Login  |  Register

Zeg het eens...

Pages: 1 ... 31 32 33 34 [35] 36

Zaterdag 30 mei 2009-05-30
1e dag in het "nieuwe" huisje.

Na zo'n 9 uur rijden onder een alsmaar strakblauwe lucht zijn we aangekomen op onze andere locatie: Sauveterre de Bearn. Bij aankomst rond 6 uur was het nog steeds 30,5 graad!
Dit huis is andere koek dan het huis in Bretagne.


Alhoewel ze zijn beide wellicht even oud zijn kun je goed zien dat er een echte vakman het huis in Bretagne heeft opgebouwd en dat hier een goedwillende doe het zelf-er aan het werk is geweest. Dit tweede huis is wars van alle luxe en heeft het meest noodzakelijke dat je nodig hebt: een wc, een douche een keuken en een bed.
Maar het ligt wel schitterend aan een snel stromende rivier Gave de Oleron. Er is ook veel land om heen


De eerste indruk was even wat minder maar na een uur valt het alweer mee. De omgeving zal het ongetwijfeld allemaal meer dan goed maken.De reis vandaag verliep voorspoedig. Eerst e.e.a. afgewikkeld in het vorige huis (borg terug, taart en cider mee) en toen op weg. De routekaart van Routenet klopt weer precies. Nergens om hoeven te rijden, elke straatnaam en weg klopt. Onderweg een aantal keren gestopt om de benen te strekken en van plaats te wisselen. In Dax nog even bij de McDonalds lekkere zoute patat en een Big Mac gegeten en toen op de plaats van bestemming aangekomen. De kern van dit plaatsje is een 11e eeuwse kerk met uitzicht op de rivier. Omdat de routebeschijving vanaf de kerk ging moesten we daar dus wel eerst naar toe en vandaar via een sluip route via landelijke wegjes naar de boerderij naast het huisje om daar de sleutels te halen.
Gauw de koffers uitgeladen en weer op weg naar de supermarkt om wc papier te halen want dat bleek bijna op! En alhoewel je veel papier kunt besparen - je mag het namelijk niet doorspoelen vanwege de sceptic tank - lijkt het wat overdreven om het papier aan beide kanten te gebruiken.

Nu zijn we weer terug in het huisje en zitten lekker even in de tuin en is het huisje van buiten eigenlijk erg mooi!

Share on Facebook!Share on Twitter!

Dag 7 (laatste dag Bretagne)

Vrijdag, 29 mei 2009

Dit is onze laatste dag in Bretagne.

Vandaag heerlijk van de zon genoten in de tuin! Was echt warm, we moesten soms zelfs even de schaduw opzoeken!

Vanavond zijn we in Morlaix gaan eten, in een plaatselijk specialiteiten restaurant, naast het huis waar Anna van Bretagne heeft gewoond (een belangrijk historisch figuur hier). Eten was heerlijk, vooraf gebakken eendelever voor Fred en eendeleverpate voor Karin. Daarna hadden we beiden een chateaubriand, maar ja, als dat de chef z'n specialiteit is, en hij zelf aan de Académie Chateaubriand een cursus heeft gevolgd (echt een school om te leren goede chateaubriand te maken voor de beste koks), zeg dan maar eens nee! Bij het vlees zat nog een appel uit de over, aardappelpuree en een plak streekworst gemaakt van ingewanden (Fred heeft beide plakken mogen eten, Karin vond het al vies ruiken en had van de week al geproefd dat het ook zo smaakte!)

Als toetje hadden we ook allebei een streekgerecht, een soort taartje met appelcompote en vanilleijs. Echt prima gegeten! Oh ja, vooraf ook nog een plaatselijke cocktail en een amuse gehad!

Bij thuiskomst was er nog steeds niemand in het huis. De eigenaren waren deze week met vakantie, en vorig weekend waren hun kinderen er, ook om ons wegwijs te maken, maar die hadden we door de week eigenlijk niet meer gezien. Voor de deur stond wel een lapjespoes heel zielig te wachten. Nou wist ik dat we nog wat vlees van de bbq over hadden dat nog in de koelkast lag,.... Poes meegelokt, ze wilde sowieso graag kroelen! Beetje vlees gegeven, en toen mocht ik alles met haar doen! Ze liet zich ook gewoon op schoot tillen en maar knorren! Gezellig hoor!

Toen heb ik toch maar een van de kinderen gebeld, want we willen morgenvroeg wel vroeg weg. Ben toch wel blij dat mijn Frans behoorlijk is, dat maakt het allemaal toch een stuk makkelijker! De dochter vertelde me dat haar ouders vanavond nog thuis zouden komen, dus dat die er iig morgenochtend zouden zijn. Een tijdje later kwamen zij inderdaad thuis, en ze kwamen direct even gedag zeggen. Ze vonden het erg jammer dat ze ons afgelopen weekend niet hadden getroffen. Gezellig mee staan kletsen! Ze lieten nog even hun site met meer foto's zien:

https://www.gite-de-france-bretagne.fr/

Erg aardige mensen! Poes ook gelijk erbij, die was ook blij dat haar baasjes er weer waren. Ze bleek trouwens al 18 jaar oud te zijn! Ze is wel wat magertjes, en je ziet dat ze de jongste niet meer is, maar zo oud had ik ook niet gedacht!

Morgenvroeg vetrekken we rond 8 uur naar Frans Baskenland. De eigenaren zullen ons uitzwaaien, en ook nog wat te eten en drinken voor onderweg mee geven,.....

We zullen daar geen internet meer hebben, dus dit zal ons laatste berichtje zijn.

Wil je weten waar we zitten, kijk dan hier:

https://www.gites.nl/Gite/Lou+Passedou/1621/

Share on Facebook!Share on Twitter!

Donderdag, 28 mei 2009

Gisteravond nog even een was gewassen, kan alles weer schoon ingepakt worden voor de volgende bestemming!

Vanochtend was het nog steeds bewolkt en zeker niet warm, alhoewel het wel veel minder waaide. In de hoop dat het wat beter zou worden, zoals voorspeld was, zijn we onderweg gegaan naar het bos van Huelgoat. Daar aangekomen bleek het al heel wat warmer, en zowaar even na 12 uur prikten ook de eerste zonnestralen door de wolken heen! Het plaatsje Huelgoat stelde idd niet zo heel veel voor, maar het bos, wat zo“™n beetje ín het dorp begint is heel indrukwekkend! Helemaal bezaaid met reuzegrote stenen! Hieroverheen, tussendoor en onderdoor is een mooie wandelroute die we gelopen hebben. Was behoorlijk kruip- en sluipdoor af en toe. Maar heel erg mooi, ook de “grot van de duivel“ was erg bijzonder. Via een vreselijk stijl en smal trapje kwam je bij een piepkleine en heel lage doorgang naar een spelonk tussen de keien, waar een waterval ook naar beneden stortte. Erg donker, nat en glad, een leuke uitdaging dus!


Na deze wandeling (het vest kon al uit!) hebben we aan de oever van het meer genoten van een lekkere pannenkoek en cidre! (nou ja, Fred houdt het toch maar bij een cola!)

Omdat de zon zo lekker door begon te komen, besloten we om terug te rijden naar het huis om daar lekker op het terras van de zon te genieten. Onderweg nog even een stokbroodje gehaald bij de bakker en een rondje om de plaatselijke kerk gelopen. Bij het huis lekker weer een boek uitgelezen! En tegen etenstijd de bbq maar aangestoken!

Lekkere spiesjes van kalkoensvlees, garnalen en spareribs op de bbq gelegd, samen met het stokbrood en een coleslaw. Wat is het toch fijn als de zon schijnt!


Share on Facebook!Share on Twitter!

Woensdag 27 mei.

Vanochtend bleek het totaal bewolkt te zijn. Wel is het droog gebleven. Maar het waaide nog steeds, en de temperatuur was slechts een graad of 18, aan de kust nog maar 16 met heel veel wind!

Vanochtend rustig ontbeten en wat gelezen. Daarna zijn we naar Morlaix gereden, en hebben hier wat rondgelopen. Leuk stadje, mooie oude huizen en een gigantisch treinviaduct!

Grappig is ook dat alles hier in Bretagne in 2 talen staat aangegeven, alle plaatsnaamborden, wegaanduidingen enz, staan zowel in het Frans als in het Bretons (Brezhoneg). Bijzonder is ook dat de plaatsnamen in het Frans soms compleet anders zijn dan in het Bretons! Veel plaatsnamen beginnen hier met “Ker“ wat huis, dorp of gehucht betekend. “Centre ville“ is bijvoorbeeld “Kreiz ker“. Een andere veel voorkomende plaatsnaam is “plou-“, wat parochie betekend.

De Bretonnen zijn heel erg katholiek en gelovig! Het stikt hier ook van de kerken en abdijen!

Nadat we Morlaix gezien hadden zijn we langs de linkeroever van de“baai van Morlaix“ (een uitloper vanuit zee, die met eb dus ook alleen maar een moddergeul is) naar het noorden gereden. Van de week hadden we de rechteroever al gezien. We zijn eerst naar St. Pol de Leon gereden, mooie, grote abdij bekeken

en wat door het stadje gelopen. Hierna verder langs de kust naar Roscoff, waar diverse ferry's vanuit Engeland aankomen. Roscoff is een leuk, oud, maar heel touristisch stadje, we hadden het vrij koud, pijn in de oren van de wind, en geen zin in hordes Engelsen, dus zijn we maar doorgereden. Het is hier verder overal zo rustig, dat je geen zin meer hebt in drukte! We zijn terug gereden naar “ons huis“ om daar wat te relaxen. Toen we even thuis waren kwam er zowaar een buitje over. En ook in de avond regende (nou ja; miezerde) het. Maar verder mogen we niet klagen, overdag is het steeds droog geweest! Hopelijk blijft dat zo. We willen nog naar het bos van Huelgoat. Nou ja, vrijdag wordt het weer overal warm en zonnig. En in het zuiden, waar we zaterdag heen vertrekken is het sowieso 10 graden warmer! Dus dan alleen nog maar korte broeken en hemdjes!

Net de voorspellingen gekeken, morgenmiddag wordt het al helemaal zonnig en warm!

Share on Facebook!Share on Twitter!

Dinsdag 26 mei.

Gisteravond hebben we samen domino gespeeld. Tussenstand: 1-1!

Vannacht heeft het wel weer geregend, en vanochtend was het, zoals voorspeld, een stuk kouder. Het waaide ook behoorlijk hard. Vandaag dus maar binnen ontbeten, en een vestje aan getrokken.

We hebben dus ook maar lekker rustig aan gedaan vandaag, en rond 11en vertrokken we richting Brest. Dat ligt zo'n 70 km verder naar het westen. De stad zelf leek ons niet zo geweldig, maar er is een groot aquarium (Oceanopolis) waar we wel heen wilden. Dit was inderdaad heel groot en mooi! 3 grote afdelingen met aquaria, onderverdeeld in tropisch, poolgebied en gematigd (Europa). Vooral het tropische gedeelte was vreselijk mooi! We hebben ruim 3 uur rondgelopen, en daarbij zoveel mogelijk schreeuwende Franse schoolklassen gemeden ;-)

Hierna zijn we verder naar het westen gereden, naar het uiterste puntje van Bretagne. Hier staat een heel oude abdijruïne uit de 11e en 12e eeuw, naast een vuurtoren. Bovenop prachtige rotsformaties. We hebben nog een stukje gewandeld op de rotsen, maar het waaide toch wel erg hard, kreeg er pijn in mijn oren van.

Ondertussen was het al na 5 uur, en besloten we binnendoor terug te rijden naar ons huis. Nog even wat boodschappen gedaan voor een bbq en wat diepvriesdingen die we eerder niet mee konden nemen.

Omdat we vanmiddag al vis en frietjes gegeten hadden in het aquarium, hebben we vanavond maar makkelijk gedaan. En wat schetst mijn verbazing, toen na het eten mijn ouders ons via skype probeerden op te roepen. Even gezellig bijgekletst, geen schade van het noodweer, wel weer wat lekkage in de slaapkamer (was al bekend). Ik geloof dat we hier boffen met het weer, vandaag is het weer de hele dag droog geweest, wel wat wolken, maar vooral toch zon gezien.

De voorspelling voor de komende dagen is een beetje hetzelfde, niet heel warm (vrijdag weer wel), bewolkt maar wel droog. We gaan dus nog wel een avondje bbq-en ook!

Je kunt ook niet rustig een verhaal schrijven he, als je je skype open hebt staan! Nu weer een oproepje van Jaimy, wel gezellig, zo even kletsen hoor!

Nu maar eens kijken hoe de foto's vandaag geworden zijn.

Share on Facebook!Share on Twitter!
Pages: 1 ... 31 32 33 34 [35] 36

logo-home

Spam filter in the cloud

SMF spam blocked by CleanTalk