaal opgeklaard, dus blijkbaar zijn de "thunderstorms" aan ons voorbij gegaan!

Morgen begint er hier in Madison een braderie en "fair" (soort kermis), het is feestweek! De kermis is hier tegenover, we kijken nu uit op het reuzenrad!

Share on Facebook!

Na een heerlijke nacht slapen, en een krantje voor de deur, wel vroeg wakker. Wat koffie en thee op de kamer gedronken en daarna in het hotelrestaurant heerlijk uitgebreid ontbeten. Karin had gebakken ei met bacon en 2 pannekoekjes met siroop. Fred had gebakken ei met aardappel en bacon en toast. Erg uitgebreid dus! Porties zijn hier zeker ook niet zuinig! We zullen geen honger hebben.

Na het ontbijt zijn we onderweg gegaan om wat te shoppen, we hadden zelf wat adresjes gevonden, en van iemand die hier woont ook eea doorgekregen. Allereerst naar een mall gegaan. Temperatuur was overigens heerlijk, lekker warm met een windje erbij!

In de mall heerlijk geshopt (goedkoop, leuke grote sportwinkel)

daarna wat gedronken en door naar de volgende adresjes. Had een goedkope, leuke winkel doorgekregen, was idd een schot in de roos, wat leuke shirtjes gekocht voor een prikje. Daarnaast zat een hobby winkel, dat was alsof ik in de hemel kwam! Groot! Veel! Waarom hebben wij dat nou niet,..... Heb m'n mandje lekker volgestopt!

Toen naar de overkant naar een fotowinkel, Fred wilde een nieuwe camera kopen. Helaas hadden ze hem in dit filiaal niet, maar het filiaal in het oosten van de stad had hem wel. Dus daarheen gereden.

Eigenlijk was de aanbieding die Fred gezien had over, maar na wat heen en weer praten en heen en weer bellen, kon het toch. Verrast waren we helaas toen bleek dat er op de prijs toch nog btw kwam,.... Tja, dan werd het geheel niet goedkoper dan in NL,...... Hm, met het risico van invoerrechten,.... En een stekker die we aan zouden moeten passen,..... Nee, toch maar niet doen dan! Heel jammer, want Fred heeft zijn camera expres thuisgelaten. Maar gelukkig heb ik mijn camera ook bij me, die is ook prima! Extra veel foto's maken daarmee dan maar. En op zich is hier niet zo heeeeel veel te zien hoor! Grappig was bijvoorbeeld dat diverse mensen oa die van de autoverhuur aan ons vroegen "jullie komen uit Holland? Maar wat doe je dan in godsnaam hier in Wisconsin?" Het is hier gewoon echt niet toeristisch! Het is hier trouwens net zo plat als Nederland, voornamelijke bron van inkomsten is de veeteelt, en dan met name melkvee. Op het kenteken staat ook "land of dairy"

Er zijn hier ook veel Nederlanders heen geemigreerd, we zien ook veel Nederlands lijkende namen voorbij komen.

Na onze winkeltocht zijn we in de middag terug naar het hotel gegaan, even schoenen uit en wat relaxen. Aan het einde van de middag wilden we even wandelen, we zitten vlak aan het meer, dichtbij een park. Het was nog lekker warm, vanaf het meer mooi uitzicht op de skyline van Madison.

Lekker bootjes gekeken en via een bospaadje weer terug gelopen. Dat was een vergissing, tenminste, als je je niet met anti-mug hebt ingesmeerd! We werden helemaal opgegeten! Dus terug in het hotel even goed alle beten aangestipt met een middeltje uit Frankrijk (helpt gelukkig goed!).

Hierna besloten we om even lekker te gaan zwemmen in het zwembad van het hotel. Heerlijk ontspannen, nog even in de whirlpool en de sauna om lekker door te warmen en te relaxen!

We besloten om maar in het hotel te blijven eten, we merken nog wel dat we niet helemaal gewend zijn aan het tijdsverschil, zijn 's avonds nog vroeg moe.

Heerlijk gegeten! Maar het blijft raar dat je je hoofdgerecht al voor je neus krijgt, terwijl je je voorgerecht nog niet eens op hebt,.... En daarna de rekening al voordat je uitgegeten bent. Alles moet snel hier!

Als voorgerecht hadden we allebei bruschetta (toast met gemarineerde tomaat), Fred had nog een franse uiensoep en daarna een steak met groenten. Karin had een heerlijke maaltijdsalade met gemarineerde kip, nootjes, gefrituurde noedels, enz. Voor een toetje was echt geen plaats meer, ons lichaam vertelde ons dat het al midden in de nacht was, en de porties zijn sowieso erg fors! Dus terug naar de hotel kamer, nog wat tv (honkbal) gekeken en wat gelezen, en weer op tijd onze ogen dicht!

Share on Facebook!

Na een lange reis (ik vond het persoonlijk meevallen) aangekomen in Madison.

Eerst iets minder dan 8 uur vliegen naar Detroit, daar 2 uurtjes wachten en toen nog een uurtje vliegen naar Madison.

Wat wel steeds veel tijd vergt zijn al die controles! Moet je uiterlijk 72 uur voor vertrek een on-line formulier invullen met de meest onzinnige vragen, in het vliegtuig mag je gewoon weer diezelfde vragen op een formulier beantwoorden, ook moet je op zo'n formulier gewoon 4x (!) je naam invullen,.....

Voor, of eigenlijk tussen, het inchecken in Amsterdam wordt je ook al apart genomen, en worden er allerlei vragen gesteld over je bestemming, wat je gaat doen, waar en wie je koffers gepakt heeft, wie je ticket betaald heeft, enz.

En uiteraard worden diezelfde vragen weer gesteld als je in Amerika door de douane gaat. Daar worden ook van al je vingers afdrukken genomen, en een foto gemaakt. Daarna bagage check, waarbij zelfs je schoenen uit moeten,....

Je weet het ondertussen wel, en blijft maar lief lachen, maar als je een krappe overstap hebt, maakt het het soms toch wat spannend!

Bij de autoverhuur kregen we voor hetzelfde geld toch een wat grotere auto mee (chrysler aveo), uiteraard een automaat, wat wel behoorlijk wennen is (ff remmen en je staat gelijk stil!). We hebben er ook een tomtom bij gehuurd, en dat is wel fijn. Madison is niet heel erg groot, en de straten zijn allemaal heeeeeel breed en rustig, dat is voor ons randsteders natuurlijk geen probleem!

Madison%20Wisconsin


Het hotel was slechts 15 minuten rijden van het vliegveld, stukje langs het meer gereden (lake Odana) waar bootraces bezig waren. Bij het hotel (Sheraton) werden we zeeeeeer hartelijk ontvangen. Het meisje was erg gecharmeerd van ons accent, en "loved us". Dat betekende dus ook dat we een prachtige grote kamer hebben, die normaal 500 dollar per nacht kost, maar die wij gewoon tegen het afgesproken gereduceerde tarief van 115 dollar krijgen.

Echt een gigantische kamer, een badkamer met 2 ruimten, giga bed,

een bank en een sofa, een buro en diverse tafels, ja, en dansen kun je er ook in, zo ruim! Mooie grote flatscreen tv en een starbucks koffiemaker.

Het is hier nu nog maar 8 uur 's avonds, maar de laptop geeft 3 uur 's nachts aan,.... We proberen het nog even vol te houden, om in het goede ritme te komen, maar we zullen het wel niet heel laat maken,...

Morgen de stad verkennen en wat shoppen!

Karin.

Share on Facebook!
0 Reacties | Geef je reactie !
<p>Het was leuk en mooi maar helaas, er is een eind aan gekomen.</p> <p>De komende dagen zal ik de laatste week met verhalen en foto's plaatsen.<br /> Lees dan alles over onze avonturen in de pyreneeën. Onze klim naar een hangbrug over een diep dal, ons bezoek aan San Sebastian (Spanje) etc.<br /> <br /> <br /> Fred</p>

Share on Facebook!

Maandag 1 juni.

En alweer een stalend zonnige ochtend! Vandaag is het 2e pinksterdag en de supermarkt zou in de ochtend open zijn. Dus na een snel ontbijt zijn we naar Sauveterre gereden. Eerst wat boodschappen gedaan, we willen vanavond bbq'en. Hierna wat in het stadje rongelopen en foto's gemaakt. Het is allemaal erg schilderachtig, maar niet heel groot.

Nog even wat brood gehaald, en toen terug naar het huis. Daar lekker wat in de zon gelegen, gelezen en geluncht. Hierna zijn we in de auto gestapt, gisteren op de terugweg zagen we een mooi groot huis met een prachtige tuin met daarin gigantische bomen. Daar wilden we foto's gaan maken. Het bleek allemaal privé terrein te zijn, dus we konden niet echt rondlopen, maar hebben dat stiekum wel een beetje gedaan.....

Helaas hadden we niet veel benzine meer, dus konden we niet echt veel verder rijden, dus terug naar Sauveterre, waar wel een bezinepomp was waar je met creditcard voor een vast bedrag kon tanken, eens kijken of dat zou lukken. Alle andere pompen waren namelijk dicht op deze feestdag. Maar het lukte, dus konden we toch nog een rondje in de omgeving maken. Mooi, landelijk, vele stroompjes, mooie natuur!

Terug bij het huis hebben we de bbq aangestoken en lekker genoten van vlees, brood en een salade. Karin had al gezien dat er rond het huis veel wilde aardbeien stonden, die ook al rijp waren. Dus na het eten zo een heerlijk zoet (!) toetje bij elkaar geplukt.

Nog wel een klein drama, bij het opruimen van de borden en bestek heeft Fred zijn hoofd gestoten. Het zal wel geen hersenschudding zijn want daarvoor ontbreekt een belangrijk onderdeel!

Vanmiddag leken er wat wolken te verschijnen, maar ondertussen is het al weer helemaal blauw, en nog steeds aangenaam warm! Morgen willen we naar de kust rijden, eens zien of de golven hier echt zo hoog zijn!

Share on Facebook!
Pages: 1 ... 33 34 35 36 [37] 38 39 40

logo-home

Spam filter in the cloud