Login  |  Register

Zeg het eens...

Pages: 1 ... 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 ... 38

Vandaag een beetje rondgereden in de omgeving. Als eerste naar het plaatsje Thomas

Dit is een oud mijnwerkersplaatsje met veel (opgeknapte) authentieke gebouwen. Helaas zijn de meeste winkels open in de weekenden ......

Dus moeten we daar komende zaterdag nog maar eens langs gaan.

Daarna wat rondgereden richting in meer bij het plaatsje Bismarck. Dat bleek een stuwmeer te zijn bij een stroomcentrale. De foto maar wat aangepast om het wat spectaculairder te laten lijken!

Het plaatsje Bismarck bleek trouwens letterlijk alleen een plaatsnaambord te zijn. Overigens hebben veel plaatjes in deze omgeving Duitse namen en wie weet is Ridder Hansl dan ook wel in de buurt? (www.rider-hansl.info).

Omdat de afstanden in de US best wel fors zijn rij je al snel tientallen mijlen rond. Dat is geen straf in deze mooie omgeving maar wel tijdrovend.... en omdat het een dunbevolkt gebied is zijn er maar weinig wegen dus even snel binnendoorsteken of een andere route kiezen is niet altijd mogelijk.

In het grotere Oakland (Maryland) wat boodschappen gedaan omdat we in ons huisje zelf moeten koken wat donuts, diverse soorten sla en uiteraard een paar hamburgers en nog wat frisdrank gekocht. Toen maar weer teruggereden naar ons huisje om daar nog even van de zon te genieten (Karin) en van de Hottub (Fred)


Genieten toch... ????

Share on Facebook!Share on Twitter!

Waar de dag gisteren wat nat verliep (niet alleen in de hottub.....), was het vanochtend alweer stralend weer! Met 25 graden in de zon best al warm, dus vooral buiten gezeten, beetje rond het huis gewandeld, de heuvel afgelopen. Beneden is een waterstroompje, een vijver met kikkers en kikkerdril, en een paar planken over het stroompje heen.

Behalve de vogels, ruziende eekhoorns en spechten hoor je hier niets. De twee soorten eekhoorns die we tot nu toe gezien hebben zijn gestreepte grondeekhoorns en de gewone grijze. Deze laatsten zijn druk aan het nestelen en jagen elkaar dus steeds weg uit hun territorium, dus je hoort ze geregeld schreeuwen/piepen.

In de middag besloten we een stukje door de bergen te rijden, richting zuiden. Een prachtige route! Zo'n 35 mile verderop ligt een wat grotere plaats: Elkins. Mooie oude huizen, zo anders hier, mooi om te zien!. Aan het einde vd middag weer terug naar ons huis, bij de kleine valley store aan de doorgaande weg een lekkere subway sandwich gehaald: avondeten ook weer binnen! Onderweg zagen we heel veel herten, die doen het hier goed, denk dat je hier in het najaar ook wel goed kunt eten ;-)
Lekker de avond op het terras doorgebracht.

Vandaag zagen we wel alle touristen weer vertrekken hier, het lange weekend is voorbij. Op de tolweg hierheen zagen we ook heel veel mensen met camper of caravan onderweg. En dan heb ik het niet over een kipcaravan, nee, minstens een complete bus, en als het even kan hangt de grote auto daar nog achter! Hoeveel heb je nodig voor een weekend.......

Filmpje van bijna 8 minuten over de plek waar we zitten:

https://www.youtube.com/watch?v=To4jFZFgvVQ

Share on Facebook!Share on Twitter!

Zo, vandaag het laatste stuk naar de hoofdbestemming van onze vakantie: ons huurhuis in West Virginia. Slechts iets meer dan 2 uur rijden over met bossen omgeven wegen door de heuvels van Pennsylvania, Maryland en West Virginia. Wat een prachtige omgeving is dit!

De plaats waar ons huisje ligt heet Davis en is niet veel groter dan de naam. Wel een hoofdstraat met wat winkeltjes en een lokale VVV maar meer is er eigenlijk niet. Toch even daar gestopt omdat we te vroeg waren voor voor het ophalen van de sleutel en wat gedronken bij het plaatselijke cafeetje.
Nadat we de Icetea en een stuk citroencake en de cola en een stuk pindakaascake gingen we op zoek naar het adres waar we de sleutel moeten afhalen want dat adres komt niet voor in het navigatiesysteem van de auto. Wel in het systeem van Fred zijn telefoon!  Maar uiteindelijk toch nog snel gevonden en met 2 sleutels van het huisje en een formulier om af te geven aan de portier van het park gingen we naar ons huis. Wat een schitterende keuze!

Dit huis staat midden in het bos op een heuvel en na alle dode herten onderweg (inmiddels staat de teller op 5) is het toch wel leuk om om een levend hert te zien!'s avonds even lekker in de hottub op het buitenterras in de hoop dat het goed zou zijn voor Fred zijn beknelde zenuw in zijn schouder (ja nog steeds last van) maar bovenal omdat het gewoon lekker prettig vertoeven is! Ik betwijfel of de foto daarvan door de internet censuur controle komt....????


Nee dus ........

Share on Facebook!Share on Twitter!
We hebben ruim tijd om naar ons gehuurde huis in West Virginia te rijden. Omdat het vrijdagochtend al flink regende, en er in de middag nog meer regen zou komen, besloten we om niet te wachten of de honkbalwedstrijd die middag wel door zou gaan maar direct richting zuiden te rijden. We gaan aan het eind van onze vakantie nog wel 1 of meer honkbalwedstrijden zien!

Ergens in Chicago hadden we informatie gevonden over een Amish dorp in het noorden van Indiana, mooi op onze route. We besloten om daar heen te rijden, slechts 2 uur vanaf Chicago, en het was er mooi droog en warm! Amish Acres ligt in Nappanee, rond 1900 streek hier een Amish familie van Duits-Zwitserse origine neer en bouwden een boerderij, later uitgebreid met een theater, restaurant, winkels, molen, bakkerij, enz. Nu is het een soort openluchtmuseum, waar je alles kunt bezichtigen, informatiefilms kunt zien en meerijden op een oude buggy getrokken door een paard. Heel erg interessant, we hebben hier de hele middag doorgebracht.

Hierna zijn we doorgereden tot de staat Ohio, waar we in Wauseon in een Best Western motel een kamer vonden voor de nacht.

Lekker geslapen en goed ontbeten en toen konden we weer de weg op, het motel lag vlak naast de tolweg, en tegenover een benzinestation (35 dollar voor een volle tank). We reden door het noorden van de staat Ohio, wat voornamelijk vlak tot glooiend landbouwgebied is, beetje saai dus, als zijn die mooie grote boerderijen altijd wel fraai om te zien! Net even voorbij Cleveland hebben we gepauzeerd, wat gegeten en gedronken en toen verder richting Pittsburgh. Een stukje voor Pittsburgh vonden we het wel saai worden op de tolweg en omdat we toch al heel erg opschoten besloten we de tolweg te verlaten. Veel beter! Door leuke dorpen en stadjes, veel te zien, ondertussen werd het landschap ook wel interessanter, meer bergachtig en bebost. Uiteraard zagen we ook veel meer dieren......dood langs de weg. Heel veel wasberen, een enkele opossum en wel 4 herten (waarvan 1 heel groot!), pfoe! Ook zijn we dwars door Pittsburgh gereden, waarschijnlijk komen we hier over 1 1/2 week terug voor een honkbalwedstrijd.

We besloten om tot ongeveer 100 mile van onze eindbestemming door te rijden voor een laatste overnachting. Dan zijn we morgen ruim op tijd in West Virginia. Inmiddels zijn we in de 5e staat van deze vakantie beland: Pennsylvania. Best een grote plaats: Somerset, we vonden een heel goedkoop motel, Knights, beetje oud, beetje versleten, maar schoon en van alles voorzien (2 grote bedden, badkamer, buro, zitje, tv, koelkast, magnetron en wifi. Inclusief ontbijt 53 dollar per nacht! Prima voor die ene nacht, en lekker goedkoop dus ;-) Zo maar eens even wat te eten zoeken, keuze genoeg hier!
Share on Facebook!Share on Twitter!

26 mei 

Na de regen en onweersbuien van vannacht was het ook vanochtend nog wat bewolkt, het was ook wat koeler dan de afgelopen dagen. Een mooie dag om ons verlanglijstje compleet te maken, we besloten om het ontbijt in het hotel over te slaan en lekker op ons gemakje naar de Mall hier aan de overkant te gaan. Daar zat een Cheesecake Factory waar we hebben gebruncht. Toen op naar Bath and Body Works en de Sephora, lekkere douchespullen en wat make-up gekocht. Nadat we compleet waren besloten we om naar het noorden te rijden om daar naar de oever van Lake Michigan te gaan. Op de landkaart sprak de plaatsnaam Zion ons aan, dus maar in die richting gereden. Dit is net aan de grens tussen Illinois en Wisconsin, een uurtje rijden van waar wij zitten. Zion stelde niet veel voor, de gebruikelijke Amerikaanse plaats met winkels langs de hoofdweg. Er was even verderop wel een grote haven aan het meer, daar heengereden en even rondgelopen. De wind waaide vanaf het meer en was lekker fris! Iets meer landinwaarts was het inmiddels alweer 28 graden, ook de zon kwam er weer door.
Wat een gigantisch meer is dit! Je hebt echt het idee dat je aan de zee staat! Het strand was helemaal verlaten, ook de haven was erg rustig.

In het riet zagen we ineens voor ons bijzondere vogels: pikzwart met op hun schouders plukken rode (en beetje gele) veren. Inmiddels opgezocht blijkt dat de veelvoorkomende red-winged blackbird (epouletspreeuw).

Voor een beschrijving (in het engels) klik hier: Audebon

Hierna zijn we nog een heel klein stukje naar het noorden gereden, de staat Wisconsin in.
Op de terugweg kwam de avondspits al wat op gang, het was druk op de weg! Maar onderweg kwamen we nog wel langs een Hobby Lobby, een hele grote hobbywinkel waar Karin heerlijk rond heeft gedwaald (onderwijl wat spulletjes in een mandje gooiend....).
Een geslaagde dag weer, waarop we ook al een beetje moesten inpakken. Morgenavond/middag vertrekken we richting West Virginia. De weersvoorspellingen geven de hele dag regen aan, dus of de honkbalwedstrijd van de Cubs morgen doorgaat lijkt onzeker helaas. We zullen het zien!

Share on Facebook!Share on Twitter!
Pages: 1 ... 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 ... 38

logo-home

Spam filter in the cloud

SMF spam blocked by CleanTalk