Login  |  Register

Zeg het eens...

Pages: 1 ... 32 33 34 35 [36] 37 38

Maandag 1 juni.

En alweer een stalend zonnige ochtend! Vandaag is het 2e pinksterdag en de supermarkt zou in de ochtend open zijn. Dus na een snel ontbijt zijn we naar Sauveterre gereden. Eerst wat boodschappen gedaan, we willen vanavond bbq'en. Hierna wat in het stadje rongelopen en foto's gemaakt. Het is allemaal erg schilderachtig, maar niet heel groot.

Nog even wat brood gehaald, en toen terug naar het huis. Daar lekker wat in de zon gelegen, gelezen en geluncht. Hierna zijn we in de auto gestapt, gisteren op de terugweg zagen we een mooi groot huis met een prachtige tuin met daarin gigantische bomen. Daar wilden we foto's gaan maken. Het bleek allemaal privé terrein te zijn, dus we konden niet echt rondlopen, maar hebben dat stiekum wel een beetje gedaan.....

Helaas hadden we niet veel benzine meer, dus konden we niet echt veel verder rijden, dus terug naar Sauveterre, waar wel een bezinepomp was waar je met creditcard voor een vast bedrag kon tanken, eens kijken of dat zou lukken. Alle andere pompen waren namelijk dicht op deze feestdag. Maar het lukte, dus konden we toch nog een rondje in de omgeving maken. Mooi, landelijk, vele stroompjes, mooie natuur!

Terug bij het huis hebben we de bbq aangestoken en lekker genoten van vlees, brood en een salade. Karin had al gezien dat er rond het huis veel wilde aardbeien stonden, die ook al rijp waren. Dus na het eten zo een heerlijk zoet (!) toetje bij elkaar geplukt.

Nog wel een klein drama, bij het opruimen van de borden en bestek heeft Fred zijn hoofd gestoten. Het zal wel geen hersenschudding zijn want daarvoor ontbreekt een belangrijk onderdeel!

Vanmiddag leken er wat wolken te verschijnen, maar ondertussen is het al weer helemaal blauw, en nog steeds aangenaam warm! Morgen willen we naar de kust rijden, eens zien of de golven hier echt zo hoog zijn!

Share on Facebook!Share on Twitter!

Zondag 31 mei.

Na een goede nachtrust valt het huis nog meer mee. Eigenlijk is alles er wel, tja, en stofnesten zullen er altijd zijn in zo'n oud huis dat niet het hele jaar door bewoont is. Beetje luchten doet ook wonderen, we begrepen dat het de afgelopen week erg veel geregend heeft, dus dat eea wat klammig was, was ook geen wonder. Ook vandaag weer een stralend zonnige dag! Dus we besloten om de bergen in te gaan! We zitten hier echt aan de voet van de pyreneeën, dus maar in die richting gereden. Via een mooie route richting een skigebied op de grens met Spanje gegaan. Dat bleek een voltreffer: wat is het daar prachtig!!! Heel groen, maar vook erg ruig en rotsachtig. Vanaf ongeveer 1500 meter lag nog flink wat sneeuw.

Maar door de uitbundige zon was het niet te koud, zeker niet als je even doorwandelde, wat we bovenop de dan ook gedaan hebben. Echt adembenemend, mooie bloemen, ruig landschap!

Verder door Spanje gereden, door een mooi dal, met prachtige dorpjes en vele stroompjes. In een schilderachtig dorpje gestopt om op een terrasje wat te drinken. Ook hier is alles tweetalig, Spaans/Frans en Baskisch. Maar dat laatste kunnen wij echt niet uitspreken! Heel veel klinkers achter elkaar met ook nog wat x'en ertussengeplakt!

Langzaam aan weer de hoge bergen uitgereden en terug naar Sauveterre. Was al laat toen we daar aankwamen, we waren beiden moe, eigenlijk ook geen trek in eten. Dus dan maar wat wandelen. Eerst naar de gave gelopen met een hengel mee, eens zien of we wat kunnen vangen! Op een gegeven moment voelde ik even weerstand, maar helaas, loos alarm (of niet goed “aangeslagen“). Daarna Fred weer, en ja, ook hij leek beet te hebben. Helaas, het blinkertje zat ergens vast,“¦.

Gelukkig kregen we hem wel steeds weer los, nog even geprobeerd op een stuk waar het water harder stroomde, misschien hadden we daar meer succes, maar toch ook niet. Hierna besloten we maar om nog een wandeling in de directe omgeving te maken, even met de boerin staan praten (ze heeft 12 prachtige katten!) tips gekregen voor leuke uitstapjes. Daarna door de net aangeplantte maisvelden gelopen, gekeken hoe 2 imkers wat raten vervingen. Daarna via een andere route naar de oever van de Gave gelopen, maar helaas konden we op een gegeven moment niet verder (merkten we pas nádat we dwars door de brandnetels waren gelopen!.) Dus maar weer via het gewone pas terug naar ons huisje.

Daar wat soep gemaakt en een toetje gegeten. 's Avonds een grappige film gekeken (spion van Oranje) op de laptop (tv is hier niet).

Share on Facebook!Share on Twitter!

Zaterdag 30 mei 2009-05-30
1e dag in het "nieuwe" huisje.

Na zo'n 9 uur rijden onder een alsmaar strakblauwe lucht zijn we aangekomen op onze andere locatie: Sauveterre de Bearn. Bij aankomst rond 6 uur was het nog steeds 30,5 graad!
Dit huis is andere koek dan het huis in Bretagne.


Alhoewel ze zijn beide wellicht even oud zijn kun je goed zien dat er een echte vakman het huis in Bretagne heeft opgebouwd en dat hier een goedwillende doe het zelf-er aan het werk is geweest. Dit tweede huis is wars van alle luxe en heeft het meest noodzakelijke dat je nodig hebt: een wc, een douche een keuken en een bed.
Maar het ligt wel schitterend aan een snel stromende rivier Gave de Oleron. Er is ook veel land om heen


De eerste indruk was even wat minder maar na een uur valt het alweer mee. De omgeving zal het ongetwijfeld allemaal meer dan goed maken.De reis vandaag verliep voorspoedig. Eerst e.e.a. afgewikkeld in het vorige huis (borg terug, taart en cider mee) en toen op weg. De routekaart van Routenet klopt weer precies. Nergens om hoeven te rijden, elke straatnaam en weg klopt. Onderweg een aantal keren gestopt om de benen te strekken en van plaats te wisselen. In Dax nog even bij de McDonalds lekkere zoute patat en een Big Mac gegeten en toen op de plaats van bestemming aangekomen. De kern van dit plaatsje is een 11e eeuwse kerk met uitzicht op de rivier. Omdat de routebeschijving vanaf de kerk ging moesten we daar dus wel eerst naar toe en vandaar via een sluip route via landelijke wegjes naar de boerderij naast het huisje om daar de sleutels te halen.
Gauw de koffers uitgeladen en weer op weg naar de supermarkt om wc papier te halen want dat bleek bijna op! En alhoewel je veel papier kunt besparen - je mag het namelijk niet doorspoelen vanwege de sceptic tank - lijkt het wat overdreven om het papier aan beide kanten te gebruiken.

Nu zijn we weer terug in het huisje en zitten lekker even in de tuin en is het huisje van buiten eigenlijk erg mooi!

Share on Facebook!Share on Twitter!

Vrijdag, 29 mei 2009

Dit is onze laatste dag in Bretagne.

Vandaag heerlijk van de zon genoten in de tuin! Was echt warm, we moesten soms zelfs even de schaduw opzoeken!

Vanavond zijn we in Morlaix gaan eten, in een plaatselijk specialiteiten restaurant, naast het huis waar Anna van Bretagne heeft gewoond (een belangrijk historisch figuur hier). Eten was heerlijk, vooraf gebakken eendelever voor Fred en eendeleverpate voor Karin. Daarna hadden we beiden een chateaubriand, maar ja, als dat de chef z'n specialiteit is, en hij zelf aan de Académie Chateaubriand een cursus heeft gevolgd (echt een school om te leren goede chateaubriand te maken voor de beste koks), zeg dan maar eens nee! Bij het vlees zat nog een appel uit de over, aardappelpuree en een plak streekworst gemaakt van ingewanden (Fred heeft beide plakken mogen eten, Karin vond het al vies ruiken en had van de week al geproefd dat het ook zo smaakte!)

Als toetje hadden we ook allebei een streekgerecht, een soort taartje met appelcompote en vanilleijs. Echt prima gegeten! Oh ja, vooraf ook nog een plaatselijke cocktail en een amuse gehad!

Bij thuiskomst was er nog steeds niemand in het huis. De eigenaren waren deze week met vakantie, en vorig weekend waren hun kinderen er, ook om ons wegwijs te maken, maar die hadden we door de week eigenlijk niet meer gezien. Voor de deur stond wel een lapjespoes heel zielig te wachten. Nou wist ik dat we nog wat vlees van de bbq over hadden dat nog in de koelkast lag,.... Poes meegelokt, ze wilde sowieso graag kroelen! Beetje vlees gegeven, en toen mocht ik alles met haar doen! Ze liet zich ook gewoon op schoot tillen en maar knorren! Gezellig hoor!

Toen heb ik toch maar een van de kinderen gebeld, want we willen morgenvroeg wel vroeg weg. Ben toch wel blij dat mijn Frans behoorlijk is, dat maakt het allemaal toch een stuk makkelijker! De dochter vertelde me dat haar ouders vanavond nog thuis zouden komen, dus dat die er iig morgenochtend zouden zijn. Een tijdje later kwamen zij inderdaad thuis, en ze kwamen direct even gedag zeggen. Ze vonden het erg jammer dat ze ons afgelopen weekend niet hadden getroffen. Gezellig mee staan kletsen! Ze lieten nog even hun site met meer foto's zien:

https://www.gite-de-france-bretagne.fr/

Erg aardige mensen! Poes ook gelijk erbij, die was ook blij dat haar baasjes er weer waren. Ze bleek trouwens al 18 jaar oud te zijn! Ze is wel wat magertjes, en je ziet dat ze de jongste niet meer is, maar zo oud had ik ook niet gedacht!

Morgenvroeg vetrekken we rond 8 uur naar Frans Baskenland. De eigenaren zullen ons uitzwaaien, en ook nog wat te eten en drinken voor onderweg mee geven,.....

We zullen daar geen internet meer hebben, dus dit zal ons laatste berichtje zijn.

Wil je weten waar we zitten, kijk dan hier:

https://www.gites.nl/Gite/Lou+Passedou/1621/

Share on Facebook!Share on Twitter!

Dag 6 

Donderdag, 28 mei 2009

Gisteravond nog even een was gewassen, kan alles weer schoon ingepakt worden voor de volgende bestemming!

Vanochtend was het nog steeds bewolkt en zeker niet warm, alhoewel het wel veel minder waaide. In de hoop dat het wat beter zou worden, zoals voorspeld was, zijn we onderweg gegaan naar het bos van Huelgoat. Daar aangekomen bleek het al heel wat warmer, en zowaar even na 12 uur prikten ook de eerste zonnestralen door de wolken heen! Het plaatsje Huelgoat stelde idd niet zo heel veel voor, maar het bos, wat zo“™n beetje ín het dorp begint is heel indrukwekkend! Helemaal bezaaid met reuzegrote stenen! Hieroverheen, tussendoor en onderdoor is een mooie wandelroute die we gelopen hebben. Was behoorlijk kruip- en sluipdoor af en toe. Maar heel erg mooi, ook de “grot van de duivel“ was erg bijzonder. Via een vreselijk stijl en smal trapje kwam je bij een piepkleine en heel lage doorgang naar een spelonk tussen de keien, waar een waterval ook naar beneden stortte. Erg donker, nat en glad, een leuke uitdaging dus!


Na deze wandeling (het vest kon al uit!) hebben we aan de oever van het meer genoten van een lekkere pannenkoek en cidre! (nou ja, Fred houdt het toch maar bij een cola!)

Omdat de zon zo lekker door begon te komen, besloten we om terug te rijden naar het huis om daar lekker op het terras van de zon te genieten. Onderweg nog even een stokbroodje gehaald bij de bakker en een rondje om de plaatselijke kerk gelopen. Bij het huis lekker weer een boek uitgelezen! En tegen etenstijd de bbq maar aangestoken!

Lekkere spiesjes van kalkoensvlees, garnalen en spareribs op de bbq gelegd, samen met het stokbrood en een coleslaw. Wat is het toch fijn als de zon schijnt!


Share on Facebook!Share on Twitter!
Pages: 1 ... 32 33 34 35 [36] 37 38

logo-home

Spam filter in the cloud

SMF spam blocked by CleanTalk