Login  |  Register

Zeg het eens...

Pages: 1 ... 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 ... 38
Het was vandaag echt de warmste dag, 28 graden. Morgen zal het nog iets warmer worden! Vanmiddag bij het zwembad onder de parasol zitten lezen. Daarna nog een spelletje kaart op het terras! Weer gegeten in de Taverne hier. Vanavond stond er pasta op het menu, en gehaktballen met knoflook. Fred heeft het laatste gegeten, Karin ging nog maar een keer voor gegrild lamsvlees: heerlijk!!! We hebben ook voor het eerst 's avonds buiten gegeten, het was heerlijk zwoel! Gezellig nagetafeld met de andere Nederlandse gasten. Op een gegeven moment liep er over het muurtje langs het terras een bunzing, hij bleef heel even naar ons staan kijken, en liep toen snel weer door. Wat dat betreft zit je hier midden in de natuur. Rond de middag begint het hele dal ook te zoemen, naar alle insecten die rond vliegen! Er worden hier erg veel bijen gehouden, maar er vliegen ook hommels en hele grote zwarte "torren" rond. Die laatste maken echt ongelooflijk veel lawaai! Nu helaas alweer onze laatste nacht, we kunnen morgen wel lekker tot 6 buur in de middag in ons huisje blijven! Wat ook zo lief was: de nederlanders die morgenvroeg al vliegen, kregen vanavond een ontbijtpakketje mee, voor morgenvroeg! Dát is pas service! We komen hier zeer zeker snel eens terug!!! Oh ja, in oktober: dan gaat Manos trouwen, vertelde hij ons. Hij vertelde over hoe griekse bruiloften gaan. Hij is overigens al voor de wet getrouwd, maar voor de kerk geldt pas echt. Hij geeft niet zo'n heel groot feest: ongeveer 1200 gasten!!!! Dat is dus heel normaal hier. Hij vertelde van een vriend van hem die vorig jaar trouwde, en 2800 gasten had. Iedereen geeft dan ook geld, als startkapitaal voor het bruidspaar. Deze vriend had 100.000 euro gekregen! Bizar, ik geloof niet eens dat ik 2000 mensen ken,.....

Gisteravond naar Zaros gegaan en daar in het dorp wat gegeten bij een kleine taverne. Keuze was beperkt, maar wel lekker op hout gegrild vlees. Fred had varkensfilets en Karin lamsboutjes. Uiteraard kregen we na afloop nog een glaasje raki aangeboden, met wat komkommer erbij. De lucht was inmiddels weer bijna helder. Tot nu toe hadden we nog geen muggen gezien, maar gisteravond had Karin een rok aan, en is ze tijdens het eten in 1 been wel 8 keer gebeten! Komt misschien door de regen van die dag,..... Vanochtend werden we weer heerlijk gewekt door de zon. Het was stralend blauw en warm. Na het ontbijt zijn we naar de kloof gewandelt, eerst naar het meer en vandaar omhoog geklommen.

 

Het is echt jammer dat je geen geuren kunt fotograferen! Al die salie en thijm ruikt zo heerlijk! Heb ook wat zaadjes verzamelt, eens zien of dat wil lukken op onze koude grond,..... De klim was niet makkelijk, flink over rotsen moeten klauteren.

 

En eigenlijk was het alweer te warm. Halverwege hebben we het voor gezien gehouden en zijn we teruggelopen naar het meer. Daar wat gedronken en een ijsje gegeten. Terug naar Eleonas gewandeld en gaan nu lekker met een boekje aan het zwembad zitten! Toch een km of 6 gelopen/geklommen vandaag!

 

Gisteravond hebben we weer gezellig in de Taverne bij Manos gegeten. Zijn moeder had dit keer varkensvlees met selderij klaargemaakt. Weer helemaal lekker! Geen voorafje dit keer, want we hadden 's middags natuurlijk nog bij zijn broer wat gegeten. Maar na was er zoals altijd weer wat fruit en raki en yoghurt met dadels. 's avonds hebben we deel 2 van een spannende zweedse trilogie gekeken, goede serie! Vanochtend was het geheel bewolkt, zoals ook al voorspeld was. Dus na het ontbijt zijn we met jas en paraplu (het drupte ook wat) naar een klooster gereden net voorbij Mires. Dit is een heel groot, modern kloostercomplex. Bijna een dorp, er is een school en een meisjes weeshuis. Uiteraard een mooie kerk, helemaal volgehangen met gouden wierrookbranders en lampen, overal schilderingen en ikonen. Echt overweldigend! 

In de hoofdstraat bloeiden veel planten erg uitbundig, het maakte een vrolijke indruk. Er was ook een winkel waar allerlei handgemaakte artikelen, boeken, ikonen ed verkocht werden. Er zat wel iemand binnen, de deur stond open, maar het licht was uit,..... Mochten we nu naar binnen of niet,.... Karin was toch zo brutaal om naar binnen te gaan, en werd direct vriendelijk gewenkt door een non, om toch gerust binnen te komen! Toen durfde Fred ook. De lampen werden aangedaan, de radio ging uit,.... Veel zelfgebreide sokjes en baby kleertjes, ook borduurwerk. En verder veel religieuze dingen. We vonden toch dat we niet met lege handen weg konden gaan, en de ansichtkaarten waren hier veeeeeel goedkoper dan elders (20 cent!), dus hebben we maar wat kaarten meegenomen, en een fotoboekje van het klooster. Hierna zijn we naar Mires gereden waar we wat gewinkeld hebben. Het was inmiddels wel droog, en zeker niet koud, maar nog wel bewolkt. En omdat we nu toch een lange broek aanhadden, zijn we naar nog een klooster gereden. Een heel oud klooster, in de bergen even voorbij Zaros. Hier stond een hele oude kerk, met oude wandschilderingen en uiteraard veel ikonen ed.

Een monnik zat gezellig op een bankje te bellen met zijn mobieltje, klonk alsof hij diverse vrienden aan het bellen was,.... Net buiten dit klooster is een van de vele bronnen van Zaros. Zeer helder, drinkbaar water komt hier uit de rotsen! Vlakbij ons huisje is ook een waterfabriek. Op heel Kreta kun je water uit Zaros kopen. De twee grote bomen die voor de ingang stonden waren ook zeer indrukwekkend! Heel groot, en dik in doorsnede, maar allebei hol van binnen!

Ondertussen was het na de middag, en het begon steeds lichter te worden! Terug bij ons huisje konden we lekker in de zon op ons terras zitten. Dit keer was het juist in de bergen helder, en zag je de wolken in het dal en tot aan de kust. Lekker relaxed wat gelezen en weer een spelletje kaart gespeeld! Karin heeft lekker weer een boek uit! Straks gaan we in Zaros wat eten, hebben we besloten. Daar schijn je ook prima te kunnen eten. Ondertussen zijn de wolken bijna helemaal opgelost, morgen beloofd weer een stralende dag te worden! We hoorden vanochtend bij het ontbijt nog wel hoe gunstig onze reis eigenlijk is! Er zijn hier ook friezen, die zouden maandagochtend na ons vertrokken zijn, maar werden dus opgehouden door de aswolk, uiteindelijk waren zij hier pas dinsdagmorgen (wij maandag 12 uur in de middag). Nu blijkt dat zij, net als wij een 12 daagse reis hebben, met dezelfde vertrekdata dus. Alleen, zij vertrekken vrijdagochtend heel vroeg alweer. Terwijl wij dus vrijdagnacht pas vertrekken. Op deze manier hebben wij bijna 2 dagen meer vakantie dan zij,.....

Gisteravond hebben we een spelletje kaart gespeeld. Nog even gesproken met de familie in NL via skype. Gaat allemaal prima daar, de katten hebben het naar hun zin, en Oskar lijkt een steeds grotere verrader te worden ;-) Lag hij vorig jaar nog steeds naast mijn moeder op de bank, nu ligt hij steeds bij haar op schoot. Dat doet hij bij ons niet! Slechts 1 keer heeft hij bij Fred op schoot gelegen, toen ook Alexx daar lag,... Wel ligt hij tegenwoordig steeds vaker naast Karin op de bank, dus wie weet,.... Maar ze hebben het dus echt wel relaxed zo! Omdat we laat gegeten hadden, hebben we 's avonds maar een soepje gemaakt in het huisje. Daarna een spannende film gekeken op de laptop. Toch wel handig zo'n ding mee. Muziek en radio bij de hand (Fred heeft net via internet de giro gezien), beetje nieuws en weer bijhouden, verslagjes tikken, foto's bekijken en opslaan.

Vanochtend was het lichtjes bewolkt, maar de zon scheen toch behoorlijk daardoorheen. Na het ontbijt (waar we elke dag genieten van allerlei verse spulletjes, zoetigheid met name) zijn we naar Knossos gereden. Dwars door het drukke Heraklion heen, wat een chaos is het daar met auto's! Bij Knossos was het echt druk, wat bussen en voor de ingang een korte rij. Ook binnen was het erg druk, maar te doen. Het paleis heeft een beetje dezelfde grote en indeling als bij Festos, alleen zijn hier stukken gerecontstrueerd. Ook zijn er wat meer muurschilderingen gevonden en weergegeven.

Het blijft vaak een gok waar de diverse ruimten voor hebben gediend, er is uit die tijd niets op schrift overgebleven. Zoals de ronde gaten die bij de ingangen gevonden zijn, zijn dit offergaten of gewoon afvalgaten? Er zijn iig veel dierlijke resten in gevonden. Nadat we alles bekeken hadden zijn we op een terrasje een sapje gaan drinken. Daarna weer terug gereden naar Zaros. In het dorpje nog even rondgelopen. Daarna bij de taverne aan het meertje allebei een ommelet gegeten. Ook hierbij vooraf brood met olijven, tzaziki, olie en tappenade en na fruit met raki. We hebben gekeken naar de vele forellen in het water en de eenden en ganzen die voorbij zwommen. Af en toe stak een schildpad zijn hoofd boven water. Het blijft licht bewolkt hier, morgen wordt er eventueel regen verwacht, dus dan willen we een klooster bezoeken. Koud is het echter niet.

Wat zijn olijven?

Gisterochtend zijn we na het ontbijt nog wel een stukje gaan wandelen. Eerst naar de paardenboer hier vlakbij. Hij heeft ook kippen, konijnen, fazanten en duiven. Ook staan er wat geiten in een wei. Daarna nog een stukje doorgelopen door de olijfboomgaarden. Er groeit hier overal wilde salie, en ook christendoorn bijvoorbeeld. Vanochtend hebben we eerst een beetje uitgeslapen en het ontbijt in de taverne overgeslagen. Karin had afgelopen nacht ineens veel pijn, of dat door de weersveranderingen hier komt,..... Het is wat onstabiel in de lucht. Rond 11en vertrokken we richting zee, het was weer een stralende dag! Manos had ons een tip gegeven voor een bladplaatsje een stuk verderop waar je goed zou kunnen snorkelen. Ongeveer halverwege werden we echter tegengehouden door de politie. De weg was afgesloten en zou over ongeveer een uur weer open zijn. Nou zaten we net in een kleine badplaats, dus maar even lekker langs het strand gelopen en daarna op een terras aan het strand wat koffie gedronken. We hebben toch alle tijd! Na ruim een uur zijn we weer verder gereden en toen konden we idd doorrijden. Er was nog wel een opstopping, maar daar konden we langzaam langsrijden. Er was blijkbaar een of andere demonstratie, boel mensen op de been, spandoeken e.d.

Vanaf de doorgaande weg zijn we via een heel kleine bergweg in Agio Pavlos gekomen, de snorkelplek. Het was echt een prachtige rit naar een nog mooier strand!

Een prachtige baai tussen de rotsen met een taverne en een kiezel/zandstrand. Prima toegang naar het water, weinig zee-egels, heerlijk rustig water. We hebben lekker gesnorkeld, wel eea gezien; diverse vissen, slakken en een zeester. Het water was vreselijk helder, maar wel redelijk koud. Dus na een klein uurtje hielden we het voor gezien en gingen we opwarmen op het strand.

Daarna maar wat gedronken en een broodje gegeten bij de taverne. Dit was echt een uniek plekje, er waren ook maar weinig toeristen, maar voornamelijk Grieken. Om een uur of 5 zijn we weer rustig terug gereden naar Zaros, nog even een paar boodschapjes gedaan in Mires. Ook hier is het nu nog steeds stralend zonnig! Denk wel de mooiste dag tot nu toe. Morgen willen we naar Knossos rijden, ben er wel benieuwd naar!

Pages: 1 ... 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 ... 38

logo-home

Spam filter in the cloud

SMF spam blocked by CleanTalk