Login  |  Register

Zeg het eens...

Pages: 1 ... 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 ... 38
Vanochtend werden we weer door de zon gewekt, en was het strak blauw. We besloten om dan maar weer een relax dagje in te lassen. Na het ontbijt lekker op het terras gelezen en kaartspelletjes gedaan. De dag verloopt zo razendsnel, en ineens was het alweer tegen 4en. Ondertussen was er wat bewolking rond de berg gekomen, en besloten we om nog even een rondje te rijden in de omgeving. We wilden eens zien hoe die weg nou liep bij dat stuwmeer, waar we van de week zo binnendoor via onverharde wegen zijn gestuurd. Eerste afslag, kaart erbij, dorpje door, en hoe we dat dorpje ook doorreden, steeds weer eindigden we op een onverharde weg. OK, terug naar de grote we en de volgende afslag proberen: zelfde verhaal!!!! We zagen steeds wel de dam van het stuwmeer,... Zou de weg daardoor verdwenen zijn,... Maar wel vreemd, je gaat toch geen asfalt weghalen,.... We zijn toen een stuk over de onverhardde weg doorgereden naar het stuwmeer, om te zien of er daarvandaan wel weer een gewone weg liep. Maar dat leek er niet op. Toch raar dat het wel op de kaart staat. Uiteindelijk aan iemand gevraagd, die bleek dan weer prima duits te spreken. Het klopte, er was geen verharde weg, dat is verkeerd op alle kaarten gekomen, nadat ze het stwumeer hadden gemaakt (paar jaar geleden). Uiteindelijk hebben we een asvaltweg naar een bergdorpje genomen en zo, via een omweg weer terug in Zaros gekomen. Daar waren de bergen inmiddels in de wolken verdwenen, en de temperatuur was ook behoorlijk gedaald! Na even opwarmen was het alweer tijd voor het avondeten. Vandaag stond er heerlijke lam op het menu. Karin had lam met dille, Fred lam met sperziebonen. Na was er yoghurt met dadels en meloen met raki! Omdat het buiten zo koud is, besloten we om de open haard weer lekker aan te steken. In huis is het niet echt koud, maar 't is wel gezellig, en we zetten dan boven wel een raam open om de warmte eruit te laten! Bij elk huis ligt een stapel hout dat we zo kunnen pakken, fijn hoor! Oh, de geit die we gisteren geslacht zagen worden lag vanmiddag bij localen op de bbq. Het schijnt in deze maand traditie te zijn om dat te doen, en daarbij worden dan alle vrienden en familie uitgenodigd die hebben geholpen met schapen scheren (wordt hier met de hand gedaan).
Op het dagmenu stond vandaag konijn! Dus we hoefden allebei niet verder te kijken! Manos vertelde het ons erg voorzichtig dat dat op het menu stond, want hij merkt bij veel mensen verzet, omdat ze konijnen als huisdier hebben. Wij vertelden dat wij ook konijnen als huisdier hebben gehad, maar dat we ze toch ook lekker vinden om te eten! Maakt ons niet uit! We hadden vandaag nog maar weinig gegeten, dus was er ook plaats voor een voorgerecht. Fred had een varkensschotel en Karin gerookte forel (zalig!). Het konijn was ook zalig, traditioneel gemaakt met veel uien. Het konijnenvlees wordt daar heerlijk zoetig van! Uiteraard was het dier gewoon in zijn geheel in stukken gehakt, Karin had bijvoorbeeld een ribstuk met hart en halve long, en ook de kop, tenminste, de onderkaak. De wangen en tong waren erg lekker! Aan de organen heb ik me maar niet gewaagd,..... Als nagerecht was er vandaag een stukje chocoladecake, meloen, geconfijte dadels en natuurlijk de heerlijke raki. Fred kijkt nu voetbal, Karin gaat zo verder lezen in het derde boek! Voor morgen geen vaste plannen, even kijken wat het weer doet.

De weersverwachting voor vandaag luidde: "thunderstorms", onweer dus! Dus prima weer om te winkelen en evt. een klooster te bezoeken. Vanochtend drupte het hier een beetje, maar er was toen ook nog flink blauw in de lucht. Koud was het ook niet. Na het ontbijt zijn we naar Mires gereden, naar de markt. Dat was heel erg leuk! Alle mensen uit de omgeving komen daar shoppen, allerlei groente te koop, maar ook kippen en konijnen (levend), kleding, huiswaar etc. Fred heeft voor 20 euro 2 hele leuke broeken gekocht! Verder hebben we nog wat kruiden en honing meegenomen. Terwijl we daar liepen kwam er 1 kort buitje over, maar dat mocht geen naam hebben. Na de markt zijn we naar het vlakbij gelegen Gortyna gereden waar Romeinse opgravingen te vinden zijn.

Lekker van het zonnetje en de ruines genoten. Daarna op het terras een koffie gedronken. Tijdje zitten kijken naar moederkat met 3 brutale kittens!

We zagen af en toe wel wat wolkenvelden, in de verte donkere wolken, maar waar wij zaten bleef het nog even droog. Even, want toen we daarna richting zuid-oostkust reden begon het wat te regenen. We zijn via een kloof in de bergen naar een rotsige kustweg gereden, waar we een stuk langs zee zijn gereden. Maar omdat het toch meer begon te druppelen, de lucht donker werd en de wegen gladder, besloten we na een tijdje weer terug naar het dal te rijden. Aan dit stuk kust zaten wel wat badplaatsen, maar die waren nu ook nog helemaal uitgestorven. In het dal kregen we een flinke bui over ons heen: de auto is weer bijna schoon,..... Het is wel een eiland van de geurtjes hoor! Bloeiende planten en brem in de bergen die je ruikt, allerlei soorten kruiden en regelmatig ruik je de eucalyptus bomen. Zalig! Onderweg terug naar Zaros hebben we ook maar wat eucalyptus geplukt. Wat laten drogen hier en lekker meenemen! Het landschap is zo mooi hier, allemaal bergen, heel ruig en dor, en daarna kom je weer in een vrij groen dal met een meer heuvelachtig karakter. Kleine schilderachtige dorpjes, vriendelijke mensen. Het bevalt ons hier wel. Tegen het einde van de middag waren we weer terug in Zaros. Nog een paar kleine boodschapjes gedaan en een pak speelkaarten gekocht (waren we vergeten). Vanavond weer in de taverne hier eten, er is live muziek! Bij de stallen zagen we net dat er een geit geslacht werd, weet niet of dat voor vanavond of morgen is: wel lekker! Morgen zou het nog wat bewolkt zijn, maar wel droog, daarna weer zon. We passen ons maar aan het weer aan! Hebben nog wat plannen om te gaan zien, maar relaxen staat zeker ook op de agenda!

Gisteravond weer heerlijk gegeten! Op het dagmenu stond forel (Karin) en moussaka (voor Fred). Vooraf weer heerlijk versgebakken brood met kruiden en olie, olijven en tappenade. Ook kregen we na afloop weer een lekker toetje: yoghurt met gekonfijte sinaasappel en de heerlijke raki met honing! Ook een van de poezen was weer present. Zij is echt een mensen-kat, terwijl de andere katten vanuit de keuken gevoerd werden, zal zij toch bij de mensen in het restaurant. Dus ze heeft lekker van mijn vis meegegeten! Na het eten nog een hele tijd met Manos over van alles en nog wat gesproken, erg leerzaam. Vanochtend bleek dat het een prima keuze was geweest om gisteren van de zon te genieten. Het was behoorlijk bewolkt, en tijdens het ontbijt vielen er zelfs een paar druppels! Het mag geen naam hebben, het stof is echt niet weg, maar het was duidelijk minder dan gisteren. We hadden gisteren al besloten om vandaag de hele dag op pad te gaan, dus dat kwam perfect uit! We zijn vroeg richting Rethymno gereden, een grote badplaats aan de noordkust, een provincie verder naar het westen. Mooie route gereden door de bergen, af en toe uitgestapt in een dorpje. Ergens in een piepklein dorpje bij een houtbewerker een mooie pen van olijvenhout gekocht. We hadden de bewolking ondertussen achter ons gelaten en het was weer lekker warm! Aangekomen in Rethymno hebben we eerst het oude fort bezocht.

Daarna de stad ingegaan, erg druk, allemaal toeristische winkeltjes, maar als je een beetje daaromheen loopt, zie je wel leuke straatjes. Soms moet je wel mensen van je af houden, omdat ze je een excursie willen verkopen, of een restaurant in willen praten: bah, daar houden wij nou helemaal niet van! Uiteindelijk vonden we een restaurantje wat ons wel aansprak, daar hebben we gyros gegeten. 2x een klein beetje gyros met pattatjes en een glas drinken was hier duurder dan onze complete avondmaaltijd van gisteren,...... Maar goed, het was leuk om te zien, en we zijn wederom blij dat we in de bergen zitten, en niet in zo'n toeristische plaats aan de kust! Op de terugweg, aan het einde van de middag begon het weer wat te druppelen, hier en daar. Maar hier in Zaros is het wel weer zonnig. Nog geprobeerd om geld te pinnen in het dorp, maar na allerlei bedragen te hebben geprobeerd kwamen we tot de conclusie dat het apparaat vast leeg was ;-) Ik ga zo maar eens kijken wat de weersverwachtingen voor komende dagen zijn. Morgen willen we naar Mires, een stadje hier dichtbij, waar het dan weekmarkt is. De grootste van zuid-Kreta schijnt.

Vandaag was het een stralende dag! Alleen maar blauwe lucht en de warmste dag tot nu toe. We besloten om daarvan te profiteren en de dag bij het huisje en zwembad door te brengen! Heerlijk van de zon genoten, beetje kleur opgedaan en af en toe een frisse duik genomen. Er was verder helemaal niemand in het zwembad, heerlijk rustig dus!

Karin heeft bijna weer een boek uit! Halverwege de middag kwam "onze schoonmaakster" nog even gedag zeggen, en duwde ons elk een abrikoos in handen, met het gebaar dat we het stiekum weg moesten stoppen. Haha, lief! Er staan hier door het hele park allerlei fruitbomen en diverse kruidenplanten. Karin had zelf ook al een abrikoos geplukt, die worden nu net rijp! Lekker hoor! De sinaasappelen zijn overigens ook rijp, die worden nu overal geoogst. Tja, ik wil alles proeven en ruiken! Die kruiden hier zijn ook zo aromatisch!!! Was ook zalig bij het eten gisteravond. Kort hierna vonden we dat we genoeg zon hadden gehad, en zijn we terug naar ons terras gegaan, waar we de schaduw op konden zoeken. Straks gaan we weer lekker in de taverne eten, beviel goed, en is lekker dichtbij. Heel goedkoop ook trouwens! En het kan allemaal op onze rekening gezet worden, dat is ook makkelijk!

 

Pages: 1 ... 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 ... 38

logo-home

Spam filter in the cloud

SMF spam blocked by CleanTalk