Login  |  Register

Laatste Reacties

On Wednesday 22 Jun 2022 08:33:59 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Hij is GROOT zeg!! Voor al uw grote boodschappen ;)

On Friday 17 Jun 2022 20:12:22 fred commented:

Reactie van:  Fred

Ik moest eerst nog even doortrekken en schoonmaken maar de foto staat er nu!

On Friday 17 Jun 2022 17:11:42 fred commented:

Reactie van:  Fred

Dank je Paul. Het is hier echt schitterend. Ik blijf hier maar....

On Friday 17 Jun 2022 17:09:48 fred commented:

Reactie van:  Fred

Die grootste wc is er wel en ik heb er ook foto's van. Die komen later!

On Wednesday 15 Jun 2022 09:50:05 Gast commented:

Reactie van:  Susan

Heel mooie beessies <3

Pages: 1 ... 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40

Heerlijk geslapen vanacht! We werden gewekt door de zon die de slaapkamer in scheen. Balkondeuren open en genieten van de geuren van buiten en het prachtige uitzicht op de bergen! We kunnen elke ochtend in het restaurant ontbijten. Heerlijk genoten van vers gebakken brood en ander lekkers, kaasjes, zelfgemaakte jam, zoete plaatselijke lekkernijen, koffie, thee, verse jus van eigengekweekte sinaasappels. Uiteraard een paar bedelende katten rond de tafel ;-) Na het ontbijt zijn we een eindje gaan rijden. Eerst naar de in aanbouw zijnde kerk waar we vanuit ons huis op uitkijken, aan de voet van de kloof. Daarna in de omgeving wat gereden en langzaamaan naar de zuidkust afgezakt. In een mooi vissersplaatsje (Agia Galini) zijn we gestopt.

Wat langs de haven en over de pier gelopen. Er stond heel veel wind, de zee was ruw, maar wel heel mooi blauw. Het was een echt toeristendorpje, met winkeltjes en restaurantjes tegen een heuvel aangebouwd. We hebben dus maar lekker een restaurant uitgezocht en uitgebreid geluncht op een terras met uitzicht op zee. Fred had vooraf grote knoflookgarnalen en Karin nam wat Knoflookbrood. Daarna had Fred inktvis en Karin een gegrilde dorade (vis). Na afloop kregen we ook nog een lekkere ouzo (vond Karin, Fred heeft alleen geproefd). Hierna besloten we weer terug te rijden naar ons huisje, en om siesta te houden. Lekker luieren en lezen op ons terras!

Het is hier in de bergen een beetje bewolkt, soms wat fris ook door de wind, vind Karin. Manolis, een van de eigenaren kwam net langs, en vertelde ons dat het morgen weer warmer en zonniger zal zijn.

Vanochtend voor dag en dauw opgestaan en door Karin haar ouders naar Schiphol gebracht. Het werd nog spannend of we wel weg konden gaan, want na het inchecken hoorden we allerlei verhalen dat ook Schiphol weer dicht zou gaan ivm een aswolk uit Ijsland. Maar na half 5 konden we boarden en even voor half 6 zaten we in de lucht. Als een van de laatste vluchten die nog vertrokken, een half uurtje later werd de luchthaven gesloten. Een vol vliegtuig bracht ons in iets minder dan 3 1/2 uur naar Kreta. Daar was het even zoeken waar we onze auto konden afhalen, maar na een telefoontje naar de reisorganisatie bleek dat we bij Herz moesten zijn. Een klein compact autootje, waar we met z'n tweeen en bagage net inpasten ;-) Via een mooie route door het binnenland kwamen we in 3 kwartier in Zaros aan. Een klein dorpje, met van alles wat. Een eindje buiten het dorp, ligt in alle rust, aan de voet van een indrukwekkende kloof het parkje. We werden zeer hartelijk ontvangen en naar ons huisje gebracht (heeeel stijle weg!). De huisjes liggen verspreid tegen een berg aan gebouwd, met veel privacy dus. Het is hier heerlijk rustig, prachtige uitzichten, de vogels fluiten, elles staat in bloei en ruikt heerlijk. Het huis is mooi en compleet. Beneden woonkamer met open haard, tv en radio. Complete badkamer en kleine keuken met minibar. Fruit en raki mogen we onbeperkt pakken! Op de vide een mooie slaaplkamer met groot bed en aangtrenzend balkon met een heel mooi uitzicht! Het is heerlijk warm, maar er waait een lekker windje, prima uit te houden dus.

 

Nog 1 nachtje slapen! Tenminste, ik ga er van uit dat we morgennacht niet veel zullen slapen. We vertrekken maandagochtend om 5:15 naar Kreta, moeten om 3 uur 's nachts op Schiphol zijn. Mijn ouders komen weer op huis en haard passen, een fijn idee!
We gaan hierheen: Eleonas 

We zullen internet hebben, dus proberen weer geregeld een verslagje te doen hier!

Vandaag kregen ik het droevige bericht te horen dat - na jarenlange trouwe dienst - mijn geliefde Citroen Dyane terminaal is en dat ik afscheid van haar moet gaan nemen.!

 

Gisteren wilde ze niet starten (accu leeg) en moest ik haar aanduwen. Dat lukte binnen 10 meter dus dat viel mee! Ik kon dus naar mijn werk! Maar halverwege viel het mij op dat mijn autoradio raar ging doen. Hij viel af en toe uit en op gegeven moment deed hij helemaal niets meer. Dat herkende ik van een reis in Tsjechie en dat was toen de voorbode dat de dynamo kapot was. Dus na het werk toch maar even langs de garage. Moest wel de auto weer aanduwen (met dank aan Evert Hermelijn) want de accu was nog steeds leeg en toen wist ik het wel zeker.... de dynamo was kapot! Bij de garage de afspraak gemaakt dat zij de dynamo konden repareren / vervangen als zij het idee hadden dat de auto door de keuring (uiterlijk 17 augustus 2009) zou komen. Als dat het geval was dan konden ze alvast op zoek naar een linkerspatbord (met dank aan Hermien) want die van mj was aan vervanging toe.

Vandaag werd ik gebeld met het slechte nieuws dat de Dyane op was. De kosten om haar keuringsgereed te maken zouden dusdanig veel zijn (welicht € 1000,00) dat dat gekkenwerk zou zijn. Alhoewel ik het voelde aankomen was de schik er niet minder om.
Ik ga de Dyane niet meer repareren en heb de garage gevraagd uit te kijken naar een leuke betaalbare eend of Dyane..... <> Komende zaterdag ga ik kijken naar een mooie Dyane. Dezelfde kleur als deze en ook nog eens bij dezelfde garage waar ook deze vandaan komt.... toeval?  
<<update2>> Wij zijn wezen kijken maar het was toch allemaal iets minder mooi dan op de foto's. Ik weet het dus niet. Ik ga maar verder kijken.

De Dyane is maar liefst 27 jaar geworden. Ze was tot op het laatste moment een kranige oude dame!

Share on Facebook!
Pages: 1 ... 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40

logo-home

Spam filter in the cloud