Login  |  Register

Zeg het eens...

Pages: 1 ... 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 ... 38

Vandaag een bezoek gebracht aan Chicago.


Omdat we de stad niet in wilden gaan met de auto zijn we met de trein gegaan. Onze eerste treinreis in de USA! De afstand is niet veel meer dan 35 km maar duurde toch nog bijna een uur. Maar ach, zo zie je ook nog eens wat!


We kwamen aan op Union Station en als je daar naar buiten loopt dan sta je eigenlijk gelijk tussen de hoge gebouwen. Op zo'n 500 meter lopen was daar Willis Tower (voorheen Sears) en daar kun je naar boven om op 412 meter hoogte naar de stad te kijken. Je moet er wel voor betalen maar dan heb je ook wat!

Je kunt op die hoogte ook een in een volledig glazen ruimte stappen om daar hoog boven de grond naar beneden te kijken. Dat is best een vreemde ervaring! Zeker met trillende benen!

 

Na weer veilig Willis Tower te hebben verlaten zijn we op zoek gegaan naar de vertrekplaats van Wendella's Chicago's Original Architecture Tour rondvaartboot. Dat duurde even want de navigatie op fred's telefoon was een beetje in de war en stuurde ons eerst alle kanten op. Maar na enig rondlopen waren we toch op de goede weg en was het zo'n 35 minuten lopen met gelijk wat sightseeing!
Op de foto hieronder zie je links Trump Tower!

Na de rondvaart zijn we terug naar Union Station gegaan met de watertaxi en weer met de trein terug naar Schaumburg.

's Avond zijn we naar het steak restaurant naast het Hotel gegaan en hebben we daar heerlijk gegeten waarbij de bediening je echt het gevoel geeft dat jij een belangrijke gast bent. Dat blijft toch bijzonder!
Karin had een tonijnsteak en Fred een trio van supermalse steaks. En toen nog een toetje.

Niet schikken..... dit was een voorbeeldplateau van de mogelijke soorten toetjes! Wij hebben de keuze laten vallen op het toetje rechts bovenaan: drie soorten gebak!
Echt heel erg lekker!

Toen we terugkwamen in het Hotel was op televisie te zien dat vlak nadat wij Chicago hadden verlaten er heel veel regen was gevallen en een stevige storm had huisgehouden en dat terwijl wij nog in de stralende zon de dag hadden doorgebracht. Bij ons hotel was wel wat onweer en wat regen maar niet overdreven veel.


Share on Facebook!Share on Twitter!

Alweer twee dagen op vakantie, nou ja, de eerste dag was wel lang, maar die bestond alleen uit reizen en wachten! We sliepen de nacht voor vertrek al op Schiphol, wat heel relaxed was. Ook het hotel was goed gekozen: het moderne grappige CitizenM. Leuke compacte kamer met grappige douche- en wc-cel. Ook het uitzicht op de vliegtuigen maakte het speciaal.

Maandagochtend konden we zo naar de vertrekhal lopen, in de regen, maar de route was overkapt. Rond 11 uur stegen we op, na een heel eind taxiën. Eerste deel van de reis ging naar Philadelphia, dat was iets meer dan 8 uur vliegen, onderweg hadden we behoorlijk wat turbulentie, vooral op het eerste en laatste stuk.In Philly gingen we erg vlot door de douane en door met de koffers naar de binnenlandse vlucht naar Chicago. Daarvoor uiteraard weer door security via eindeloze rijen. Maar aangekomen bij de gate hadden we toch nog een uur over om wat te drinken en te eten. Even snel een Philly cheese steak, om te kijken of Fred het thuis net zo maakt als het origineel (en ja hoor, dat is zo!).

Het toestel naar Chicago kwam pas laat in Philly aan, dus met iets vertraging vertrokken we 5 uur dan toch. De vlucht ging wel erg snel, slechts 1 uur en 45 minuten. In Chicago hadden we snel onze koffers en konden we op de shuttle bus naar Hertz voor onze huurauto. Daar besloten we toch een upgrade te nemen voor een grotere auto, Fred vertelde dat hij 4 jaar geleden zo blij was met de Nissan Altima. Nou, die hadden zij ook wel staan: een spiksplinternieuwe! Dus die kregen we mee. Een auto waar onze twee toch niet kleine koffers in de achterbak verdwijnen! Hij ruikt zelfs nieuw, en heeft een achteruitrij-camera!

Na een klein half uurtje waren we al bij ons hotel, in een buitenwijk van Chicago, een erg rustige omgeving en het hotel ligt in een parkje. De naaste buren zijn 3 restaurants, dus dat komt wel goed! Het hotel is mooi, netjes, ruime kamer met uiteraard een groot en hoog bed. Een bank met salontafel (waar Karin lekker kan knutselen), een buro, 2 kasten en een lage tafel. Mooie badkamer met heeeeel veel handdoeken! Oh ja, en strijken kunnen we er ook , haha!
Uiteindelijk waren we al 16 uur onderweg die dag, dus we vielen als een blok in slaap na aankomst. Maar na een stevige nacht waren we alweer vroeg aan het ontbijt. Daarna een kleine wandeling om de directe omgeving te verkennen. Naast de restaurants zit er aan de overkant een Target (reuze-supermarkt) en een drive-inn Starbucks, prima buurt dus! Oh ja, en de grote shopping Mall zit ook op loopafstand (als je niet teveel koopt, hihi).
Maar Fred wilde toch eerst naar een outlet in de buurt, daar doe je echt goedkoop shoppen, en Fred wilde nog wat Levi's broeken en converse schoenen. Helaas kon hij vandaag niet slagen, maar Karin des te beter! 3 broeken en een t-shirt bij GAP voor 115 dollar!
Dit outletcentre was overigens in Aurora, een stukje buiten Chicago, en in de buurt van waar een vriendin van Karin woont (nooit ontmoet, maar ken haar al jaren via een Bonaire forum). We hadden gisteravond en vanochtend al berichten uitgewisseld om vandaag eventueel af te spreken. Dus tegen lunchtijd een berichtje naar haar dat we in de buurt waren, en of ze mee wilde lunchen. Zij zocht een leuke tent uit in de buurt en daar troffen we elkaar, zo leuk! Heerlijk gegeten en lekker gekletst en gelachen, het klikte in het echt ook!!!!Pas halverwege de middag reden we terug naar Schaumburg, waar ons hotel is. Bij de Target nog wat boodschapjes gehaald, en toen waren we eigenlijk allebei best moe. Het was ook heerlijk warm en zonnig vandaag, zo'n 28 graden, maar met een lekker windje erbij.
Maar eens kijken wat we morgen doen, wat het weer wordt. De Mall hier is elke avond tot 9 uur open, dus tijd genoeg voor de andere spullen op ons lijstje!

Share on Facebook!Share on Twitter!

Alles ligt klaar, huis is schoon, dieren extra verwend, we kunnen gaan!
Karin haar ouders komen weer in ons huis vakantie vieren ;-) We hebben er zin in! Vanmiddag gaan we al naar schiphol, overnachten daar in een hotel om morgenochtend in te checken voor onze vlucht. De reisplannen zijn toch nog gewijzigd, we vliegen niet via Londen, maar direct naar Philadelphia om van daar uit met een binnenlandse vlucht door te vliegen naar Chicago.

Share on Facebook!Share on Twitter!

Helaas hebben wij vanmorgen Oskar moeten laten inslapen. Zijn nieren werkten al een tijdje zo goed als niet meer en de afgelopen week heeft dit geleid tot niet meer eten en bijna niet meer drinken, veel overgeven en de eenzaamheid opzoeken. Vandaag dus het vervelende maar wel juiste besluit genomen dat het zo niet verder kan.

normal_IMG_9776_281600x106729

 

 

Share on Facebook!Share on Twitter!

Helaas.... de vakantie zit erop

Het was een prachtige vakantie waar we mooie herinneringen aan zullen blijven houden.

De laatste avond, in Athens, was geweldig! In het hotel zat ook een restaurant/bar met een ruimte waar optredens plaatsvonden. Deze avond trad er een band op uit Columbus, Ohio; red wanting blue.
Heerlijke muziek! Beetje folk-rock, de zanger heeft een geweldig rauwe stem, echt een goede band! Eerst aten we er nog wat, Fred had garnalen met worst en grits (maispap), Karin gerookte eend met een soort brood. Echt "southern food"' echte zuiderse porties ook!
Toen dus de band, genoten, en als herinnering wat cd's van ze gekocht.

 

Read More

Share on Facebook!Share on Twitter!
Pages: 1 ... 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 ... 38

logo-home

Spam filter in the cloud

SMF spam blocked by CleanTalk