Login  |  Register

Zeg het eens...

Pages: 1 ... 34 35 36 37 [38]

Maandag 25 mei.

Vannacht heeft het flink geregend, maar groot was onze verassing, toen het vanochtend weer helder blauw was! Dat was niet verwacht!

Dus weer lekker op het terras ontbeten, het was ook weer lekker warm. Toch begon het wat te betrekken toen we op weg gingen. Eerst in Morlaix bij de grote Leclerc (hypermarche) wat boodschappen gedaan voor de komende dagen. Toen via een mooie route naar het zuiden gereden. Eerst door dichte bossen, langs kleine dorpjes. In een klein gehucht gestopt waar een grote, oude abdij was.

Behoorlijk vervallen, in de kerk gedeeltelijk gewoon aarde op de vloer, erg vochtig, mos groeide op de pilaren. Hiervandaan liep een wandelroute, waarvan wij een klein stukje gelopen hebben, richting een meertje en een vervallen molen.

Daarna verder gereden via een rotsachtige bergketen, erg kaal, met alleen wat heel doornige brem, die wel bloeit, dus heerlijk rook! De bewolking werd ook alweer dunner, en af en toe prikte de zon er zelfs door.
We zijn doorgereden naar een gehucht waar een dierenpark was. Een prachtig aangelegd park, met diverse dieren die hier in de streek bekend zijn, en allerlei boomsoorten. Heel groot opgezet, we hebben een route van 3½ km gelopen ezels, varkens,

een aantal paardenrassen,

diverse runderrassen,

geiten, schapen, herten, zwijnen, verschillende kippen en duivenrassen, konijnen en wolven gezien. Hierna weer via allerlei binnendoorweggetjes terug gereden naar Plougonven, waar ons huis is. Even nog wat gezeten en toen maar aan het eten begonnen. Karin heeft een pastasalade gemaakt.
Het koelde snel af, dus niet meer echt buiten gezeten. Maar in de serre hier is het ook heerlijk!

Ondertussen is Fred weer de houtkachel aan het aanmaken. Ik zal morgen eens wat foto's van het huis (binnen) maken, het is zo sfeervol en smaakvol ingericht! Met allemaal zelfgemaakte meubels ook!

We hebben zelfs een DVD speler, dus kunnen de films die we meegebracht hebben gewoon op de tv bekijken ipv op de laptop.

Share on Facebook!Share on Twitter!

Zondag 24 mei.

Vanochtend wakker geworden van de zon en de vele vogels!

Na een snelle douche in de luxe douchecabine met massagesproeiers (valt tegen doordat de waterdruk niet erg hoog is), lekker buiten ontbeten. Helaas begon het wel wat te betrekken, zoals ook voorspeld was, maar we zijn toch maar richting kust gereden. Bij een baai gestopt en een heerlijke strandwandeling gemaakt! Het blijft bijzonder hoe groot het eb en vloed verschil hier is, en hoe groot het strand dan bij eb is!

Hierna hebben we een prachtige route langs de ruige kust gereden, door pitoreske dorpjes, over de rotsen. Bij een volgende baai zijn we gestopt om te lunchen. Fred had cocquilles St Jacques en ik heerlijke oesters!

Daarna allebei nog een Crème brûlée gegeten. Hoeven we vanavond niet meer uitgebreid te eten/koken. Tijdens de lunch begon de bewolking alweer wat dunner te worden, en daarna kwam de zon er flink doorheen!

We zijn onderweg ook diverse haventjes tegen gekomen, helemaal drooggevallen, met de boten op het land, op hun zijkanten. Zal best appart zijn als je hier watersport beoefend, dan moet je echt rekening houden met de getijden!

Op de terugweg kwamen we langs een van de grafmonumenten hier in de buurt. Deze dateerde van ruim 4000 jaar voor Christus, en is een van de grotere. Erg indrukwekkend hoe ze in die tijd zon berg stenen op elkaar hebben kunnen krijgen (moeten 300 man zo'n 10 maanden aan gewerkt hebben).

We zijn nog even door Morlaix gereden, een prachtig stadje op 7 km van hier, met een mooie jachthaven die via een inham en een sluis direct met de zee verbonden is. Hier gaan we van de week zeker ook nog een dagje rondlopen.

Terug bij het huis scheen de zon uitbundig, en zijn we lekker op het terras in de zon wat gaan lezen.

Monsters op ons huis

De volgende monsters ontdekten wij zojuist op ons huis.

Gelukkig zijn ze het echt slechts 2 tot 3 cm.

Share on Facebook!Share on Twitter!
0 Comments

Het was best een eind rijden maar om 17.15 waren we op onze bestemming. Een prachtig huisje in Bretagne.

Nog even snel iets gekookt en toen de laptop aangesloten op internet. Ja dat was een verassing. Gratis draadloos internet. Het lukte eerst niet om het werkend te krijgen maar na het aanpassen van wat instellingen lukte het ineens wel.

En nu naar bed want het was een lange vermoeiende dag.

Share on Facebook!Share on Twitter!

De competitie is 3 wedstrijden ver en we hebben al 1 punt.
Gek genoeg laten we nog 2 ploegen achter ons.

Maar de competitie duurt nog lang!

Share on Facebook!Share on Twitter!

Zo, een nieuwe website omdat de oude niet meer zo goed werkte.

Dat betekende dus of alles opnieuw installeren of een hele nieuwe site.
Ik heb voor het laatste gekozen omdat de "laatste" informatie op de oude site toch al een jaar oud was.

Ik heb ook het fotoalbum opnieuw moeten installeren maar ook daar ben ik klaar mee.


 

Fred

Share on Facebook!Share on Twitter!
0 Comments
Pages: 1 ... 34 35 36 37 [38]

logo-home

Spam filter in the cloud

SMF spam blocked by CleanTalk