Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: 1 ... 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 ... 40

De weersverwachting voor vandaag luidde: "thunderstorms", onweer dus! Dus prima weer om te winkelen en evt. een klooster te bezoeken. Vanochtend drupte het hier een beetje, maar er was toen ook nog flink blauw in de lucht. Koud was het ook niet. Na het ontbijt zijn we naar Mires gereden, naar de markt. Dat was heel erg leuk! Alle mensen uit de omgeving komen daar shoppen, allerlei groente te koop, maar ook kippen en konijnen (levend), kleding, huiswaar etc. Fred heeft voor 20 euro 2 hele leuke broeken gekocht! Verder hebben we nog wat kruiden en honing meegenomen. Terwijl we daar liepen kwam er 1 kort buitje over, maar dat mocht geen naam hebben. Na de markt zijn we naar het vlakbij gelegen Gortyna gereden waar Romeinse opgravingen te vinden zijn.

Lekker van het zonnetje en de ruines genoten. Daarna op het terras een koffie gedronken. Tijdje zitten kijken naar moederkat met 3 brutale kittens!

We zagen af en toe wel wat wolkenvelden, in de verte donkere wolken, maar waar wij zaten bleef het nog even droog. Even, want toen we daarna richting zuid-oostkust reden begon het wat te regenen. We zijn via een kloof in de bergen naar een rotsige kustweg gereden, waar we een stuk langs zee zijn gereden. Maar omdat het toch meer begon te druppelen, de lucht donker werd en de wegen gladder, besloten we na een tijdje weer terug naar het dal te rijden. Aan dit stuk kust zaten wel wat badplaatsen, maar die waren nu ook nog helemaal uitgestorven. In het dal kregen we een flinke bui over ons heen: de auto is weer bijna schoon,..... Het is wel een eiland van de geurtjes hoor! Bloeiende planten en brem in de bergen die je ruikt, allerlei soorten kruiden en regelmatig ruik je de eucalyptus bomen. Zalig! Onderweg terug naar Zaros hebben we ook maar wat eucalyptus geplukt. Wat laten drogen hier en lekker meenemen! Het landschap is zo mooi hier, allemaal bergen, heel ruig en dor, en daarna kom je weer in een vrij groen dal met een meer heuvelachtig karakter. Kleine schilderachtige dorpjes, vriendelijke mensen. Het bevalt ons hier wel. Tegen het einde van de middag waren we weer terug in Zaros. Nog een paar kleine boodschapjes gedaan en een pak speelkaarten gekocht (waren we vergeten). Vanavond weer in de taverne hier eten, er is live muziek! Bij de stallen zagen we net dat er een geit geslacht werd, weet niet of dat voor vanavond of morgen is: wel lekker! Morgen zou het nog wat bewolkt zijn, maar wel droog, daarna weer zon. We passen ons maar aan het weer aan! Hebben nog wat plannen om te gaan zien, maar relaxen staat zeker ook op de agenda!

0 Reacties | Geef je reactie !

Gisteravond weer heerlijk gegeten! Op het dagmenu stond forel (Karin) en moussaka (voor Fred). Vooraf weer heerlijk versgebakken brood met kruiden en olie, olijven en tappenade. Ook kregen we na afloop weer een lekker toetje: yoghurt met gekonfijte sinaasappel en de heerlijke raki met honing! Ook een van de poezen was weer present. Zij is echt een mensen-kat, terwijl de andere katten vanuit de keuken gevoerd werden, zal zij toch bij de mensen in het restaurant. Dus ze heeft lekker van mijn vis meegegeten! Na het eten nog een hele tijd met Manos over van alles en nog wat gesproken, erg leerzaam. Vanochtend bleek dat het een prima keuze was geweest om gisteren van de zon te genieten. Het was behoorlijk bewolkt, en tijdens het ontbijt vielen er zelfs een paar druppels! Het mag geen naam hebben, het stof is echt niet weg, maar het was duidelijk minder dan gisteren. We hadden gisteren al besloten om vandaag de hele dag op pad te gaan, dus dat kwam perfect uit! We zijn vroeg richting Rethymno gereden, een grote badplaats aan de noordkust, een provincie verder naar het westen. Mooie route gereden door de bergen, af en toe uitgestapt in een dorpje. Ergens in een piepklein dorpje bij een houtbewerker een mooie pen van olijvenhout gekocht. We hadden de bewolking ondertussen achter ons gelaten en het was weer lekker warm! Aangekomen in Rethymno hebben we eerst het oude fort bezocht.

Daarna de stad ingegaan, erg druk, allemaal toeristische winkeltjes, maar als je een beetje daaromheen loopt, zie je wel leuke straatjes. Soms moet je wel mensen van je af houden, omdat ze je een excursie willen verkopen, of een restaurant in willen praten: bah, daar houden wij nou helemaal niet van! Uiteindelijk vonden we een restaurantje wat ons wel aansprak, daar hebben we gyros gegeten. 2x een klein beetje gyros met pattatjes en een glas drinken was hier duurder dan onze complete avondmaaltijd van gisteren,...... Maar goed, het was leuk om te zien, en we zijn wederom blij dat we in de bergen zitten, en niet in zo'n toeristische plaats aan de kust! Op de terugweg, aan het einde van de middag begon het weer wat te druppelen, hier en daar. Maar hier in Zaros is het wel weer zonnig. Nog geprobeerd om geld te pinnen in het dorp, maar na allerlei bedragen te hebben geprobeerd kwamen we tot de conclusie dat het apparaat vast leeg was ;-) Ik ga zo maar eens kijken wat de weersverwachtingen voor komende dagen zijn. Morgen willen we naar Mires, een stadje hier dichtbij, waar het dan weekmarkt is. De grootste van zuid-Kreta schijnt.

0 Reacties | Geef je reactie !

Vandaag was het een stralende dag! Alleen maar blauwe lucht en de warmste dag tot nu toe. We besloten om daarvan te profiteren en de dag bij het huisje en zwembad door te brengen! Heerlijk van de zon genoten, beetje kleur opgedaan en af en toe een frisse duik genomen. Er was verder helemaal niemand in het zwembad, heerlijk rustig dus!

Karin heeft bijna weer een boek uit! Halverwege de middag kwam "onze schoonmaakster" nog even gedag zeggen, en duwde ons elk een abrikoos in handen, met het gebaar dat we het stiekum weg moesten stoppen. Haha, lief! Er staan hier door het hele park allerlei fruitbomen en diverse kruidenplanten. Karin had zelf ook al een abrikoos geplukt, die worden nu net rijp! Lekker hoor! De sinaasappelen zijn overigens ook rijp, die worden nu overal geoogst. Tja, ik wil alles proeven en ruiken! Die kruiden hier zijn ook zo aromatisch!!! Was ook zalig bij het eten gisteravond. Kort hierna vonden we dat we genoeg zon hadden gehad, en zijn we terug naar ons terras gegaan, waar we de schaduw op konden zoeken. Straks gaan we weer lekker in de taverne eten, beviel goed, en is lekker dichtbij. Heel goedkoop ook trouwens! En het kan allemaal op onze rekening gezet worden, dat is ook makkelijk!

 

0 Reacties | Geef je reactie !
Net terug van het eten. De klim naar boven, terug naar het huisje lijkt al wat soepeler te gaan, of zal het door de raki komen ;-) Het daggerecht was vandaag gegrilde dorade, en aangezien ik dat gisteren al gegeten heb, heb ik maar iets van de kaart gekozen, Fred ook trouwens. Vooraf had Fred een worst van de dorpsslager en Karin tzaziki. Daarvoor kregen we al heerlijk geurend brood met olie, kruiden, tomatentappenade en olijven. Als hoofdgerecht nam Fred het varkensvlees van het huis, in witte wijn gestoofd met diverse gegrilde groenten en feta. Karin had de kipfilet met salie, zo heerlijk geurend! Allebei met zelfgemaakte patatjes erbij. Alle producten worden vers gebruikt en het meeste is ook zelf geteelt en gefokt! Na de hoofdmaaltijd kregen we ongevraagd ook nog een nagerecht, een bolletje ijs, warme chocoladecake, meloen en uiteraard raki! Deze raki was wel heel erg lekker, vermengd met honing en een beetje kaneel! Het scherpe is er dan wat vanaf. Vroeger werd dit drankje warm gegeven als je ziek was, maar tegenwoordig wordt het veel koud gedronken. Meer mensen waarderen het zo, ook vrouwen drinken het nu. Het wordt veel gedronken ipv whisky ed, het is natuurlijk veel goedkoper, het wordt gemaakt van producten die iedere Kretenzer in huis heeft! Nu nog even lekker uitbuiken. Ga snel weer lezen, bijna m'n 1e boek uit: het is spannend!

0 Reacties | Geef je reactie !

Vanochtend na het ontbijt (met een hele lieve kroelkat aan tafel!) zijn we gaan wandelen. Naar een stuwmeer een km verderop. Dat was een aardige klim! Het was een leuk meertje, met eromheen wat terrasjes en speelweide. Er waren ganzen, zwanen en grote vissen, ook zagen we een schildpad even boven komen. Wat foto's gemaakt, uitzicht op onze huisjes en de kloof. Je kon helemaal om het meertje heen lopen en daarna zijn we weer terug gegaan naar het parkje. We besloten om met de auto weer een stukje te rijden en wel te zien waar we uitkwamen. Onderweg kwamen we borden Festos tegen, daar zijn opgravingen te zien van een Monoisch paleis, niet gerestaureerd zoals in het bekende Knossos, maar gewoon zoals het gevonden is. Leek ons wel een goede volgorde om eerst in Festos te gaan kijken en daarna naar Knossos te gaan. Rond een uur of 1 kwamen we daar aan. Mooie site, we hebben geprobeerd om ons het geheel voor te stellen zoals het geweest moet zijn. Erg indrukwekkend en groots!

Het was lekker warm, maar niet té. Op een terras hebben we wat gedronken en een broodje gegeten. Boven de bergen hing weer wat bewolking, dus besloten we om door te rijden naar de zonnige kust. We zijn naar Matalla gereden. Een vrij bekende badplaats aan de zuidkust, waar vroeger vooral hippies kwamen. Die sfeer hing er nog wel een beetje, veel kleurige kleding, zelfgemaakte sieraden die te koop werden aangeboden. Het dorpje ligt in een baaitje, maar de zee was toch wel heel ruig! In de rotsen zijn romeinse grafgrotten uitgehouwen, daar zijn we naar toe geklommen.

Daarna via het strand terug en een beetje door het dorpje gelopen. Erg toeristisch verder allemaal eettentjes en winkeltjes met souveniers: niet echt aan ons besteed. We zijn dus redelijk snel weer vertokken, terug naar ons huisje. Fred heeft een nieuwe telefoon, en daarop diverse routeplanners gezet. Hij probeert steeds een andere uit, vandaag was het niet zo'n succes, we werden over allerlei kleine, onverharde weggetjes geleid! Nou ja, het was iig spannend! Maar ook wel mooi: we kwamen geen kip tegen, door de bergen, door een kloof, langs een groot stuwmeer. In de namiddag waren we weer in Zaros beland. Idd wat bewolkt hier en koeler als aan de kust, maar goed genoeg om buiten op het dakterras wat te lezen! Ik had gisteren geld voor de schoonmaakster neergelegd, met een briefje met "bedankt/efcharisto!" erop. Geld en briefje waren meegenomen bij thuiskomst. Dus ik dacht vanochtend, als ik dat geld op dezelfde plek neerleg, is dat wel duidelijk, hoeft niet elke dag een briefje bij. Maar het huis was netjes schoongemaakt (elke dag! het is hier echt hotelservice!), alleen het geld lag er nog. OK, morgen weer een briefje erbij. Maar toen ik me op het terras had geïnstalleerd werd ik van beneden door een schoonmaakster begroet (ze sprak best redelijk engels), hoe het met ons was en zo. Ik vroeg haar of ze ook bij ons gepoetst had, dat was zo, dus ik vertelde dat ik geld had neergelegd. Wacht, ik breng het wel even naar beneden. We hebben een gezellig praatje gemaakt, ze wilde weten wat we die dag gedaan hadden, en vertelde nog wat wetenswaardigheden over de omgeving. Lief mens! Iedereen is zo vriendelijk hier. De eigenaar probeert ons steeds in het Nederlands te begroeten en zo, hij heeft best een redelijke woordenschat! Engels spreekt men hier bijna allemaal (in de toeristenindustrie dan) en ook erg veel Duits. Wel makkelijk hoor, want van dat grieks bak ik niets, verder dan jassas/hallo, kalimera/goedendag, yamas/proost en efcharisto/bedankt kom ik nog niet echt! Zo dadelijk gaan we lekker hier in de taverne eten, ben benieuwd wat de moeder van de eigenaar gekookt heeft vandaag!

0 Reacties | Geef je reactie !
Pages: 1 ... 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 ... 40

logo-home

Spam filter in the cloud