Login  |  Register

Zeg het eens...

Pages: 1 ... 30 31 32 33 [34] 35

29 May 2009 - Dag 7 (laatste dag Bretagne)

Vrijdag, 29 mei 2009

Dit is onze laatste dag in Bretagne.

Vandaag heerlijk van de zon genoten in de tuin! Was echt warm, we moesten soms zelfs even de schaduw opzoeken!

Vanavond zijn we in Morlaix gaan eten, in een plaatselijk specialiteiten restaurant, naast het huis waar Anna van Bretagne heeft gewoond (een belangrijk historisch figuur hier). Eten was heerlijk, vooraf gebakken eendelever voor Fred en eendeleverpate voor Karin. Daarna hadden we beiden een chateaubriand, maar ja, als dat de chef z'n specialiteit is, en hij zelf aan de Académie Chateaubriand een cursus heeft gevolgd (echt een school om te leren goede chateaubriand te maken voor de beste koks), zeg dan maar eens nee! Bij het vlees zat nog een appel uit de over, aardappelpuree en een plak streekworst gemaakt van ingewanden (Fred heeft beide plakken mogen eten, Karin vond het al vies ruiken en had van de week al geproefd dat het ook zo smaakte!)

Als toetje hadden we ook allebei een streekgerecht, een soort taartje met appelcompote en vanilleijs. Echt prima gegeten! Oh ja, vooraf ook nog een plaatselijke cocktail en een amuse gehad!

Bij thuiskomst was er nog steeds niemand in het huis. De eigenaren waren deze week met vakantie, en vorig weekend waren hun kinderen er, ook om ons wegwijs te maken, maar die hadden we door de week eigenlijk niet meer gezien. Voor de deur stond wel een lapjespoes heel zielig te wachten. Nou wist ik dat we nog wat vlees van de bbq over hadden dat nog in de koelkast lag,.... Poes meegelokt, ze wilde sowieso graag kroelen! Beetje vlees gegeven, en toen mocht ik alles met haar doen! Ze liet zich ook gewoon op schoot tillen en maar knorren! Gezellig hoor!

Toen heb ik toch maar een van de kinderen gebeld, want we willen morgenvroeg wel vroeg weg. Ben toch wel blij dat mijn Frans behoorlijk is, dat maakt het allemaal toch een stuk makkelijker! De dochter vertelde me dat haar ouders vanavond nog thuis zouden komen, dus dat die er iig morgenochtend zouden zijn. Een tijdje later kwamen zij inderdaad thuis, en ze kwamen direct even gedag zeggen. Ze vonden het erg jammer dat ze ons afgelopen weekend niet hadden getroffen. Gezellig mee staan kletsen! Ze lieten nog even hun site met meer foto's zien:

https://www.gite-de-france-bretagne.fr/

Erg aardige mensen! Poes ook gelijk erbij, die was ook blij dat haar baasjes er weer waren. Ze bleek trouwens al 18 jaar oud te zijn! Ze is wel wat magertjes, en je ziet dat ze de jongste niet meer is, maar zo oud had ik ook niet gedacht!

Morgenvroeg vetrekken we rond 8 uur naar Frans Baskenland. De eigenaren zullen ons uitzwaaien, en ook nog wat te eten en drinken voor onderweg mee geven,.....

We zullen daar geen internet meer hebben, dus dit zal ons laatste berichtje zijn.

Wil je weten waar we zitten, kijk dan hier:

https://www.gites.nl/Gite/Lou+Passedou/1621/

Share on Facebook!Share on Twitter!g+

28 May 2009 - Dag 6

Donderdag, 28 mei 2009

Gisteravond nog even een was gewassen, kan alles weer schoon ingepakt worden voor de volgende bestemming!

Vanochtend was het nog steeds bewolkt en zeker niet warm, alhoewel het wel veel minder waaide. In de hoop dat het wat beter zou worden, zoals voorspeld was, zijn we onderweg gegaan naar het bos van Huelgoat. Daar aangekomen bleek het al heel wat warmer, en zowaar even na 12 uur prikten ook de eerste zonnestralen door de wolken heen! Het plaatsje Huelgoat stelde idd niet zo heel veel voor, maar het bos, wat zo“™n beetje ín het dorp begint is heel indrukwekkend! Helemaal bezaaid met reuzegrote stenen! Hieroverheen, tussendoor en onderdoor is een mooie wandelroute die we gelopen hebben. Was behoorlijk kruip- en sluipdoor af en toe. Maar heel erg mooi, ook de “grot van de duivel“ was erg bijzonder. Via een vreselijk stijl en smal trapje kwam je bij een piepkleine en heel lage doorgang naar een spelonk tussen de keien, waar een waterval ook naar beneden stortte. Erg donker, nat en glad, een leuke uitdaging dus!


Na deze wandeling (het vest kon al uit!) hebben we aan de oever van het meer genoten van een lekkere pannenkoek en cidre! (nou ja, Fred houdt het toch maar bij een cola!)

Omdat de zon zo lekker door begon te komen, besloten we om terug te rijden naar het huis om daar lekker op het terras van de zon te genieten. Onderweg nog even een stokbroodje gehaald bij de bakker en een rondje om de plaatselijke kerk gelopen. Bij het huis lekker weer een boek uitgelezen! En tegen etenstijd de bbq maar aangestoken!

Lekkere spiesjes van kalkoensvlees, garnalen en spareribs op de bbq gelegd, samen met het stokbrood en een coleslaw. Wat is het toch fijn als de zon schijnt!


Share on Facebook!Share on Twitter!g+

27 May 2009 - Dag 5

Woensdag 27 mei.

Vanochtend bleek het totaal bewolkt te zijn. Wel is het droog gebleven. Maar het waaide nog steeds, en de temperatuur was slechts een graad of 18, aan de kust nog maar 16 met heel veel wind!

Vanochtend rustig ontbeten en wat gelezen. Daarna zijn we naar Morlaix gereden, en hebben hier wat rondgelopen. Leuk stadje, mooie oude huizen en een gigantisch treinviaduct!

Grappig is ook dat alles hier in Bretagne in 2 talen staat aangegeven, alle plaatsnaamborden, wegaanduidingen enz, staan zowel in het Frans als in het Bretons (Brezhoneg). Bijzonder is ook dat de plaatsnamen in het Frans soms compleet anders zijn dan in het Bretons! Veel plaatsnamen beginnen hier met “Ker“ wat huis, dorp of gehucht betekend. “Centre ville“ is bijvoorbeeld “Kreiz ker“. Een andere veel voorkomende plaatsnaam is “plou-“, wat parochie betekend.

De Bretonnen zijn heel erg katholiek en gelovig! Het stikt hier ook van de kerken en abdijen!

Nadat we Morlaix gezien hadden zijn we langs de linkeroever van de“baai van Morlaix“ (een uitloper vanuit zee, die met eb dus ook alleen maar een moddergeul is) naar het noorden gereden. Van de week hadden we de rechteroever al gezien. We zijn eerst naar St. Pol de Leon gereden, mooie, grote abdij bekeken

en wat door het stadje gelopen. Hierna verder langs de kust naar Roscoff, waar diverse ferry's vanuit Engeland aankomen. Roscoff is een leuk, oud, maar heel touristisch stadje, we hadden het vrij koud, pijn in de oren van de wind, en geen zin in hordes Engelsen, dus zijn we maar doorgereden. Het is hier verder overal zo rustig, dat je geen zin meer hebt in drukte! We zijn terug gereden naar “ons huis“ om daar wat te relaxen. Toen we even thuis waren kwam er zowaar een buitje over. En ook in de avond regende (nou ja; miezerde) het. Maar verder mogen we niet klagen, overdag is het steeds droog geweest! Hopelijk blijft dat zo. We willen nog naar het bos van Huelgoat. Nou ja, vrijdag wordt het weer overal warm en zonnig. En in het zuiden, waar we zaterdag heen vertrekken is het sowieso 10 graden warmer! Dus dan alleen nog maar korte broeken en hemdjes!

Net de voorspellingen gekeken, morgenmiddag wordt het al helemaal zonnig en warm!

Share on Facebook!Share on Twitter!g+

26 May 2009 - Dag 4

Dinsdag 26 mei.

Gisteravond hebben we samen domino gespeeld. Tussenstand: 1-1!

Vannacht heeft het wel weer geregend, en vanochtend was het, zoals voorspeld, een stuk kouder. Het waaide ook behoorlijk hard. Vandaag dus maar binnen ontbeten, en een vestje aan getrokken.

We hebben dus ook maar lekker rustig aan gedaan vandaag, en rond 11en vertrokken we richting Brest. Dat ligt zo'n 70 km verder naar het westen. De stad zelf leek ons niet zo geweldig, maar er is een groot aquarium (Oceanopolis) waar we wel heen wilden. Dit was inderdaad heel groot en mooi! 3 grote afdelingen met aquaria, onderverdeeld in tropisch, poolgebied en gematigd (Europa). Vooral het tropische gedeelte was vreselijk mooi! We hebben ruim 3 uur rondgelopen, en daarbij zoveel mogelijk schreeuwende Franse schoolklassen gemeden ;-)

Hierna zijn we verder naar het westen gereden, naar het uiterste puntje van Bretagne. Hier staat een heel oude abdijruïne uit de 11e en 12e eeuw, naast een vuurtoren. Bovenop prachtige rotsformaties. We hebben nog een stukje gewandeld op de rotsen, maar het waaide toch wel erg hard, kreeg er pijn in mijn oren van.

Ondertussen was het al na 5 uur, en besloten we binnendoor terug te rijden naar ons huis. Nog even wat boodschappen gedaan voor een bbq en wat diepvriesdingen die we eerder niet mee konden nemen.

Omdat we vanmiddag al vis en frietjes gegeten hadden in het aquarium, hebben we vanavond maar makkelijk gedaan. En wat schetst mijn verbazing, toen na het eten mijn ouders ons via skype probeerden op te roepen. Even gezellig bijgekletst, geen schade van het noodweer, wel weer wat lekkage in de slaapkamer (was al bekend). Ik geloof dat we hier boffen met het weer, vandaag is het weer de hele dag droog geweest, wel wat wolken, maar vooral toch zon gezien.

De voorspelling voor de komende dagen is een beetje hetzelfde, niet heel warm (vrijdag weer wel), bewolkt maar wel droog. We gaan dus nog wel een avondje bbq-en ook!

Je kunt ook niet rustig een verhaal schrijven he, als je je skype open hebt staan! Nu weer een oproepje van Jaimy, wel gezellig, zo even kletsen hoor!

Nu maar eens kijken hoe de foto's vandaag geworden zijn.

Share on Facebook!Share on Twitter!g+

26 May 2009 - Dag 3

Maandag 25 mei.

Vannacht heeft het flink geregend, maar groot was onze verassing, toen het vanochtend weer helder blauw was! Dat was niet verwacht!

Dus weer lekker op het terras ontbeten, het was ook weer lekker warm. Toch begon het wat te betrekken toen we op weg gingen. Eerst in Morlaix bij de grote Leclerc (hypermarche) wat boodschappen gedaan voor de komende dagen. Toen via een mooie route naar het zuiden gereden. Eerst door dichte bossen, langs kleine dorpjes. In een klein gehucht gestopt waar een grote, oude abdij was.

Behoorlijk vervallen, in de kerk gedeeltelijk gewoon aarde op de vloer, erg vochtig, mos groeide op de pilaren. Hiervandaan liep een wandelroute, waarvan wij een klein stukje gelopen hebben, richting een meertje en een vervallen molen.

Daarna verder gereden via een rotsachtige bergketen, erg kaal, met alleen wat heel doornige brem, die wel bloeit, dus heerlijk rook! De bewolking werd ook alweer dunner, en af en toe prikte de zon er zelfs door.
We zijn doorgereden naar een gehucht waar een dierenpark was. Een prachtig aangelegd park, met diverse dieren die hier in de streek bekend zijn, en allerlei boomsoorten. Heel groot opgezet, we hebben een route van 3½ km gelopen ezels, varkens,

een aantal paardenrassen,

diverse runderrassen,

geiten, schapen, herten, zwijnen, verschillende kippen en duivenrassen, konijnen en wolven gezien. Hierna weer via allerlei binnendoorweggetjes terug gereden naar Plougonven, waar ons huis is. Even nog wat gezeten en toen maar aan het eten begonnen. Karin heeft een pastasalade gemaakt.
Het koelde snel af, dus niet meer echt buiten gezeten. Maar in de serre hier is het ook heerlijk!

Ondertussen is Fred weer de houtkachel aan het aanmaken. Ik zal morgen eens wat foto's van het huis (binnen) maken, het is zo sfeervol en smaakvol ingericht! Met allemaal zelfgemaakte meubels ook!

We hebben zelfs een DVD speler, dus kunnen de films die we meegebracht hebben gewoon op de tv bekijken ipv op de laptop.

Share on Facebook!Share on Twitter!g+
Pages: 1 ... 30 31 32 33 [34] 35

Date Title Views Comments
27-01-2019 Ben Ali Libi gedicht van WIllem WIlmink 14 1
06-01-2019 Tabula Rasa 43 0
30-12-2018 Oud en Nieuw 2018-2019 Vreugdevuur in Scheveningen loopt een beetje uit de hand 105 0
30-10-2018 Edinburgh Schotland 175 3
26-10-2018 Mollie 94 2
20-10-2018 JA! 80 0
30-09-2018 NLO 130 Jaar 96 0
31-07-2018 Wat een prachtig podium! 297 0
14-07-2018 Weer een overwinning ..... en een hele mooie! 165 0
07-07-2018 He he, eindelijk een keer gewonnen! 294 0
22-06-2018 Ik verheug me op de komende Tour de France "echt waar" 712 0
20-06-2018 Helaas, de vakantie is voorbij 224 0
03-06-2018 De laatste 2 overnachtingen 371 0
01-06-2018 laatste dag in Ginestas 425 0
29-05-2018 Carcassonne 544 2
28-05-2018 Weer eens een dagje er op uit..... 131 0
24-05-2018 Dag 7 Lagrasse 491 3
24-05-2018 Dag 5 en 6 345 2
21-05-2018 Dag 2,3 en 4 345 2
19-05-2018 Dag 2: B&B Le Moulin de Cors 98 2

logo-home

Spam filter in the cloud

SMF spam blocked by CleanTalk